Jak správně zacházet s notebookem?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

lin
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak správně zacházet s notebookem?

Příspěvekod lin » 23 říj 2013 09:10

Jak se chovat k notebooku, aby vydržel co nejdéle? Jak to řešíte, když si bere ntb do postele? Máte pod ním něco, nebo ho jen tak položíte do peřin? Co když ho máte na nohou, dáváte si pod něj něco? Jak by se správně mělo zacházet s baterkou? Doma mívám ntb celý den na nabíječce, má jí vyndavat, nebo jí mohu nechat v notebooku? Když stav ukazuje třeba 75%, mohu ji s klidným svědomím píchnout na nabíječku?
Notebook: HP ProBook 450 | i5 - 4200M, AMD Radeon HD 8750M | Win 8.1, Ubuntu 13.10
Mobil: Samsung Galaxy S3 mini | CyanogenMod 11

Reklama
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Jak správně zacházet s notebookem?

Příspěvekod Arha » 23 říj 2013 09:18

Nikdy nedávám notebook na peřinu, neboť extrémně rostou teploty.
Mám pod ním buď chladící podložku nebo podložku normální, koženou (záleží, jestli hraji nebo ne)
Já osobně mám celé dva roky notebook vždy na nabíječce (pár výjimek by se našlo) a baterka mi vydrží 1,5 hodiny (internet, film)
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Mesias11
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Mesias11 » 23 říj 2013 09:33

Já osobně bych doporučil si dávat jak na nohy, tak i v posteli nějakou podložku, používám knížku a nebo chladící destičku, můžeš koupit klidně i za 300kč, jednou se mi stalo, že jsem měl notebook v posteli a on se přehřál a vypnul.. :D Nešel zapnout asi 2 hodiny.. Jinak, já bych asi doporučoval ho nabít a vyndat z nabíječky, můj starej notebook byl denně na nabíječce a už ho z té nabíječky nemůžu odpíchnout, protože se hned vybije / vypne.. Takže tak ;)
Zdroj: EVGA 500W /CPU: QuadCore Intel Core i5 2,8GHz - Turbo 3,2GHz 760, 3300MHz /MB: Gigabyte GA-P55A-UD3 DDR3 /RAM: Kingston Hyper 12GB 1600MHz /GPU: Nvidia Geforce 450 GTS 1GB //OS Windows 10 64x

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 říj 2013 09:52

Notebook do postele pouze tak, aby nebyly ucpane vetraci otvory a nejlepe tak, aby neprenasel teplo na cloveka.

Pri zivotnosti dnesnich baterii 1-2 roky je to uplne jedno jak se s nimi zachazi.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 23 říj 2013 10:19

Na nabíječce když jedelší dobu tak je lepší nastavit režim životnosti (baterie je nabitá na 55-60% v mém případě) a prodlužuje životnost (jak název napovídá).
Otázkou je, jestli seženeš software na řízení toho nabíjení. Já mám Lenovo a prej i pro HP něco takovýho je ;-)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc se zpomaleným notebookem
    od trefort » 29 zář 2024 14:02 » v Problémy s hardwarem
    8