Ahoj, potřebuji radu ohledně HDD v notebooku, na kterém byl nainstalovaný Windows 7. Příbuzná mi ho přinesla na reinstalaci systému s tím, že s ním byly delší dobu problémy a v posledním týdnu systém ani nenaběhne. Rozhodla jsem se tedy, že zazálohuji data z disku za použití rescue DVD, následně přeinstaluji systém a data obnovím. Bohužel, HDD se nenačte ani v Biosu, ani v recovery. Zkusila jsem tedy disk vyjmout a zapojit přes SATA do svého stolního PC. Bios v desktopu se začne načítat a kousne se při načítání disků. Po odpojení poškozeného HDD mi počítač zase normálně naběhne.
Pokud se nepletu, disk je nenávratně poškozený a v tomto případě pomůže jen obnova dat profesionální firmou (např Data Help)? Nebo existuje jiný způsob, jak ho v desktopu načíst?
Ptám se proto, aby byla profesionální placená obnova až poslední možností.
Děkuji.
HDD z notebooku nenačte ani desktop. Vyřešeno
HDD z notebooku nenačte ani desktop.
Naposledy upravil(a) Karolina dne 03 lis 2013 20:14, celkem upraveno 1 x.
CPU - i7-2600K 3,7GHz / GPU - Nvidia Gainward GTX590 3GB / RAM - Kingston 8GB DDR3 2133MHz / HDD - OCZ Vertex 3 240GB / MB - Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 / CASE - CoolerMaster Dominator CM-690 II / COOLER - Zalman CNPS5X / Windows 8.1 Pro x64
Re: HDD z notebooku nenačte ani desktop.
Dalsi moznost je externi USB rozhrani a obnovovat na linuxu. Vadna muze byt pouze cast disku na jeho zacatku.
Na profesionalni firmy bych moc nespolehal, nekolikrat nam vratily disk ze obnova neni mozna pricemz me to trvalo asi tak 5 minut a v jinych pripadech byly disky umyslne poskozeny potom co zakaznik po analyze vzal disk zpet bez obnovy.
Na profesionalni firmy bych moc nespolehal, nekolikrat nam vratily disk ze obnova neni mozna pricemz me to trvalo asi tak 5 minut a v jinych pripadech byly disky umyslne poskozeny potom co zakaznik po analyze vzal disk zpet bez obnovy.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji ještě zkusit stáhnout si CD HirensBoot jako iso, vypálit jej na CD, jako obraz disku. CD je bootovací a je na něm mimo jiné mini WinXP a spousta programu na kontrolu a opravu disku. Pokud neuspěješ, tak pak jedině profi záchrana dat, ale ta je skutečně finančně náročná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
petr22: Zapomněla jsem napsat, že jsem ho zkusila zapojit i do externího USB "rámečku". Výsledek stejný, když přiložím ruku na disk, je cítit, že se točí a v pravidelném intervalu je cítit cukání hlavičky, cca 1x za vteřinu. Disk se ale nenačte. Na desktopu mám Windows 8.1 x64 Pro. Myslíte, že když to zkusím znovu zapojit do "rámečku" a načíst recovery DVD (založené na linuxu), že ho to načte? Ok, zkusím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 16:33) ---
Pic: Ok, také to pak vyzkouším.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 16:33) ---
Pic: Ok, také to pak vyzkouším.
CPU - i7-2600K 3,7GHz / GPU - Nvidia Gainward GTX590 3GB / RAM - Kingston 8GB DDR3 2133MHz / HDD - OCZ Vertex 3 240GB / MB - Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 / CASE - CoolerMaster Dominator CM-690 II / COOLER - Zalman CNPS5X / Windows 8.1 Pro x64
Skusil bych jednu vec: vzit ten disk a levym bokem s nim poradne svihnout o neco tvrdeho.
Proste ho postavit na hranu a trisknout s nim (mozno i nekolikrat).
Pokud to nepomuze, je problem ve cteci hlave nebo jejim ovladaci a to se beznym zpusobem doma spravit neda (tedy da, ale chce to hooodne sikovnosti a nahradni dily z naprosto stejneho disku).
Proste ho postavit na hranu a trisknout s nim (mozno i nekolikrat).
Pokud to nepomuze, je problem ve cteci hlave nebo jejim ovladaci a to se beznym zpusobem doma spravit neda (tedy da, ale chce to hooodne sikovnosti a nahradni dily z naprosto stejneho disku).
Tak HirenBoot mi po nabootování pokaždé zamrzne, nevím proč. Zkusila jsem tedy jiný linuxový rescue disk a výsledek stejný, disk se točí, hlava se pravidelně cuká a nepomohlo ani bokem poklepat na tvrdý povrch. Tak asi jedině profi obnova dat. :-/
Poklepat ne, poradne s tim trisknout. A radsi nekolikrat, levou i pravou stranou (vzdy tou delsi o stul). Ja to delam tak, ze polozim na stul hadr a trisknu hranou disku.
Dalsi co jde skusit je zabalit do igelitu a strcit na hodinu do mrazaku.
Pak uz jedine rozebrat a koukat se, co ten disk vlastne dela. Ale bez znalosti co s tim dal bych to nedoporucoval.
Dalsi co jde skusit je zabalit do igelitu a strcit na hodinu do mrazaku.
Pak uz jedine rozebrat a koukat se, co ten disk vlastne dela. Ale bez znalosti co s tim dal bych to nedoporucoval.
Wau, nechci tomu věřit, ale ono to pomohlo, teď mi ve windows naběhl :) Ale práce s ním je pomalá jak s babčou na chodítku. Každou chvíli se zadrhává a přenos dat bude žůžo.
Ted je potreba kopirovat data, to nejdulezitejsi jako prvni.
Tak se mi podařilo přesunout pár giga, ale když se snažím nějakou další složku zkopírovat teď, nejde to a zamrzá mi systém, takže se pak musím odhlásit a přihlásit. Přitom fotky z té složky lze normálně otevřít, jen nejdou zkopírovat. :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 18:42) ---
Aha, tak musím kopírovat samotné soubory, ne složky :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 18:42) ---
Aha, tak musím kopírovat samotné soubory, ne složky :)
Urcite nepujde neco skopirovat, vzdyt ten disk je poskozeny.
Je potreba skusit vzdy neco jineho, kdyz nejde slozka, tak vlezt do no ni a skouset postupne jednotlive soubory.
V kazdem pripade NEVYPINAT dokud nebude skopirovane vsecko co pujde. Uz se to nemusi povest znova nahodit.
Je potreba skusit vzdy neco jineho, kdyz nejde slozka, tak vlezt do no ni a skouset postupne jednotlive soubory.
V kazdem pripade NEVYPINAT dokud nebude skopirovane vsecko co pujde. Uz se to nemusi povest znova nahodit.
Tak fotky a videa zkopírovány. Povedlo se to asi u 95% dat :)
Díky za radu
Díky za radu

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3887
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek
04 črc 2025 15:39