Zvukovka po reinstalaci OS Vyřešeno
Zvukovka po reinstalaci OS
Ahoj, po reinstalaci OS XP 32-bit mi nejde zvuk - vůbec. Zvuková karta je integ na desce Asus p5kpl am se, veškeré stažené ovladače odmítá.Ve správci zařízení to vypadá jako že vše v pořádku, v ovládacích panelech to hazí hlášku, že zařízení neexistuje. Zkontrolovala jsem BIOS i jestli mi zvuk náhodou nezakázal antivirák. Zkoušela jsem dotáhnou ovladač na chipset a odinstalovala jsem chybné zařízení PCI device. Taky jsem naistalovala Realteka, zkontrolovala jsem HW jestli je vše na desce zapojené. Už fakt nevím co s tím....
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zvukovka po reinstalaci OS
Jaké veškeré stažené ovladače?Jediné správné jsou na cd,které bylo s ovladači k základní desce nebo přímo na webu výrobce základní desky.
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=P5KPL-AM%20SE&os=17
Pokud jsi instalovala jiný ovladač než je daný tak odinstal-řádně vyčisti od zbytků starého ovladače a instal správný.
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=P5KPL-AM%20SE&os=17
Pokud jsi instalovala jiný ovladač než je daný tak odinstal-řádně vyčisti od zbytků starého ovladače a instal správný.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky jsem naistalovala Realteka,
Jak tě napadla taková hloupost?
http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/#support
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Už jsem zkusila všechno - řeším to už druhý den, takže jedna věc navíc.... ( našla jsem to taky jednom foru) Samozřejmě až poté co jsem odskoušela běžné postupy - jako je samozřejmě stažení ofiko Asusích ovladaču k mojí desce..
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A předtím ta ZK fungovala?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Proč nemáš nainstalovanou GK?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A ty otazníky patří ke grafice?Jakou verzi ovladače jsi instalovala?http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/no-sound-help#no-sound=windows-xp&v1h=win8tab1&v2h=win7tab1&v3h=winvistatab1&v4h=winxptab2
El Diablo píše:Proč nemáš nainstalovanou GK?
upřímně to jsem zatím neřešila - a dle tvého tónu to asi spolu souvisí ..

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 11:51) ---
richchie píše:A ty otazníky patří ke grafice?Jakou verzi ovladače jsi instalovala?http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/no-sound-help#no-sound=windows-xp&v1h=win8tab1&v2h=win7tab1&v3h=winvistatab1&v4h=winxptab2
ovladače ke zvukové kartě z asusích stránek, ale nešlo mi to - zkoušela jsem ty pro můj OS, jeden po druhém
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 11:55) ---
mám 100 chutí ten komp zas přeinstalovat muhahááá - mám pocit že jsem se do toho pěkně zamotala ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 12:19) ---
Prosím tedy ještě o jednu radu: mám si teď stáhnout všechny aktuální ovladače pro mojí desku na flešku a PC ještě jednou přeinstalovat? pozn. při první instalaci jsem je neměla, protože PC byl mrtvej - dotahovala jsem je postupně (podle toho co nefungovalo) - nebo se na to vykašlat a koupit jen novou zvukovku?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zvukovka po reinstalaci OS Vyřešeno
Proč kupovat novou zvukovku jestli ti ta stávající stačila?Pokud nemáš problém s přeinstalem tak ho klidně udělej.Ovladače nejdřív stáhni ať je máš připravené a to i stou grafikou(ovladače).
ok díky - tak jdu na to 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6201
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”