Problem pri Dualbootu Ubuntu 13.04 a Windows 7

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

Gonz
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problem pri Dualbootu Ubuntu 13.04 a Windows 7

Příspěvekod Gonz » 20 říj 2013 22:58

Zdravim,
predem se omlouvam za absenci diakritiky.

Mam takovej problem.. Odesel mi komp - windows7, tak jsem do nej pres flesku dal bez instalace Ubuntu 13.04 a zachranil soubory.
Chtel bych zachovat windowsy a zaroven tam mit ubuntu, alespon do ty doby, nez preinstaluju windowsy.
Postupoval jsem podle planu - http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Pr%C5%A ... redirect=1 - ale s tim rozdilem, ze ja v ty svoji instalaci nemam moznost nainstalovat ubuntu vedle w7, tudiz jsem musel rozkliknout moznost jine a tam je ten problem.

Mam tam tri oddily / windows recovery enviroment (ten ma velikost 15GB, z cehoz je pouzito 13GB)
potom windows 7 (loader) - ten ma velikost 104MB a z toho je pouzitych 35MB
a pak konecne treti "nepojmenovanej" co ma velikost 300GB a kolik z toho je vyuzityho je neznamo..

V navodu pisou, ze musim nejakej ten oddil orezat o planovanou velikost disku pro samotny ubuntu a pro odkladaci oddil swap.
Nekde jsem cetl neco o doporucenych 30GB pro Ubuntu a v navodu pisou tak 1GB pro ten swap.
Problem nastava v tom, ze ja ten oddil, co ma 300GB nemuzu odkrojit, protoze kdyz ho rozkliknu, neni tam moznost pro zmenseni nebo zvetseni.
A z tech druhych dvou mam moznost serezat tak 13GB, ale pak se bojim, ze by mi zustalo malo pro samotnej windows.

Nevim, co s tim, budu rad za kazdou radu.
Nebo kdyz mi poradite, kde sezenu nezavirovanej windows 7 na reinstalaci, tak se na ubuntu vyprdnu a nejak podle navodu udelam jen reinstall.

Diky moc,
Gonz

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Problem pri Dualbootu Ubuntu 13.04 a Windows 7

Příspěvekod petr22 » 20 říj 2013 23:07

Tady mas cistou instalaci Windows:

windows recovery enviroment (ten ma velikost 15GB, z cehoz je pouzito 13GB

Budto pouzijes oficialni postup (nejaka klavesa pri startu pocitace) nebo ten image co tam je rozbalis rucne na ten 300 GB oddil (nekde tam najdes CMD soubor ve kterem je ten prikaz napsany). Ve vsech pripadech to smaze data na tom 300 GB oddilu.

Jakmile zacnes posouvat oddily po disku a zakladat nove, bude recovery nefunkcni.

Gonz
nováček
Stav:

Příspěvekod Gonz » 20 říj 2013 23:23

Omlouvam se, ale tohle moc nechapu:

Budto pouzijes oficialni postup (nejaka klavesa pri startu pocitace) nebo ten image co tam je rozbalis rucne na ten 300 GB oddil (nekde tam najdes CMD soubor ve kterem je ten prikaz napsany). Ve vsech pripadech to smaze data na tom 300 GB oddilu.
Jakmile zacnes posouvat oddily po disku a zakladat nove, bude recovery nefunkcni.

takze vlastne skoro nic nechapu. :D

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 21 říj 2013 11:27

Dozral cas pro manual k notebooku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”