Informatika ve škole.

...

Moderátor: Mods_senior

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Informatika ve škole.

Příspěvekod d1amond » 08 říj 2013 16:53

A kolik máš té informatiky odučeno? :oh:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Reklama
KubLama28
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod KubLama28 » 08 říj 2013 17:40

Taky v Informatice děláme samé primitivní věci (psaní ve wordu, prezentace v PP, o něco složitější horkovzdušný balón v Zoner Calisto) a je to strašná nuda.Tento rok jsme zatím dělali domeček ve wordu (měl jsem ho za 10 minut a jěště jsem si stáhnul 3,5 hodinovou
zásobu písniček).Všechno mám za chvilku a ti debilové to tam dělají celou hodinu (to bude taky tím, že to nedělají, nebo do toho mají puštěný FB). Třeba minulý rok jsme měli na něco dělat 5minutový videonávod na nějakou věc co nesouvisí s hrami, všichni dělali, jak si založit na něčem účet, jen Já a ten největší "blb" jsme dělali jak na cinema 4D (Já jsem dělal prostorový napis pROFESYONÁLŇJÍ a Štěpán dělal jednoduchou animaci, no furt lepší, než jak si založit e-mail :D).Taky bych to profesorovi měl nějak "natřit" :D
Nejsem zrovna moc šikovnej! :D

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 08 říj 2013 17:55

Musíš mít opravdu spoustu kamarádů, když všechny své spolužáky nazýváš debily.
Když seš ve všem tak dobrej, tak jdi dělat něco užitečnýho, třeba postav barák. Proč by měli bejt všichni dobrý v ovládání výpočetní techniky? Ty taky třeba nerozumíš zednictví, a jak myslíš že na tebe koukaj zedníci? Nedívaj se na tebe pohledem říkajícím "Bože to je frajer, když to tak válí s počítačema", koukaj na tebe pohledem "ten šašek ani nedokáže dát cihlu k cihle".
Uvidíme za pár let, až budeš hledat práci, a na tvůj argument že umíš s počítačema budeš pravidelně dostávat odpověď "jo, to každej", zatímco ti tvý "kamarádi" kteří sotva otevřou word budou mít nabídku jednu za druhou.
Just Fucking Google It!

KubLama28
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod KubLama28 » 08 říj 2013 18:16

No, máš celkem pravdu. Můj děda je zedník a diví se, když zatluču hřebík. A užitečné věci už dělám (sice ne moc, ale užitečné jsou), třeba jsem ted' nedávno pomohl s renovací babiččiného PC (a ne, nedělal jsem jim kafe),kamarádovi jsem vyčistil PC od různé havěti a uvolnil mu tím jeho drahocenné místo na malém SSD disku a takových věcí dělám dost(ne pro peníze, které stejně nedostanu nebo nějakou jinou odměnu, ale protože vím, že jim pomůžu a oni pak mě v něčem, co já zase neumím)
Nejsem zrovna moc šikovnej! :D

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 říj 2013 18:45

KubLama28 píše:Taky v Informatice děláme samé primitivní věci (psaní ve wordu, prezentace v PP, o něco složitější horkovzdušný balón v Zoner Calisto) a je to strašná nuda.Tento rok jsme zatím dělali domeček ve wordu (měl jsem ho za 10 minut a jěště jsem si stáhnul 3,5 hodinovou
zásobu písniček).Všechno mám za chvilku a ti debilové to tam dělají celou hodinu (to bude taky tím, že to nedělají, nebo do toho mají puštěný FB). Třeba minulý rok jsme měli na něco dělat 5minutový videonávod na nějakou věc co nesouvisí s hrami, všichni dělali, jak si založit na něčem účet, jen Já a ten největší "blb" jsme dělali jak na cinema 4D (Já jsem dělal prostorový napis pROFESYONÁLŇJÍ a Štěpán dělal jednoduchou animaci, no furt lepší, než jak si založit e-mail :D).Taky bych to profesorovi měl nějak "natřit" :D

To je ale problém. Proč třeba nejsi na gymnáziu? Tam bys měl prostoru daleko víc.
Vždy se najde z těch třiceti jeden, který umí kromě zapnutí PC i něco navíc. Nicméně by ani tak neměl házet patky, že ten učitel je vlastně úplně blbej a nic neumí. Až budete na jeho místě, třeba si řeknete co jste to na té základce byli za ...
Právě tací jako Ty, pokud jsou opravdu dobří a to nejen v IT, odcházejí na gympl. Takže jak to je?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Andrew98
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Andrew98 » 08 říj 2013 19:03

Já si pamatuji, když jsem si vybral jako volitelné předměty grafiku a psaní na PC. V grafice jsem moc do té doby nedělal, takže jsem se toho naučil docela dost. V psaní na PC jsem měl výbuch smíchu hned při první hodině. Pan učitel všechny peskoval jak mají být rozloženy prsty na klávesnici a že se nemáme dívat na klávesnici atd. Pak si sedl za pc a pomocí jednoho prstu za neustálého dohledu jeho očí naťukal přihlašovací jméno a heslo(už jenom z toho jak to tam klepal jsem poznal, že vyklepal na numerické klávesnici 123456). Jinak si na informatiku nestěžuji, jelikož ji už nemáme a většinu věcí jsem se naučil doma. Na střední půjdu se zaměřením na IT.
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1

strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod strangereu » 08 říj 2013 19:03

d1amond: Je zbytečné odcházet na gympl, protože pak se dá říct, že nemáš skoro žádné vyučení, k čemu ti bude matematika a Český Jazyk, když nebudeš mít nějakou školu (IT,Ekonomku atd...). Já osobně jsem dostal v 5. Třídě nabídku, že můžu přestoupit na gympl, ale k čemu? Podle mě je to zbytečnost, protože pak nemáš jak už jsem řekl, žádné vyučení a ten gympl můžeš brát jako "profesionálnější" základní školu.
http://screenshare.cz/

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 08 říj 2013 19:06

KubLama28 píše:Taky bych to profesorovi měl nějak "natřit" :D

Aby pak on "nenatřel" tebe :lol:

Koukám že jsi borec největší, když dokážeš něco naklikat rychleji než ostatní, ale poradil by sis třeba s tímhle? http://telehack.com/

Já jsem zrovna nedávno řešil jeden zajímavý problém, během ukládání souboru se mi resetoval počítač (je to starý vrak) a ten soubor prostě zmizel. Zůstal jen název a délka 0 bajtů! Jedu na vykopávkovém Linuxu, takže instalace čehokoliv nového (ano, znám photorec) už nehrozí, disk je sice FAT32, ale připojení do jiného počítače nepřipadá v úvahu, a teď jak ta data zachránit? Poradil by sis v takovéhle situaci? Dokázal bys sám bez jakéhokoliv nástroje obnovit data, která už není možné znovu získat?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod strangereu » 08 říj 2013 19:11

faraon: Co to ten telehack.com má přesně být? :lol: Vypadá to jak cmd :D
http://screenshare.cz/

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 08 říj 2013 19:34

Telehack je naprostá klasika :inlove: Je to cmd, ale není to ten cmd, který myslíš :smile:

Přidám taky něco ze základky. Bylo to na druhém stupni, kde jsme se v informatice začali učit naprosté základy HTML a učitelem byl označen za programovací jazyk. Dobře stává se :-) . A pak to dále pokračovalo na střední, kde jsem chodil na kroužek programování abych se něčemu novému naučil a místo toho jsem ukazoval své "fígle" já :lol: V té době jsem uměl dobře C#, takže se to muselo využít, nicméně taky v té době jsem začal chodit na tohle fórum a jeden uživatel mi ukázal trošku "volnější" způsob využívání výpočetního času a....teď se ve VŠ učím Javu. To jsem si nepolepšil :D

BTW: Jeden způsob vystrašení učitele bylo mluvit o programech, které naprosto neznal, nebo když nám bylo řečeno, aby jsme si otevřeli textový editor, tak si zapnout třeba ten známý OS Emacs, nebo Vim, jen ne Notepad. to mi připomněli příhodu, při které se zjistilo, že učitelka ráda používá Vi a já se svým Vimem jsem ji ukázal, že to stále existuje :-)

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 08 říj 2013 19:56

papam7 píše:d1amond: Je zbytečné odcházet na gympl, protože pak se dá říct, že nemáš skoro žádné vyučení, k čemu ti bude matematika a Český Jazyk, když nebudeš mít nějakou školu (IT,Ekonomku atd...). Já osobně jsem dostal v 5. Třídě nabídku, že můžu přestoupit na gympl, ale k čemu? Podle mě je to zbytečnost, protože pak nemáš jak už jsem řekl, žádné vyučení a ten gympl můžeš brát jako "profesionálnější" základní školu.

Po gymplu máš hlavně možnost na jakou školu jít. Zatímco když vystuduješ průmyslovku, tak těžko budeš třeba doktor.

Sefr123Czech
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sefr123Czech » 08 říj 2013 20:23

no jo je to strášné taky nás eště před rokem učili tvořit složku...

Zpět na “Vše ostatní (sw)”