Zálohování fotek - kam zálohovat? Vyřešeno
Zálohování fotek - kam zálohovat?
Zdravím, obracím se na Vás s následující prosbou o radu. Mám v PC poměrně dost velké množství fotek (cca 100 GB) a potřebuju to nějam uklidit. Přemýšlel jsem o externím disku ale to se mi moc nezdá. Spadne mi na zem a je vymalováno. Další volbou je vypálení. Na jednovrstvá DVD se mi to vypalovat nechce, Uvažuju o DL. Máte někdo nějaké zkušenosti s konkrétní značkou a následným uložením DVD tak, aby data vydržela? Nebo nějaký jiný nápad, jak to zazálohovat?
Re: Zálohování fotek - kam zálohovat?
100 GB = 4x BluRay
Jinak nejspolehlivejsi je DLT paska, pripadne dva a vice harddisku. 100 GB nacpes kamkoliv, ja toho mam neco pres 5 TB.
Pokud na DVD media, tak zasadne DTD (Data Tresor Disc) s keramickou vrstvou.
Jinak nejspolehlivejsi je DLT paska, pripadne dva a vice harddisku. 100 GB nacpes kamkoliv, ja toho mam neco pres 5 TB.
Pokud na DVD media, tak zasadne DTD (Data Tresor Disc) s keramickou vrstvou.
BlueRay vypalovačku se mi kupovat nechce a páskovou jednotku bych si taky asi nemoh dovolit:-)
LTO-2 (200GB bez komprese, 400GB s kompresi) mechanika stoji cca 2-3 tisice Kc
Pokud chces zalohovat 100 GB, potrebujes neco kam se to vejde - tzn DLT pasku, disky nebo BluRay.
Pokud chces zalohovat 100 GB, potrebujes neco kam se to vejde - tzn DLT pasku, disky nebo BluRay.
Tohle je dobrý řešení, já to používám a nemá to chybu. http://www.forpsicloud.cz/object-storag ... urace.aspx
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
To je ta mechanika tak levná? Já jsem si myslel, že je ta pásková jednotka dražší. Viděl jsem tak za 13.000,-Předpokládám, že to je vyloženě zálohovací zařízení, to znamená uložím to tam a už to nepoužívám, dokud nepotřebuju obnovit ze zálohy. To by znamenalo to mít uloženo ještě jinde pro běžnou práci.
Jakou máze zkušenost s DTdiskem? Já to nikdy nepoužíval, ale vypadá to zajímavě už tím, že na záznam stačí běžná vypalovačka.
Někam do cloudu se mi to moc ukládat nechce.
Jakou máze zkušenost s DTdiskem? Já to nikdy nepoužíval, ale vypadá to zajímavě už tím, že na záznam stačí běžná vypalovačka.
Někam do cloudu se mi to moc ukládat nechce.
Re: Zálohování fotek - kam zálohovat? Vyřešeno
Zaloha automaticky predpoklada, ze pracovni data mas ulozena jinde. Proto je to zaloha, obnovuje se z ni pouze v pripade poskozeni originalu. V pripade jedine kopie se kterou se navic jeste pracuje, je pomerne velke riziko ztraty.
Pokud o to nechces prijit, je nutne mit dve nebo vice kopii tech dat. Odvalit data na externi disk a myslet si ze tim je to vyresene to neresi. Nejjednodussi je koupit dva jednoplosnove 3,5" disky Seagate (tzn to nejspolehlivejsi co je) a prekopirovat to na ne.
Pokud o to nechces prijit, je nutne mit dve nebo vice kopii tech dat. Odvalit data na externi disk a myslet si ze tim je to vyresene to neresi. Nejjednodussi je koupit dva jednoplosnove 3,5" disky Seagate (tzn to nejspolehlivejsi co je) a prekopirovat to na ne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1765
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
-
- 0
- 4113
-
od Kincl6