Dobrý den, prosím o radu ohledně sdílení internetu mezi pc a ntb.
Vyzkoušeli jsme propojení dle návodu "Jak nastavit sdílení internetu (2PC)", ale nefunguje to. (Na pc internet fungoval, ale po chvíli se spojení samo přerušilo. Musela jsem vrátit původní nastavení IP adresy a DNS od poskytovatele.)
Připojení k internetu je kabelové, vede do počítače, který má dvě síťové karty. Počítač má OS Windows XP, připojovaný notebook má Vista - mohl by to být problém? Nebo by mohl být špatný typ propojovacího kabelu?
Prosím o info, zda existuje ještě nějaký jiný způsob, jak zprovoznit internet na dvou počítačích bez použití routeru nebo switche.
Děkuji!
Sdílení internetu
Sdílení internetu
ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP131W
AMD Ryzen 5 7535HS 3,3 GHz
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
-
- Pohlaví:
Re: Sdílení internetu
Vítej na PC-HELP!
Asi něco děláš špatně. Pokud je PC připojeno přímo k internetu kabelem, pak vede kabel do jedné z jeho síťovek a tudíž jsi u této síťovky nemusela měnit IP a DNS od poskytovatele jak píšeš.
ad 2) vadit by to nemělo.
ad 3) neexistuje
Asi něco děláš špatně. Pokud je PC připojeno přímo k internetu kabelem, pak vede kabel do jedné z jeho síťovek a tudíž jsi u této síťovky nemusela měnit IP a DNS od poskytovatele jak píšeš.
ad 2) vadit by to nemělo.
ad 3) neexistuje
Nejjednodussi je na pocitaci ktery je pripojen do internetu spustit proxy server
Napriklad http://www.janaserver.de/start.php?lang=en
Jen je treba davat pozor, ktera sitova karta vede do internetu a ktera do vnitrni site a nastavit to spravne
Napriklad http://www.janaserver.de/start.php?lang=en
Jen je treba davat pozor, ktera sitova karta vede do internetu a ktera do vnitrni site a nastavit to spravne
Podařilo se mi to správně propojit, ale přístup k internetu na ntb se přeruší, když na svém pc zapnu firewall Comodo. Můžu poprosit o radu, kde a co v Comodo správně nastavit, aby to fungovalo?
Ještě jednou všem děkuji za pomoc!
Ještě jednou všem děkuji za pomoc!
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Musis v nem povolit port proxy serveru (pokud jsi pouzila reseni od petra) obvykle je to 3128.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ne, nemám to přes proxy.
Včera se to rozběhlo a byli jsme propojení bez jakéhokoliv nastavování, ale dnes to zase nejede. V Comodo jsem vymazala přednastavené síťové zóny, předtím jsem je zkoušela nadefinovat, zadávala jsem čísla IP adres, masky, atd. - vše bez výsledku.
Internet funguje na ntb jen, když vypnu firewall Comodo na svém počítači.
Včera se to rozběhlo a byli jsme propojení bez jakéhokoliv nastavování, ale dnes to zase nejede. V Comodo jsem vymazala přednastavené síťové zóny, předtím jsem je zkoušela nadefinovat, zadávala jsem čísla IP adres, masky, atd. - vše bez výsledku.
Internet funguje na ntb jen, když vypnu firewall Comodo na svém počítači.
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
-
- Pohlaví:
Podle toho co jsem našel to vypadá, že Comodo brání přidělení IP adresy. Zkus u ntb nastavit pevnou IP adresu: Spusť příkazový řádek a zadej příkaz:
Vyhledej připojení ethernet. Opiš si nastavení - tedy IP adresu, masku, bránu. Ve vlastnostech sítě, vlastnosti IP protokolu IPV4 zadej ručně IP adresu, masku a bránu. Do DNS zadej adreu brány, druhé DNS nevyplňuj. V comodu označ tuto síť jako trusted.
Kód: Vybrat vše
ipconfig
Vyhledej připojení ethernet. Opiš si nastavení - tedy IP adresu, masku, bránu. Ve vlastnostech sítě, vlastnosti IP protokolu IPV4 zadej ručně IP adresu, masku a bránu. Do DNS zadej adreu brány, druhé DNS nevyplňuj. V comodu označ tuto síť jako trusted.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1702
-
od Vítek Pokorný
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 11:34
-
- 1
- 3204
-
od TechShowGamer
27 črc 2024 06:31
-
- 1
- 12960
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
- 8
- 3475
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4919
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-