A opět ta škola ... Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: A opět ta škola ...
ITCrowd - nechci tady z toho dělat flame, ale dovoluji si hrubě nesouhlasit s Tvým jednoduchým zdůvodněním příčiny současného úpadku morálky. I ve svobodné společnosti musí platit jistá pravidla, jež je třeba respektovat. Jenže v současné době mnoho lidí je nerespektuje a to i v politice, na úřadech atd. To jsou všechno dospělí lidé a děti i mládež si část morálky bere za své dle vlastní rodiny a společnosti, v níž se pohybuje. Problém je v dnešních rodinách ( stále stoupá počet dětí v neúplné rodině), v morálce společnosti i pro mnoho lidí obtížné životní podmínky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Padlo zde, že by bylo dobré vrátit tělesné tresty do škol. Nevěřím v úspěšnost tohoto kroku. Pro mnohé se budu opakovat. Můj velmi dobrý kamarád pracoval v dětském výchovném ústavu. Nejdříve jako vychovatel, později jako učitel. Za časů, kdy pracoval jako vychovatel, bylo běžnou praxí, sice oficiálně zakázanou, nicméně ředitelem tolerovanou, že byli chovanci za hrubé přestupky mláceni. Doslova mláceni. Pod studenou sprchou, gumovou hadicí. Tak nedělá jelita a působí obrovskou bolest. Pokud si někdo myslí, že takováto forma trestu něčemu pomohla, je snílek a fantasta... Tresty nic nezmění, musí fungovat dokonalá symbióza škola-rodina.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Možná nemám právo to hodnotit páč sama chodím ještě do 9. třídy na ZŠ ,ale když se tak koukám na kluky v naší třídě, je to celkem síla. Pouští si na telefonu písničky, když jim učitelka řekne ať to vyndají z uší ,tak klidně řeknou: " ty vole, to je kráva".. a ještě po ní tu ŽK hodí...Učitelka povídá: „Ták a v pondělí si napíšeme test z českého jazyka „ a někdo ze třídy řekne klidně: „ ježiši ,co zase, já se to učit nebudu, se to naučte sama! „ Neříkám ,že já se chovám jako andílek, ale to bych si nikdy k nikomu nedovolila.. Je to chyba jak učitelů (některých), tak i rodičů. Jinak chování jednoho učitele na naší škole si myslím, že je celkem nenormální. Jednou jsme tak šli po chodbě ve škole z učebny chemie do třídy a z kamarádkou jsme dělali blbosti, on šel za námi a my to nevěděli, dala jsem jí malej pohlavek , jen ze srandy. On stál za mnou a kopnul mě , lekla jsem se otočila a on řekl, co děláš ty dilino. Já jenom nehybně stojím a čumim, co to mělo znamenat. On si v pohodě odkráčí dál.. Ostatním říká i věci, že je kretén, debil, koště a další radši vypisovat nebudu. No podle mě je to 100% nevhodné chování na učitele, nic neuděláte a on vás kopne ? Jak se potom někteří studenti mají chovat? Učitel by měl být vzor a ne, aby od něj sbírali kopance a další sprosťárny...
"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone"- Andy Biersack
Postav se za to, v co věříš, i když to znamená stát osamoceně.
-
- Pohlaví:
To Pic: To si nerozumíme. Nic nezdůvodňuji. jen jsem chtěl naznačit hesimu, že cesty jak něčeho dosáhnout známe.
To kika: ber to tak, že i škola je o životě. Až budeš starší, tak poznáš, že vždycky se najde nějaký blb. A tohle pravidlo platí všude. Tedy ani škola není výjimkou.
To kika: ber to tak, že i škola je o životě. Až budeš starší, tak poznáš, že vždycky se najde nějaký blb. A tohle pravidlo platí všude. Tedy ani škola není výjimkou.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 18 říj 2013 17:39, celkem upraveno 1 x.
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Rodiče, rodiče.. výchovu přece nemůžete nechat jenom na rodičích. Feťáci, bezdomovci, lidi s nedokončenou základkou, imigranti odkudkoliv - ty všichni můžou mít děti. A je jasný, že je ne vždycky dokážou vychovat správně. Na výchově se musí podílet i učitel, vždyť ve většině případů dítě stejně tráví víc času ve škole než doma.
Lidí, kteří zařvou na učitelku, že je píča, je dost. Ale neni to něco, z čeho člověk musí spíš vyrůst?
Lidí, kteří zařvou na učitelku, že je píča, je dost. Ale neni to něco, z čeho člověk musí spíš vyrůst?
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
__It's time to #switch!__ |
No je mi 14 jsem pořád na ZŠ a stou školou bohužel souhlasím už od první třídy u nás byly nějací 2 lídé kteří na všechno kašlali a učitelům se posmívali bohužel se k nim do teď přidalo asi dalších 10 a dopadlo to tak že ve třídě poslouchá asi 2-3 žáci včetně mně a zbytek si dělá co chce mlátí se a je jim vše u zadnice abych byl slušný .Bohužel se tohle asi už nikdy nezmění k lepšímu ba pouze k horšímu :( :/
Jojo, vím. Blbci jsou všude, ale jde mi o to, že se někdo takový dostane na pozici učitele na normální škole, toho bych spíš poslala na zvláštní..
A co od něj okoukají ty děti ? Neřeknu ty v 8. a 9. třídách ,ale co takový šesťáci? Ty se snaží "opičit" po ostatních.., asi by máma neměla moc radost kdyby to její děcko přišlo domu a řeklo jí: "čau dilino".
A asi potom není žádný problém aby takhle někdo mluvil s učitelkou, řekne: "Ale pan učitel **** to taky říká, tak můžeme i my" a má vymalováno
A co od něj okoukají ty děti ? Neřeknu ty v 8. a 9. třídách ,ale co takový šesťáci? Ty se snaží "opičit" po ostatních.., asi by máma neměla moc radost kdyby to její děcko přišlo domu a řeklo jí: "čau dilino".

A asi potom není žádný problém aby takhle někdo mluvil s učitelkou, řekne: "Ale pan učitel **** to taky říká, tak můžeme i my" a má vymalováno

"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone"- Andy Biersack
Zajímavé čtení. U nás si zase učitelé vylívají zlost na žácích. Hlavně mě se*e že si učitelé myslí že oni jsou ti nejlepší, nejmoudřejší, že jenom oni mají pravdu a nikdo jiný. A nejvíce mě se*e že se ve školách učí věci, které v životě vůbec, ale vůbec nebudeme potřebovat. Učební plány jsou X let staré, a pak to dopadá tak, že se v 8. třídě učí, jak vytvořit složku. To už je ale jiná kapitola.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Můj již zmiňovaný kamarád si zkusil i pár let učit na "normální" škole. Po dvou letech znechuceně odešel učit do zvláštní školy autistické a mentálně postižené děti. Dnes je neuvěřitelně spokojený a tvrdí, že tyto děti mu dávají pocit, že jeho práce má smysl a že jeho žáci jsou tak hloupočcí, že na něj nevymyslí žádnou sviňárnu a jejich rodiče spolupracují při výuce mnohem lépe, než rodiče všech "normálních" dětí.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
karlos píše:Padlo zde, že by bylo dobré vrátit tělesné tresty do škol. Nevěřím v úspěšnost tohoto kroku. Pro mnohé se budu opakovat. Můj velmi dobrý kamarád pracoval v dětském výchovném ústavu. Nejdříve jako vychovatel, později jako učitel. Za časů, kdy pracoval jako vychovatel, bylo běžnou praxí, sice oficiálně zakázanou, nicméně ředitelem tolerovanou, že byli chovanci za hrubé přestupky mláceni. Doslova mláceni. Pod studenou sprchou, gumovou hadicí. Tak nedělá jelita a působí obrovskou bolest. Pokud si někdo myslí, že takováto forma trestu něčemu pomohla, je snílek a fantasta... Tresty nic nezmění, musí fungovat dokonalá symbióza škola-rodina.
Sám máš v popisku: Co nejde silou, jde ještě větší silou...

A teď něco o normální škole:
Je mi zle z těch studentů, kteří se bezmocným učitelům vysmívají do xichtu...
A co mě dožírá nejvíce je, že na Základní škole jste ještě tak nějak slušňáci.

karlos píše:Můj již zmiňovaný kamarád si zkusil i pár let učit na "normální" škole. Po dvou letech znechuceně odešel učit do zvláštní školy autistické a mentálně postižené děti. Dnes je neuvěřitelně spokojený a tvrdí, že tyto děti mu dávají pocit, že jeho práce má smysl a že jeho žáci jsou tak hloupočcí, že na něj nevymyslí žádnou sviňárnu a jejich rodiče spolupracují při výuce mnohem lépe, než rodiče všech "normálních" dětí.
Hmmm... tady do Zvláštní školy chodí ti nejhorší děti. Tj. z 85% cikáni, kteří večer dělají bordel, chlastají, fetujou. Jak jsem zjistil, tak oni nejsou tak hloupí, ale líní jako prasata! Nicméně učit bych tam nechtěl... Jak jsem se doslechl, tak samé krádeže, sproťárny, rozbité věci, apod...
Další věc je ta... Co z takových dětí může vyrůst???
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Další věc je ta... Co z takových dětí může vyrůst???
Mě je to jasný. Další úspěšní žadatelé o dávky a dotace. Sice se nebude umět pomalu ani podepsat, ale všechny předpisy a kličky, aby se dostal nejlépe bez práce k penězům, bude znát líp jak kdejaký advokát.
Je to síla, co ta holčina napsala. Jsem rád, že alespoň někomu z žáků to vadí a nechodí do školy jen proto, že musí. Když vidím, jak vychovává kluky sestra jenž chodí do jednotřídky na vesnici a jak "vychovává" svoji dceru (jenž ještě do školy nechodí) bývalá švagrová, jenž jí ve všem vysedne, tak je to jak se říká nebe a dudy. Netvrdím, že jsem byl vzorný žák, ale to co si dneska běžně žáci ve škole dovolují, na to jsem ani nepomyslel.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 18 říj 2013 19:28, celkem upraveno 2 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
karlos píše:Můj již zmiňovaný kamarád si zkusil i pár let učit na "normální" škole. Po dvou letech znechuceně odešel učit do zvláštní školy autistické a mentálně postižené děti. Dnes je neuvěřitelně spokojený a tvrdí, že tyto děti mu dávají pocit, že jeho práce má smysl a že jeho žáci jsou tak hloupočcí, že na něj nevymyslí žádnou sviňárnu a jejich rodiče spolupracují při výuce mnohem lépe, než rodiče všech "normálních" dětí.
Přesně tak. Také znám pár lidí, kteří zaskakovali na základní škole (normálně učí na gymnáziu) a nemohli pochopit ostatní učitele, jak můžou cokoliv ty děcka naučit.
V podstatě přemýšlím o tom, jestli je druhý stupeň základní školy k něčemu dobrý nebo je to jen ztráta čtyř let, aby děti mohly jít do učení.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”