Ahoj,
prosím o radu a pomoc s mým PC - začalo to před cca 3 týdny, kdy se přestal aktualizovat čas. Pak se k tomu přidalo i datum. Po ručním zmáčknutí tlačítka aktualizace bylo vše OK, samo se to ale stále neaktualizuje. Před pár dny začal PC zamrzat - kdykoliv, nezávisle na prováděných úkonech - při prohlížení netu, při otevírání programu, atd. Když se sekne, snažím se ho restartovat (nebo vypnout) přes správce úloh - ten najede, ale restart (ani vypnutí) se nedočkám. Musím resetovat na bedně. Sken firewallu COMODO nic nenašel, AVAST se zasekl na 99% při rychlém testu u souboru s názvem wmpshell.dll (počítač opět přestal reagovat a musela jsem resetovat). Nevím, jestli je to důležité, raději to píšu. CrystalDiskInfo hlásí stav obou HDD jako dobrý (teplota 36 a 37 stupňů).
Četla jsem, že ta ne-aktualizace času a data by mohla souviset s baterií biosu - může to být ono? Mám ji vyměnit? PC není nejnovější, už má asi 6 nebo 7 let.
Ještě bych zmínila, že PC občas tak nějak divně plechově drnčí. Koukala jsem na větráčky a točí se normálně.
Mnohokrát děkuji za pomoc!
PC zamrzá, vždy nutný reset Vyřešeno
PC zamrzá, vždy nutný reset
ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP131W
AMD Ryzen 5 7535HS 3,3 GHz
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
AMD Ryzen 5 7535HS 3,3 GHz
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC zamrzá, vždy nutný reset Vyřešeno
Pokud je po startu špatný čas a datum, tak vyměnit baterii na základní desce. Doporučuji PC vyčistit programem Ccleaner a to i registry (povolit jejich zálohu). Pokud to bude dále zlobit , poradíme co dál.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem - 12
- 5096