Nastaveni opravneni na uzivatele (Vyřešeno)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

paklic9
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Nastaveni opravneni na uzivatele (Vyřešeno)

Příspěvekod paklic9 » 18 lis 2013 20:16

Zdravim, chtel bych se vas zeptat, jestli neumite nastavit opravneni na uzivatele? Aby nemohl delat skoro nic. Nemohl otvirat internet exploer, atd, proste zakladni systemove programy. Pokud to jde, tak chci aby mel pristup jen k jednomu programu. Nechci, aby mi mohl zmenit na jakym jadru pojede program, jestli na prvni nebo druhem a vsechno kolem tohodle. Chci to konkretne na mem windows serveru. Chci tam hostovat pro kamose/lidi jeden program a nechci ristkovat, aby mi nekdo nezatezoval zbytecne muj server. Pokud to nekdo umi na pc, tak by to melo byt skoro stejny. V windows 8 to jde, tam je nejaka rodicovska ochrana, ale ve windows serveru neni. Konkretne bud ve windows server 2008 R2 nebo v windows server 2012. Klidne, staci aby se mohl jen divat na ten program, ze jede. Jen jim chci dat pristup, aby vedeli, ze jede. Pristup budou mit pres VNC konzole. Na internetu jsem trochu hledal, ale moc jsem to nepochopil. Moje anglictina, neni zas tak dobra, ale ani zas tak blba, tak prumer. Predem dekuji za pomoc.
Konkretne se to dela nejak pres User policy nebo Group policy, ale nevim presne jak. Neco jsem zkousel, ale nepovedlo se mi to.
Naposledy upravil(a) paklic9 dne 19 lis 2013 19:18, celkem upraveno 2 x.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nastaveni opravneni na uzivatele

Příspěvekod Uziv00 » 18 lis 2013 21:05

Přesně tak. Přes editor systémových politik. Můžeš nastavit jak programy, které může spouštět, tak ty, které nesmí.

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 18 lis 2013 21:20

No praveze nevim jak presne. A ty myslis pres ten editor co otevres pres spustit a do spustit napises gpedit.msc?
Delal jsem to podle tohodle (http://www.utilizewindows.com/xp-menu/u ... licy-in-xp), vsude jsem dal pryc Users and everyone a je to porad stejny.
A ani se tam nepisou presne programy, jake chci a nechci pouzivat, asi hledam blbe, protoze se v tom tak nevyznam. A jde to vubec vypnout default windows programy (jako napriklad internet exploer)?
Poradil by si mi presneji? nebo klidne i nekdo jinej jestli vite. Protoze uz fakt nevim jak to mam udelat, zkousel jsem toho hodne a moc nevim co dal.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 18 lis 2013 22:00

Jestli je to mozne, vraz jim tu aplikaci jako shell nebo ji publikuj v RDP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 18 lis 2013 22:18

Nevim co je shell a uz vubec jak to presn nej publikovat.
A pres Remote Desktop, jsem jim opravneni chtel dat, ale oni pak muzou ovladat pc a proto jsem chtel toho uzivatele na ktereho se pres Remote Desktop pripoji omezit, aby nemohl delat skoro nic a to nevim jak.

V podstate staci, aby videli, ze jim ten program jede, ani nemusi mit pristup k ovladani toho programu (neni tam co nastavovat). Potrebuji jen zakaznikum dat dukaz, ze ten program jede, tak jak ma a ze vubec jede.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 19 lis 2013 09:44

Tak zustan u VNC - pokud se nepletu, ma i view-only rezim.

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 19 lis 2013 10:20

Ano VNC ma i nejaky view-only, ale to nevim jak nastavim. A ta firma u ktere mam vps, tak tam mam uz defaultne VNC server, musel bych zalozit pres nejaky program dalsi server, zkousel jsem to pres TightVNC, ale nejak se neslo na ten pc pripojit. Ale zkusim jeste zagooglit. A myslite, ze pojede vice VNC serveri na jedne IP, ale kazdy bude mit jiny port?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 19 lis 2013 10:53

View-only - podle pouziteho softu x, y, z, q.
Na co dalsi VNC server, kdyz uz jeden mas? Staci ho spravne nastavit.

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 19 lis 2013 13:44

No tak jako kdyz zapnu v TightVNC server a dam jen view only, tak musim byt prihlaseny na plose jinym programem, jinak to nemuze plochu snimat a tim padem se to nepripoji. A kdyz zapnu TightVNC service, tak se jde pripojit, ale to je to jak se uzivatel musi prihlasit, takze kdyz tam zadam jen view only, tak se pak nejde prihlasit(protoze nemuze nic delat). Aby sel server s view only musi byt profil aktivni a ne odpojeny, protoze kdyz je odpojeny, tak tam nejde plocha a pak se nemuzes snimat a ukazovat tomu pripojenemu. Jeste me napadlo, nechat zaplej TightVNC service i server na kazdem profilu, pak by to slo, protoze by plocha byla nactena, ale nemuzu spustit vic jak 1 TightVNC servic, ale vic serveru jo, ale to mi je k nicemu. Neslo by nejak udelat, aby profil byl porad aktivni? A byla nactena plocha atd.? Mozna kdyz se odpojim, tak se vypne explorer.exe a pak to nemuze snimat tu obrazovku. :( Nejde to nejak nastavit? Predem dekuji za pomoc.

PS: Slo by to, ze bych jim dal pristup k jejich profilu, ale to bych nejak ten profil musel omezit, aby nemohli delat skoro nic a to nevim jak.

EDIT: Tak explorer.exe zustane zaplej. Nevim, ale proste bych potreboval, aby ucet zustal aktivovany a ne odpojeny, nevypne se, ale odpoji a pak nejde obrazovka.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 19 lis 2013 15:48

Stale se mi vzdalena plocha (resp. jeji soucast RemoteApps) jevi jako lepsi reseni, navic vestavene do systemu.

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 19 lis 2013 17:46

Tak uz jsem to vyresil. Napadlo me to ted. Proste jsem vypl vsechny programy na tom uctu exploer a vse kolem toho a ted kdyz se nekdo prihlasi, tak nemuze delat nic jen se divat na ten program a ovladat ho :P a nejde ani zapnout spravce uloh pres CTRL+ALT+DELETE aspon me to nejde a nevim proc, proste se mi to zapne na pc misto v remote desktop, coz je dobre. Chtel jsem to udelat pres VNC konzoli, protoze je min narocna, ale vzdy tam byl nejaky problem a taky ve VNC mohli do spravce uloh pres CTRL+ALT+DELETE, takze tam mohli menit na jakem jadre jede program a podobne. Ted to vypada, ze vse jede v pohode a je to skoro, tak jak jsem chtel. Akorad, kdyz si vypnou program, tak si ho uz asi nezapnou sami, ale to je jejich problem. :D Dekuji za pomoc. Jeste to otestuji a pokud to vse pude v poho, tak sem napisu vyreseno a aj za jmeno prispevku napisu vyreseno.
Jeste nezamykejte, protoze potrebuji zistit, jestli vseci nemuzou otevrit spravce uloh ani pres CTRL+ALT+DELETE. Az to zistim, napisu sem vyreseno. Kdybych nahodou potreboval jeste pomoc, ale asi uz to mam vyresene. Dekuji

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Lis 2013 19:17) ---

Tak vypada, ze to fakt vsechno jede. Jeste to zkusim s kamosem a uvidim, snad to vsem pude, tak jak to jde me na pc, pak by to bylo nejlepsi. Zeus, dekuji ti za pomoc. Team můžete zamknout, protoze je to asi vyresene! Kdyby nahodou se vyskytl problem, tak se napisu. Doufam, ze nevadi.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”