Občas se tu objeví téma s kritikou neschopných učitelů, nepochopením výchovy atd. atd... O úpadku svědčí i tohle fórum, kde si tazatelé žádají pomoc s často triviálními úkoly z matematiky a čeština zde dostává zabrat tak, že to hraničí až s analfabetismem.
Našel jsem zajímavý blog. Zajímavé je na něm to, že autorce je 17 let. Takže vám ho předkládám.
http://lucieamaliesulovska.blog.idnes.c ... itelu.html
A opět ta škola ... Vyřešeno
-
- Pohlaví:
A opět ta škola ...
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 18 říj 2013 11:09, celkem upraveno 1 x.
Re: A opět ta škola ...
Když půjdeš od neschopnosti ke kořenům, zjistíš, že je to více či méně naše vina, spíše to více ... jen to vše akceptujeme a koukáme a koukáme 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Perfektní článek. Škoda, že takových, jako je slečna Lucie je tak žalostně málo
I když - ono by jich bylo dost, ale tím, že jsou "normální, hodní", trochu zapadnou a ta naprosto nemorální část žactva je lehce převálcuje. Bylo by třeba, aby se tito "hodní" odmala učili být hodní, ale také si nenechat nic líbit a jelikož v absolutním součtu je jich většina, aby dokázali "převálcovat" ty nehodné a vyučili je dobrým mravům. Ale asi jsem idealista.......

I když - ono by jich bylo dost, ale tím, že jsou "normální, hodní", trochu zapadnou a ta naprosto nemorální část žactva je lehce převálcuje. Bylo by třeba, aby se tito "hodní" odmala učili být hodní, ale také si nenechat nic líbit a jelikož v absolutním součtu je jich většina, aby dokázali "převálcovat" ty nehodné a vyučili je dobrým mravům. Ale asi jsem idealista.......

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Velmi rád, ač to skoro nikdy nedělám, jsem klikl na tlačítko, vyjadřující mou spokojenost se článkem. Dobrou náladu mi to do večera neudrží, ale na chvíli to vydá. Jsem upřímně rád, že se najdou mezi "našimi" dětmi i takto, na svůj věk neobvykle, moudří jedinci. Cítím, že ta naše cesta z kopce, nebude až tak strmá... 
Lucko díky a kdybys chtěla být mou snachou, tak napiš...

Lucko díky a kdybys chtěla být mou snachou, tak napiš...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doufejme, že v její generaci je takových hodně. Zatím to tak nevypadá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Věřme v mlčící většinu
pak by totiž, až tato generace dospěje, mohli táhnout současní politici do haj..., pardon, kam patří a jejich místa převzít mladí, moudří, nezkažení,... Ale asi jsem také jen idealista...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: A opět ta škola ... Vyřešeno
Něco na tom bude. Musim se přiznat, že neumím dělit se zbytkem. Letos jsem nastoupil na veřejnou VŠ s technickým zaměřením 

„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Učitel 1 - (říká učiteli 2): Ti studenti jsou rok od roku blbější a blbější... Čím to je?
Učitel 2 - (odpovídá učiteli 1): Studenti jsou pořád stejní kolego... Jen ty jsi rok od roku chytřejší a chytřejší!
(Gympl)
Já bych zavedl do škol tělestné tresty. Jak jsem si všiml, tak pro některé jedince by to bylo to "pravé ořechové". Nějaká poznámka, zápis... Na to všichni kašlou. Kdepak... Chce to vymáchat hubu v blátě, svázat do kozelce a řezat bičem. Jinak se u některých jedinců nikam nedostaneme soudruzi.
Ještě dopním, že chyba není jen ve studentech, ale i u některých starších kantorů. Kteří chtějí někdy vesměs kraviny, které nejsou v osnovách. Dále zde máme učitele, kteří mluví na studenty vulgárně... A že jich je jako much!

Učitel 2 - (odpovídá učiteli 1): Studenti jsou pořád stejní kolego... Jen ty jsi rok od roku chytřejší a chytřejší!
(Gympl)
Já bych zavedl do škol tělestné tresty. Jak jsem si všiml, tak pro některé jedince by to bylo to "pravé ořechové". Nějaká poznámka, zápis... Na to všichni kašlou. Kdepak... Chce to vymáchat hubu v blátě, svázat do kozelce a řezat bičem. Jinak se u některých jedinců nikam nedostaneme soudruzi.

Ještě dopním, že chyba není jen ve studentech, ale i u některých starších kantorů. Kteří chtějí někdy vesměs kraviny, které nejsou v osnovách. Dále zde máme učitele, kteří mluví na studenty vulgárně... A že jich je jako much!
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 18 říj 2013 14:44, celkem upraveno 2 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
V podstatě tady říkáte, že je to chyba pouze těch dětí a jenom jejich lenost a nechuť ke vzdělání. Ano děti jsou dnes línější než dříve, ale hlavně proto, že jim rodiče vše dovolují, jejich děti jsou králové a nesmí na ně být sáhnuto. Dnešní děti si myslí že nic nemusí dělat,ale je to z toho důvodu že jim to jejich rodiče povolí stojí za nimi když něco provedou a často je zato ani nepotrestají ale hlavně je vůbec neučí autoritě. Já když jsem byl ve třetí třídě tak jsme se jenom báli na deváťáky podívat, ale dnes malé děti jsou drzé na starší a ne jenom na starší spolužáky ale i na učitele a vědí že se jim nic nemůže stát protože jejich rodiče je z toho dostanou a ještě to poškozený odnese ve smyslu že nemá být zlý na menší děti apod. Chci tím říct že podle mého názoru mají rodiče mnohem větší podíl na tom jak se jejich děti chovají než děti samotné, protože je k tomu vychovávají.
-
- Pohlaví:
To hesim: my neříkáme. Říká to Lucie. Nicméně pravdou je, že svou vinu nesou i rodiče. Jenže - např. naše generace vyrůstala v dobách totality. Režim byl všude. Doma i ve škole. Rifle byly nevhodný oděv (ještě na učňáku posílali riflaře se převlíct) a dlouhé vlasy byly zakázány, nebo pranýřovány. Spousta věcí se nesměla. Kritika tehdejšího vedení mohla klidně vést k uvěznění kritizujícího. Těžko si něco takového můžete jen představit.
Každopádně rodiče pocházející z této doby (nebo alespoň většina) rozhodně nechtěli, aby jejich děti byly vychovávány ve stejném režimu. Proto má vaše generace veškerou volnost. Já si nemyslím, že by to bylo špatně. Ani si nemyslím, že návrat k malému dvoru a velkému biči by byl řešením. A vsadím se, že byste to ani nechtěli.
Každopádně rodiče pocházející z této doby (nebo alespoň většina) rozhodně nechtěli, aby jejich děti byly vychovávány ve stejném režimu. Proto má vaše generace veškerou volnost. Já si nemyslím, že by to bylo špatně. Ani si nemyslím, že návrat k malému dvoru a velkému biči by byl řešením. A vsadím se, že byste to ani nechtěli.
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jenom o rodičích to neni. Když si třeba inteligentní a vychovaný dítě sedne vedle "sígra", kterej celý vyučování na základce hraje na mobilu nebo dřív PSP, tak je mu sebelepší výchova k ničemu. Tohle flákání ve škole je nakažlivý a návykový. A nakonec se třeba nakazí i sám učitel.
Když dítě zjistí, že místo osmi hodin nudnýho psaní zápisků může hrát hry, brouzdat po internetu nebo si (v těch lepších případech) snad i číst na Kindlu, a prochází mu to, tak by bylo blbý, kdyby se učilo. To výchovou neovlivníte, to byste ho museli totálně zlomit.
Jestli se tohle má začít nějak řešit, tak se to bude muset řešit přímo ve škole. Učitel na to páku nemá a nikdo jinej to neřeší. "Škola hrou" je možná účinná zbraň proti nezájmu dětí, ale v kolika předmětech se dá uplatnit? Výhružky vyhozenim ze školy jsou pro desetiletý dítě rajskou hudbou Barta Simpsona.
Snad jim místo těch učebnic vrazit do lavice tablet, tak by jim to pár let vydrželo. Že jim to za pár let už přijde normální a omrzej je i ty tablety je věc druhá.
Když dítě zjistí, že místo osmi hodin nudnýho psaní zápisků může hrát hry, brouzdat po internetu nebo si (v těch lepších případech) snad i číst na Kindlu, a prochází mu to, tak by bylo blbý, kdyby se učilo. To výchovou neovlivníte, to byste ho museli totálně zlomit.
Jestli se tohle má začít nějak řešit, tak se to bude muset řešit přímo ve škole. Učitel na to páku nemá a nikdo jinej to neřeší. "Škola hrou" je možná účinná zbraň proti nezájmu dětí, ale v kolika předmětech se dá uplatnit? Výhružky vyhozenim ze školy jsou pro desetiletý dítě rajskou hudbou Barta Simpsona.
Snad jim místo těch učebnic vrazit do lavice tablet, tak by jim to pár let vydrželo. Že jim to za pár let už přijde normální a omrzej je i ty tablety je věc druhá.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”