Bude potřeba nová zvukovka?
- Pepas87
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ono to vlastne jinak ani nejde.... protoze repra maji pouze kabel: 3x jack -> specialni 9 kolikovy konec, nebo kabel s 6 cinchema(3x L+P) na kazdym konci...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem přesvědčený a dám za to ruce do ohně, že 99.999% populace nepozná rozdíl mezi zvukem z integrované, nebo externí zvukovky. Stejně tak jako nikdo nepozná rozdíl mezi obyčejným kabelem a kabelem se zlacenými konektory. Vlastně jediný, kdo ten rozdíl pozná je obchodník, jež ti externí zvukovku, nebo kabely prodá. A to je ta desetitisícina populace. Údaje v tabulkách jež vyčíslují různá zkreslení jsou zachytitelná laboratorními přístroji, nikoliv však lidským sluchem... a na to vemte jed... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos píše:Jsem přesvědčený a dám za to ruce do ohně, že 99.999% populace nepozná rozdíl mezi zvukem z integrované, nebo externí zvukovky. Stejně tak jako nikdo nepozná rozdíl mezi obyčejným kabelem a kabelem se zlacenými konektory. Vlastně jediný, kdo ten rozdíl pozná je obchodník, jež ti externí zvukovku, nebo kabely prodá. A to je ta desetitisícina populace. Údaje v tabulkách jež vyčíslují různá zkreslení jsou zachytitelná laboratorními přístroji, nikoliv však lidským sluchem... a na to vemte jed...
Věř že mezi integrovanou zvukovkou a nějakou pořádnou kartou rodíl je. Pozná ho i průměrně vnímavý člověk. Nutno ale podotknout že na audio sestavě notně převyšující cenou a kvalitou PC standart... (nebo s nějakými solidními sluchátky... Tím myslím něco na, nebo spíš nad úrovní oblíbených KOSS PORTA PRO) (GRADO SR80, KOSS PRO3AA atd..)
K normálním PC bedýnkám nemá cenu podle mě kupovat, pokud ve zvuku nepozoruješ lupání, škvrčení a podobné defekty.. (to některé integrované codeky rády)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost

- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Souhlas, když jsem pořídil SB Audigy SE, nestačil jsem se divit. A to je ta úplně nejobyčejnější, stála asi 600,-. Po upgradu na SB X-Fi mX Xtreme Gamer bych se k Audigy SE nevrátil, natož ke integrované zvukovce. Nejsem žádný audiofil s absolutním sluchem, ale subjektivně tam rozdíl je, a celkem velký.
Ty Geniusy, co má, nejsou až zas takovej střep, na nich rozdíl určitě pozná. Pokud nechce investovat moc, podle mě si polepší i s Audigy SE.

Ty Geniusy, co má, nejsou až zas takovej střep, na nich rozdíl určitě pozná. Pokud nechce investovat moc, podle mě si polepší i s Audigy SE.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
na audio sestavě notně převyšující cenou a kvalitou PC standart...
Ano, s tím nezbývá než souhlasit, jenže soustava kterou si kupuje nepřevyšuje standard, ona je slušným kompromisem mezi cenou a kvalitou. Pochopitelně je jasné, že pokud budu mít v počítači kupříkladu kartu MOTU 2408 mkIII, poslouchat budu na monitorech TANNOY DMT II, pak pozná rozdíl mezi integrovanou a touto kartou i Bedřich Smetana, těsně před dokončením cyklu Má vlast. Uznávám, že jsem se nepřesně vyjádřil, leč v kategorii laciných karet si za svým původním názorem stojím.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pro karlos :
mno pokud máš na to kvalitní bedýnky a posloucháš 5.1 dolby digital rozdíl je tam při zesílení v efektech(film)dost patrný i uchem a kvalita je tam hodně rozdílná (basy a víšky nejsou tak zastřené ) +
integrovaná odjakživa žrala výkon procesoru docela dost i ve hře kde byl aktivní 5.1 systém zvuku a hlavně u nových her je to poznat takže pokud tvojich 99% lidí to má jako kancelářské PC tak je to OK.
jinak ouška mi ještě slouží.
ps: nepsal bych to kdyby to nebylo odskoušené
mno pokud máš na to kvalitní bedýnky a posloucháš 5.1 dolby digital rozdíl je tam při zesílení v efektech(film)dost patrný i uchem a kvalita je tam hodně rozdílná (basy a víšky nejsou tak zastřené ) +
integrovaná odjakživa žrala výkon procesoru docela dost i ve hře kde byl aktivní 5.1 systém zvuku a hlavně u nových her je to poznat takže pokud tvojich 99% lidí to má jako kancelářské PC tak je to OK.

jinak ouška mi ještě slouží.
ps: nepsal bych to kdyby to nebylo odskoušené
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Opět jsme u termínu "kvalitní bedýnky"...
Nicméně, kapituluji. Nikoliv pod tíhou důkazů, bo i můj sluch je v pořádku a navíc cvičený ve studiu i při živém hraní. Kapituluji, neboť cítím nesmyslnost další debaty. Ve svém tvrzení jsem si neuvědomil, že mohou být i lidé, kteří potřebují pomocí subwoofru posouvat nábytek a pomocí výškových reproduktorů rozbíjet skleničky, a ti se neobejdou bez zvukové karty, vybavené enhancery, které si potřebné kmity "domyslí". My všichni ostatní, při rovných korekcích, rozdíl nepoznáme

Nicméně, kapituluji. Nikoliv pod tíhou důkazů, bo i můj sluch je v pořádku a navíc cvičený ve studiu i při živém hraní. Kapituluji, neboť cítím nesmyslnost další debaty. Ve svém tvrzení jsem si neuvědomil, že mohou být i lidé, kteří potřebují pomocí subwoofru posouvat nábytek a pomocí výškových reproduktorů rozbíjet skleničky, a ti se neobejdou bez zvukové karty, vybavené enhancery, které si potřebné kmity "domyslí". My všichni ostatní, při rovných korekcích, rozdíl nepoznáme

- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pro mě za mě si říkej co chceš
ale tohle jsou fakty které prostě nejdou přehlídnout.
až tak bych to nedramatizoval ale opravdu s tebou nemůžu souhlasit - rozdíl je tam slyšitelný i na bedýnkách za
2000 a prakticky u každého běžného posluchače! nehledě na zatížítelnost CPU.
jinak do muziky jsem dělal taky s kapelou /sice ne studiově(což je pro tuto diskuzi extrém a NEPATŘÍ jsem tato poznámka o studiu)
navíc i můj sluch je v pořádku a připadá mi to opravdu jako tvoje osobní válka !
protože my všichni ostatní pokud tu bude ta možnost, tak ten rozdíl velice dobře uslišíme

až tak bych to nedramatizoval ale opravdu s tebou nemůžu souhlasit - rozdíl je tam slyšitelný i na bedýnkách za
2000 a prakticky u každého běžného posluchače! nehledě na zatížítelnost CPU.
jinak do muziky jsem dělal taky s kapelou /sice ne studiově(což je pro tuto diskuzi extrém a NEPATŘÍ jsem tato poznámka o studiu)
navíc i můj sluch je v pořádku a připadá mi to opravdu jako tvoje osobní válka !
protože my všichni ostatní pokud tu bude ta možnost, tak ten rozdíl velice dobře uslišíme

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Chtěl bych jen dodat,že většina uživatelů si na PC pouští filmy ve formátu AVI a hudbu ve formátu MP3,takže o nějaké kvalitě poslechu nebo výraznějších rozdílech mezi zvukovými kartami nemá smysl debatovat.A pokud si chci pustit kvalitně ozvučené DVD,tak si ho pustím z DVD přehrávače přes receiver do kvalitních beden a neuvažuju o nějakém PC a bedýnkách za cca 2500,- 

Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2729
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
21 črc 2024 18:39