Dobrý den
Mám takový menší problém
Pořídil jsem si novou sestavu, ale mám problém s ramkou. Mám nainstalovány win7 64bit ultimate. Mám 16GB paměří, ale zobrazuje mi jen 8GB. V Biosu mi to ukazuje 16GB Total memory, ale system memory jen 8GB. Nevím co s tím. Už sem bios přenastavoval, ale skončilo to tak, že jsem ho musel resetovat.
Základní deska: GIGABYTE GA-X79-UD3
paměti: CRUCIAL 16GB DDR3
Už jsem zkoušel přehazovat i paměti, ale pokud je jen jedna tak počítač se nerozjede.
Jsou to vadné paměti nebo tam dělám úplně něco blbě?
Děkuju za odpověď
win7 problém s ram
Re: win7 problém s ram
Vítej na PC-help!
Trochu doplň informace: Kolik a jakých máš RAM modulů? Pípání při startu?
PC se musí rozjet i na jednu RAM, teda pokud je ta RAM v pořádku.
Nemá cenu se vrtat v BIOSu, ten za to nemůže
Trochu doplň informace: Kolik a jakých máš RAM modulů? Pípání při startu?
PC se musí rozjet i na jednu RAM, teda pokud je ta RAM v pořádku.
Nemá cenu se vrtat v BIOSu, ten za to nemůže

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak už to jede. Jen jsem přehodil paměťové moduly do jiných slotů.
Bylo to tím, že jsem je měl ve slotu 3 a 4. Teď je mám ve slotu 1 a 2.
Nebudou náhodou vadné?
Bylo to tím, že jsem je měl ve slotu 3 a 4. Teď je mám ve slotu 1 a 2.
Nebudou náhodou vadné?
Vadne ne, ale podivej se manualu v jakem poradi se maji osazovat sloty, nemuzes dat pameti kamkoliv.
Podle me by to spravne melo byt 1 a 3.
Podle me by to spravne melo byt 1 a 3.
Různé desky to mají různě, hlavně kvůli Dual Channel. Většinou jsou sloty rozlišeny různou barvou -stejné sloty pro stejný kanál. Takže některé MB mají stejné 1 a 3 a pak 2 a 4, některé ale mají 1 a 2 a k tomu 3 a 4. Pokud jsou ty RAMky stejné, dal bych je do stejnobarevných slotů počínaje jedničkou.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Rozlišené to nebylo, Měl jsem to ve slotech 3,4 Našlo mi 16GB, ale systém mohl využít jen 8GB. Pak jsem to přemístil do 1,2 a už to ukázalo bez problému. Tak nevím kde byl problém
Já Ti řeknu, kde byl problém. A nebudu první.
Problém byl (a stále ještě je) v MANUÁLU
Problém byl (a stále ještě je) v MANUÁLU

Podivej se do toho manualu, jak se maji ty sloty osazovat.
Je tam napsano do kterych slotu mas dat moduly kdyz mas 1 modul, 2, 3 a 4.
Problem byl nejspis v tom, ze ten druhy modul byl ve slotu kde byt nemel.
Je tam napsano do kterych slotu mas dat moduly kdyz mas 1 modul, 2, 3 a 4.
Problem byl nejspis v tom, ze ten druhy modul byl ve slotu kde byt nemel.
Takže abych to vysvětlil vypadá to asi takhle I I procesor I I (první dvě čárky jsou 2,4 druhé dvě čárky jsou 1,3) Měl jsem to už od začátku v 1,3, ale nešlo to. Teď to mám ve 2,4 a jde to. Kde byl problém? 

Manual rika, ze moduly muzou byt v libovolnych slotech, ale pro optimalni vykon maji byt ve slotech 1 a 2.
Mrna píše:Takže abych to vysvětlil vypadá to asi takhle I I procesor I I (první dvě čárky jsou 2,4 druhé dvě čárky jsou 1,3) Měl jsem to už od začátku v 1,3, ale nešlo to. Teď to mám ve 2,4 a jde to. Kde byl problém?
Co jsem si tu zatím přečetl, tak problém byl nejspíš v osobě, která tam ty RAMky dávala - nejspíš špatné dotlačení do slotu nebo něco podobného.

wattmetr: paměti jsem vytahoval a dával zpět asi 10X tak mi neříkej nic o tom, že byli špatně domáčklé a kdybys dobře četl tak zjistíš, že bios našel 16 ale systém bral jen 8 
petr22:manuál říká 1,3 a 2,4
nevím jaký manuál čteš.

petr22:manuál říká 1,3 a 2,4

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3651
-