Tak jsem ten 2T barracudu objednal - přišla hned druhej den. Připojil jsem ho k PC,vytvořil oddíl,spustil formát.V polovině formátování se disk stratil z PC.Restartoval jsem (v Biosu se tvářil jako 128GB) a ve správci disků se oddíl tváří jako 128GB,nejde s ním nic dělat (vytvořit jednotku,formátovat).Disk KO! Odeslal jsem ho na reklamaci.
Mám pocit,že ty barracudy (Tailand) nestojí za nic.Kdysi SEAGATE byla značka kvality.Mám jeden 8,4GB -funguje dodnes.V práci máme na jednom PC 10GB,disk jede každej pracovní den 8h už 12let.Disk funguje naprosto bez problému.
Tip na HDD 2T
Re: Tip na HDD 2T
Stává se že nějakej kus je vadnej ale nedá se říct že by se to vztahovalo na celou řadu výrobků :)
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš XP SP3? Starší verze XP měli problém s 128GB barierou...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tohle je ale problem Windows XP nebo zakladni desky, tomu disku nic neni - podle me se to seklo na 1 TB.
Staci pripojit k Windows 7, obnovit nastaveni kapacity a sformatovat.
"Připojil jsem ho k PC,vytvořil oddíl,spustil formát.V polovině formátování se disk stratil z PC.Restartoval jsem (v Biosu se tvářil jako 128GB) a ve správci disků se oddíl tváří jako 128GB,nejde s ním nic dělat (vytvořit jednotku,formátovat).Disk KO! Odeslal jsem ho na reklamaci."
Pokud testovaci aplikace od vyrobce nenajde chybu, bude reklamace nejspis zamitnuta.
Staci pripojit k Windows 7, obnovit nastaveni kapacity a sformatovat.
"Připojil jsem ho k PC,vytvořil oddíl,spustil formát.V polovině formátování se disk stratil z PC.Restartoval jsem (v Biosu se tvářil jako 128GB) a ve správci disků se oddíl tváří jako 128GB,nejde s ním nic dělat (vytvořit jednotku,formátovat).Disk KO! Odeslal jsem ho na reklamaci."
Pokud testovaci aplikace od vyrobce nenajde chybu, bude reklamace nejspis zamitnuta.
Ne,řešil jsem to na W7.Bylo slyšet jakýsi cvakání.Zkoušel jsem ho připojit jak na SATA2 i SATA3 -stejný efekt.Při formátování(poprvý) se disk hodně hřál.
Jak obnovit nastavení kapacity? (nešlo mi s tím nic dělat).Bios mám nejnovější.
Jinak na XP SP3 provozuju dva disky 1T naprosto bez problému.
Jak obnovit nastavení kapacity? (nešlo mi s tím nic dělat).Bios mám nejnovější.
Jinak na XP SP3 provozuju dva disky 1T naprosto bez problému.
1 TB je OK, 2 TB mohou byt problem. Ten limit je prave 1 TB. Idealni je 2TB disk pripojovat kdyz na nem n ejsou data, protoze existuje moznost jejich poskozeni.
Cvakani a zahrivani disku odpovida hw zavade, ale tu hw zavadu musi ohlasit i Seagate aplikace (to jsou jejich zarucni podminky, uznavaji pouze jejich diagnostiku).
Cvakani a zahrivani disku odpovida hw zavade, ale tu hw zavadu musi ohlasit i Seagate aplikace (to jsou jejich zarucni podminky, uznavaji pouze jejich diagnostiku).
Minulej pátek jsem to poslal -jsem zvědav jak dopadnu.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”