Win 7 Modrá smrt Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Gellon
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Win 7 Modrá smrt

Příspěvekod Gellon » 14 říj 2013 20:19

Jenom rychlá otázka vypálil jsem to na disk a spustil ten program, naskočila mi tabulka hiren´s bootcd -program launcher a dal jsem programs dále others a winNTsetup (install Xp/vista/2003/7/8 from minixp/usb) jestli je to ono?? a dále se mi otevře tabulka a hned v tom prvním průzkumníku select location of the install.wim file ? a kde mám najít ten install.wim file soubor ?? projíždím celou složku windows a jaksi ji nemůžu najít. A další věc, ten soubor system nemůžu nijak udělat zálohu protože mi to vždycky napíše, že je ten soubor používán jiným programem.

Reklama
MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 14 říj 2013 21:00

Ty jsi někde u Jupiteru a já ještě v Chebu.
Prostě rozbal ten stažený ZIP archiv, ISO které v něm najdeš vypal pomocí ImgBurn (Write Image File To Disc) na CD a z tohoto CD nabootuj.
Objeví se ti menu HBCD, kde vybereš Mini Windows XP. Spustí se ti Live Windows XP, ve kterých provedeš to kopírování.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

Gellon
nováček
Stav:

Příspěvekod Gellon » 15 říj 2013 16:45

Ano udělal jsem to tak, otevře se mi HBCD menu, kde se zkouším najít Mini Windows XP ale prostě to nikde není. Když jsem otevřel ten textový dokument s názvem HBCD tak jsem tam hledal ten Mini win xp a našel to pod browser/file manager a i další věci které by tam měli být ale když si otevřu to menu tak tam plno věcí chybí. Jinak dělal jsem ten error scan a žádnou chybu mi to nenapsalo...

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Říj 2013 17:08) ---

Smrt se změnila tady je dump soubor, jestli nedošlo ke změně http://leteckaposta.cz/863232367
Přílohy
DSCF0175.JPG

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 15 říj 2013 19:22

Je to sice jiný typ chyby, ale stále kvůli poškozené větvi registru. Upni mi tu zálohu souboru system z Windows\System32\Config.

Gellon
nováček
Stav:

Příspěvekod Gellon » 15 říj 2013 19:54

To mi můžeš věřit, že bych rád ale jak jsem psal výše prostě v tom HBCD nemám tu možnost vybrat mini windows xp a zkoušel jsem i verzi 15.1 :(

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 15 říj 2013 23:09

Takže jsi ani nepřekopíroval soubor Windows\System32\Config\RegBack\SYSTEM do Windows\System32\Config\SYSTEM?
To se ale nikam nepohneme.
Soubor System je větev registru a jako takový, je otevřený a namapovaný do paměti. Tudíž ho nelze přepsat, pokud je systém online.
Buď použij jiné Live CD (Linux) nebo nabootuj z instalačního DVD Windows 7, dole zvol Opravit tento počítač. Bude se vyhledávat instalace Windows, až to doběhne, klikni někde na okno, aby se zrušil výběr nalezené instalace Windows v tom okně. Pokud se spustí automatická oprava, zruš ji.
Stiskni Další a objeví se ti Možnosti obnovení systému. Vyber Příkazový řádek, v něm najdi svazek s Windows (pravděpodobně nebude mít písmeno C:). Tedy:
C:
dir
pokud nebude ve výpisu složka Windows, pokračuj s D:, E: a pod. Až to najdeš, tak napiš
copy x:\windows\system32\config\system x:\system.bak (X je písmeno svazku s Windows)
copy x:\windows\system32\config\regback\system copy x:\windows\system32\config\system
povol přepsání souboru, restartuj počítač a zkus nastartovat Windows 7. Pokud to nepůjde, upni mi ten soubor system.bak, který jsi výše vytvořil.

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Říj 2013 23:11) ---

Ano udělal jsem to tak, otevře se mi HBCD menu, kde se zkouším najít Mini Windows XP ale prostě to nikde není. Když jsem otevřel ten textový dokument s názvem HBCD tak jsem tam hledal ten Mini win xp a našel to pod browser/file manager a i další věci které by tam měli být ale když si otevřu to menu tak tam plno věcí chybí.

Aha, už jsem to pochopil. Musíš spustit systém z toho CD. Buď v nastavení BIOSu změnit prioritu zařízení tak, aby se systém zaváděl nejprve z CD nebo zkusit při startu ntb mačkat klávesu F12, zda se neobjeví výběr zařízení a vybrat tam CD/DVD mechaniku.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 říj 2013 00:32

Mini WinXP není v HBCD, ale v hlavní nabídce po načtení CD s HB.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Gellon
nováček
Stav:

Re: Win 7 Modrá smrt  Vyřešeno

Příspěvekod Gellon » 17 říj 2013 18:07

Nenačetlo mi to ani tak. Nemám na to nervy, přeinstaloval jsem win a je klid. Každopádně díky moc za pomoc!!!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Modrá smrt - nový pc
    od Arnold91 » 26 říj 2024 14:52 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    4208
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:25
  • Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
    od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2221
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 21:29
  • 2 grafické karty dohromady Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 11265-21-20G (Modrá)
    od shadow master sniper » 30 čer 2024 12:06 » v Hry
    1
    4259
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 čer 2024 12:38

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”