Kdy chcípnou sršně? Vyřešeno
Re: Kdy chcípnou sršně?
Tak to hodně štěstí 

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ať Ti ten kabel natáhne ten ekolog ne? 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Dej nam adresu a my je zavolame
a nic spolecnyho s tim nebudes mit 

Rád se přiučím novým věcem :-)
-
- Pohlaví:
tux píše:Sršně se uměj rychle zahřát sami, když pro to maj důvod. A do kotle by to hodit nešlo, za prvý by se to tam ani nevešlo, a za druhý je to všelijak rozlepený po trámech a taškách, takže bych to ani neodříznul. Vystříkat by bylo k ničemu, protože půda má rozlohu jako kráva, takže by se to tam hned rozptýlilo. A venkem kabel táhnout nemůžu, protože anténu mám právě na půdě.
Asi to tak vypadá že mi vážně nezbejvá nic jinýho než ty hasiči, což je problém, táta je šílenej ochránce přírody, a kdyby zjistil že s tím mám něco společnýho, tak by se zbláznil
Sršni, tak jako každý podobný hmyz se zahřívají v hnízdě "vibrováním" křídel. Stačí si jen všímat - vosy a včely jsou nejvíce aktivní za horkého počasí.
Nevím jak teď, ale byly doby, kdy sršně byly chráněné. To by asi ekolog nerozchodil.
Obecně tradovaným mýtem je, že sršeň obecná je chráněný živočich. Není tomu tak. „Sršni jsou chráněni obecně jako druh, je to tedy jakási ochrana proti celkovému vyhubení. Ten, kdo zlikviduje ojedinělé hnízdo, není nijak postižitelný, protože je jako druh a celek neohrožuje,“ vysvětluje Jan Švanyga z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR na serveru hobby.cz. Ja to nepisu beru to na netu tady nas neco o ty ochrane kdyztak
a i to ze odlitnou jsem bral na netu
))

-
- Pohlaví:
To paulisko: já netvrdím, že je, ale že kdysi byl. Hasiči dříve museli psát, že likvidovali vosy (cca 10-15 let zpět).
ja netvrdim ze ty tvrdis
jen jsem si projel stranku
Tak to nevim zas ja
znamej na to prdel a vzdy vzal horak(kdyz to bylo mozne ) a ty vosy vypalil. 

Nevím, jak je to teď, ale dříve, pokud bylo sršní hnízdo v obytném baráku, tak není problém je zdarma zlikvidovat. Pokud je hnízdo tam, kde přímo neohrožuje lidské zdraví, tak jsou chráněni(strom u silnice atd.)
A co zkusit namočený hadr do nafty jak píšou tady ? http://www.receptar.net/dum-a-zahrada/d ... srsnu.html
"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone"- Andy Biersack
Postav se za to, v co věříš, i když to znamená stát osamoceně.
Já bych si se sršni nějak nezahrával ...
Pokuď Tux nechce platit za nějaký chlápky na ně nebo volat ty hasiče, tak si bude muset poradit sám a tam je vždy nějaké riziko. K tomu, aby sršně ohrozily člověka na zdraví by musel dostat takových 1500 žihadel, mají až 50x méně jedovatý jed jak včely, takže ono to není tak nebezpečný jako s vosama nebo včelama.. Nebo jak tu už někdo psal, že je "oblbne" kouř. Takže třeba sfouknout pár svíček, nějakou dlouhou tyčí to zasunou k nim a potom tam hodit třeba ten hadr a tak den počkat a pak uvidíš co to s nima udělá.. 

"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone"- Andy Biersack
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak 50x méně jedovatý? To je fakt pravda?
//tak je to pravda, já vždycky myslel ze od srsne stacej 2 - 3 bodnutí. Tím se to ale komplikuje, možná tem hasičům řekni, ze to jsou "asi vosy"
Ale prej ti z 40 cm může rozprášit jed do očí.. Wtf.
//tak je to pravda, já vždycky myslel ze od srsne stacej 2 - 3 bodnutí. Tím se to ale komplikuje, možná tem hasičům řekni, ze to jsou "asi vosy"

Ale prej ti z 40 cm může rozprášit jed do očí.. Wtf.
Naposledy upravil(a) Darth Vader dne 27 říj 2013 10:38, celkem upraveno 2 x.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
__It's time to #switch!__ |
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”