Yahoo! Dnes jsem dostal na zapůjčení flash disk o velikosti 1 GB!!!
Pro ty, co nevědí, co to je: zařízení o velikosti klíčenky, které se zastrčí do USB portu a dá se s ním pracovat jako s jakýmkoliv jiným diskem.
Jeho používání je velice snadné - stačí zastrčit do USB portu, počkat až se načte a již ho můžete používat! Ve Win 2k a XP nemusíte mít ani ovladače. Pro Windows 98 jsou dodávány na malinkatém CDčku o průměru 6 cm.
Nejlepší na disku je, že ve win 2k a XP nemusíte mít ani administrátorská práva na jeho instalaci, jako u jiného HW.
Dnes se USB disky vyrábějí ve velikostech od 16 - 1000 MB a cenové relaci cca od 1500 Kč až po 10 000 v připadě verze největší, gigabajtové.
USB FLASH DISK Vyřešeno
- sovicka2001
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
USB FLASH DISK Vyřešeno
Ahojky!
J.S.
J.S.
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
hmm
Jo, USB nosiče jsou dost vpohodě. Skladné, relativně bezpečné no a s tou cenou to také není až tak hrozné. Jen mi na nich třeba vadí rychlost přenostu (tedy pokud se nejedná o USB 2.0) .....je to šíleně pomalé:/ :/
Neporovnával jsem to sice s rychlostí vypálení dat na CD, ale připadá mi to, že to trvá celou věčnost, než se na tu moji 64MB USB paměť něco nahraje....
Ale 1GB je dost vpohodě:)
Neporovnával jsem to sice s rychlostí vypálení dat na CD, ale připadá mi to, že to trvá celou věčnost, než se na tu moji 64MB USB paměť něco nahraje....
Ale 1GB je dost vpohodě:)
Rimms
- sovicka2001
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1 GB
Ano, u toho jednoho gigabjtu už je USB 2.0 nutností ... oněch teoretickejch 12 MB/s u jedničky nestačí.
Je zajímavé, že se ještě nevrábí verze s FireWire... třeba pro Macy ...
Ale u MAcu se dá dokoupi přenosný MP3 přehrávač / HDD - za dvanáct tisíc je to neporazitelná konkurence.
Ale to sem nepřísluší - už lezeme OT (off topic - mimo téma)
Je zajímavé, že se ještě nevrábí verze s FireWire... třeba pro Macy ...
Ale u MAcu se dá dokoupi přenosný MP3 přehrávač / HDD - za dvanáct tisíc je to neporazitelná konkurence.
Ale to sem nepřísluší - už lezeme OT (off topic - mimo téma)
Ahojky!
J.S.
J.S.
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
---
Proč by měla být FireWire verze zrovna pro Macy? Copak nové MACy nemají USB 2.0? To si nemyslím, spíše naopak.....a FireWire je nanic, nevím sice teď ty parametry z hlavy, kolik zvládá přenést dat a kolik je schopno utáhnout zařízení, ale je to všechno k ničemu, když všechno kam se člověk podívá je USB (2.0) .....
Jo a ještě k té Flash paměti, myslím že naprosto ideální je koupit MP3 přehrávač a flash paměť v jednom. Já koupil třeba ten od Creative Labs (Muovo) a nemůžu si to vynachválit:)
Jo a ještě k té Flash paměti, myslím že naprosto ideální je koupit MP3 přehrávač a flash paměť v jednom. Já koupil třeba ten od Creative Labs (Muovo) a nemůžu si to vynachválit:)
Rimms
- sovicka2001
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
MP3?
Říká se, že je MP3 přehrávač jen plusová funkce - že je lepší si koupi nějaký pořádnější, pokud to s muzikou myslíš vážně.
FireWire má rychlost 480, v novější verzi 800 MB/s ... možnost připojit až 167 zařízení, kdežto u USB je to jen 127...
FireWire je původně konektor pouze pro Macy - používá se od digitálních kamer po zvukové karty. Dig. kamery s jiným rozhraním najdeš těžko.
Jenže Mac je narozdíl od PC více přizpůsobivý a proto USB do svých nových podelů zařadil. Opět -Základní desku s integrovaným FireWire těžko najít.
FireWire má rychlost 480, v novější verzi 800 MB/s ... možnost připojit až 167 zařízení, kdežto u USB je to jen 127...
FireWire je původně konektor pouze pro Macy - používá se od digitálních kamer po zvukové karty. Dig. kamery s jiným rozhraním najdeš těžko.
Jenže Mac je narozdíl od PC více přizpůsobivý a proto USB do svých nových podelů zařadil. Opět -Základní desku s integrovaným FireWire těžko najít.
Ahojky!
J.S.
J.S.
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
.....
No, jakože se s počítači a zařízeními s nimi spojenými setkávám denně, FireWire v akci jsem ještě neviděl, což mě vede k závěru, že to žádný ZÁZRAK není. Navíc, to že je schopen připojit 167 zařízení je sice hezké a je to rozhodně zajímavé vědět, nicméně pro mě jakožto běžného uživatele to nic neznamená.
A k tomu MP3 přehrávači, konkrétně třeba MuoVo od Creative Labs je hlavně mp3 přehrávač a funkcí navíc je právě ta FLASHová paměť. Je fakt, že tento model nemá display, ale díky tomu je taky o nějakou tu stokorunu (spíše tisícikorunu) levnější a tudíž dostupnější.
A k tomu MP3 přehrávači, konkrétně třeba MuoVo od Creative Labs je hlavně mp3 přehrávač a funkcí navíc je právě ta FLASHová paměť. Je fakt, že tento model nemá display, ale díky tomu je taky o nějakou tu stokorunu (spíše tisícikorunu) levnější a tudíž dostupnější.
Rimms
- sovicka2001
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano!
Právě o to jde, zdali to sleduješ jako bežný či profesionální uživatel. Pro normálního smrtelníka nemá FireWire cenu.
Ale pro profíka je nedocenitelné - digitální kamery, zvukové karty, externí harddisky se prostě pro USB nedělají (některé produkty ano, ale nejsou pro profíky)
...
MuVo je chytrá věc ... viděl, snad i četl jsem o něm recenzi - hezká hračička .. ale já mám 64 MB přehrávač v mobilu a za 4500,- je to nedocenitelné věc. (Nokia 5510)
Ale pro profíka je nedocenitelné - digitální kamery, zvukové karty, externí harddisky se prostě pro USB nedělají (některé produkty ano, ale nejsou pro profíky)
...
MuVo je chytrá věc ... viděl, snad i četl jsem o něm recenzi - hezká hračička .. ale já mám 64 MB přehrávač v mobilu a za 4500,- je to nedocenitelné věc. (Nokia 5510)
Ahojky!
J.S.
J.S.
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
mobil a mp3
No, tak třeba zrovna v mobilu bych mp3 přehrávač nechtěl:) Ani nevím proč, ale nějak mi to k tomuhle zařízení nejde:/ Navíc, nevím sice kolik ten mobil váží, ale čím je ta věc (která mi v kapse hraje) menší a lehčí, tím má pro mě větší užitnost..
A aby toho nebylo dost, NOkie tak nějak nemůžu vystát.........ale celkem mě překvapilo, že tam "montují" 64MB, to jsem netušil, myslel jsem že jen tak do 20MB nebo max 32....no, ale co, v tom tel. se to asi ztratí.
A aby toho nebylo dost, NOkie tak nějak nemůžu vystát.........ale celkem mě překvapilo, že tam "montují" 64MB, to jsem netušil, myslel jsem že jen tak do 20MB nebo max 32....no, ale co, v tom tel. se to asi ztratí.
Rimms
Re: USB FLASH DISK
OT: 1GB to se před těmi 11 roky to muselo být supr :) teď to skoro na nic nestačí 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3789
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 22:17
-
- 35
- 5529
-
od PARKR
28 led 2025 17:02
-
- 3
- 4155
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5833
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
-
- 7
- 2868
-
od petr22