Zdravim, pro sestru jsem vybral jeden notebook, konkretne TOSHIBA Satellite C850. Vsechno se zda byt v pohode az na jednu zasadni vec. Jelikoz sestra potrbuje s notebookem cestovat, je to velky problem.
Teda, TOSHIBA zaradila mezi specialni funkce svych vyrobku (treba ne vsech, to nevim) funkci, ktera zabezpeci, ze se notebook vzdy automaticky zapne po otevreni krytu a nezalezi na tom, jestli byl predtim notebook vypnut, uspan nebo prepnut do hibernace. Zkousel jsem t o nejak napravit a teda jsem v BIOSu nasel nastaveni konkretne pro tuhle potiz, ovsem bylo to nastaveno spravne - funkce DISABLED. Kdyz jsem ale dal ENABLED, zadny rozdil to neudelalo.
Dale, TOSHIBA nabizi i moznost vypnout tuhle funkci softwareove - pres TOSHIBA System Service - zde mame opet moznost zapnuti nebo vypnuti dane funkce ale opet ani jedna moznost zadnou zmenu neudela.
Je to nepripustne z toho hlediska, ze kdyz bude sestra nekam cestovat, muze se ji pri nejakem mensim pohybu notebook v tasce zapnout cim bude pravidelne dochazet k vybijeni baterie.
Uvazuju teda o reklamaci, jelikoz notebook je novej a neni teda mozno rict, ze by se to pokazilo az u nas, teda dela to od zacatku co jej ma. Rad bych se ale reklamaci vyhl, protoze segra ho uz docela nutne potrebuje, tak bych byl rad, kdyby jste mi zkusili neco poradit. Neco co by projednou a efektivne zabralo, ne aby to musela delat pred kazdym vypnutim. Uvazoval jsem treba nad preinstalovanim WIndowsu. A kdyz ani to nepomuze, chyba asi bude v konektoru, ktery pozici krytu snima. Kdyby jste mi umeli poradit, kde se tento konektor nachazi a zda je bezpecne ho nejak na vlastni pest opravit/odstranit, byl bych vam moc vdecnej.
Opravdu o takovouhle funkci nikdo z nas nestoji. Predem dik.
NTB - Automaticke zapnuti po otevreni krytu
Re: NTB - Automaticke zapnuti po otevreni krytu
Preinstalace Windows nemuze mit na tohle vliv, protoze je to hardwarova funkce.
Cidlo obvykle byva umisteno v pantu displeje, bez poriseni zaruky se k nemu nejspis nepujde dostat.
Skusil bych jako prvni aktualizaci BIOSu a kdyz to nepomuze tak reklamaci.
Cidlo obvykle byva umisteno v pantu displeje, bez poriseni zaruky se k nemu nejspis nepujde dostat.
Skusil bych jako prvni aktualizaci BIOSu a kdyz to nepomuze tak reklamaci.
1) Proč by se jí měl spustit když bude zavřenej? Notebook reaguje na otevřenej kryt, ne na pohyby notebooku.
2) Žádnej konektor tam není, ve víku je malej magnet a v těle notebooku čidlo který to snímá, pokud bys to odpojil tak by si notebook furt myslel že je zavřenej, takže by nefungoval display, a pokud se po zavření vypínaj další věci, jako třeba touchpad a klávesnice, tak ty taky.
2) Žádnej konektor tam není, ve víku je malej magnet a v těle notebooku čidlo který to snímá, pokud bys to odpojil tak by si notebook furt myslel že je zavřenej, takže by nefungoval display, a pokud se po zavření vypínaj další věci, jako třeba touchpad a klávesnice, tak ty taky.
Just Fucking Google It!
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
V nastavení napájení je i přidružení akcí k pohybu víka. Tam to není?
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Říj 2013 10:08) ---
Tak když pojede někam dál, ať zatim vyndává baterku, než to vyřešíte.
Má W8? Nastavoval jsi to v tomhle? https://aps2.toshiba-tro.de/kb0/FAQ2C03FA0001R01.htm
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Říj 2013 10:08) ---
Tak když pojede někam dál, ať zatim vyndává baterku, než to vyřešíte.
Má W8? Nastavoval jsi to v tomhle? https://aps2.toshiba-tro.de/kb0/FAQ2C03FA0001R01.htm
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
__It's time to #switch!__ |
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky - 0
- 3329