Zdravím,
potřebuji poradit s výběrem biometrické docházky. Máte nějaký tip na spolehlivý systém? Jediné parametry jsou, aby to byla biometrie, aby to byl spolehlivý systém a aby šly data importovat do účetního programu. Rozpočet je cca 20 000 plus čtečky.
Díky
Biometrická docházka
Re: Biometrická docházka
Je otázkou, jak bude biometrická píchačka spolehlivá, když už byla obalamucena bramborou (otisk prstu).
Máme biometrickou docházku ve firmě. Tuším, že je to systém Alveno http://www.alveno.cz/cz/32/dochazkove-systemy/ Mohu hodnotit pouze z hlediska uživatele. Nicméně za cca rok používání si na žádný problém nevzpomínám. Funguje i s lehce špinavými prsty, ale je třeba pravidelně čistit snímač. Co se týká exportu dat do úč. programu, určitě to umí, nicméně nevím přesně do jakých programů.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Trochu OT: četl jsem kdysi kdesi článek, který popisoval vítězný boj zaměstnance, odmítajícího z hygienických důvodů používat snímač otisků. Už si ale nevzpomínám ani ve které zemi k tomu došlo.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Na to je jednoduche opatreni, pumpicka s desinfekcnim prostredkem... Jako v nemocnici
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Díky moc za rady. Systém Alveno vypadá dobře, zařadil jsem ho mezi možnosti pro šéfa. Jinak nad čistotou snímače jsem takhle neuvažoval :) Čistit displej je samozřejmě základ, tak doufám, že se mezi námi nenajde zaměstnanec, který by to hnal k soudu :)
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Otázkou asi zůstává, zda je zaměstnavatel oprávněn provádět sběr otisků prstů a zaměstnanec je povinen mu vyhovět.
Před nějakým časem jsem se zůčastnil jednoho semináře, kdy výrobce představoval nové výrobky průmyslové automatizace. Mimo jiného i biometrické snímače. Jeden z účastníků se ptal, jestli to umí rozlišit i otisk kočičí packy, že by naučil svou kočku, aby si sama otevírala dveře, když jde ze zahrady domů...
Před nějakým časem jsem se zůčastnil jednoho semináře, kdy výrobce představoval nové výrobky průmyslové automatizace. Mimo jiného i biometrické snímače. Jeden z účastníků se ptal, jestli to umí rozlišit i otisk kočičí packy, že by naučil svou kočku, aby si sama otevírala dveře, když jde ze zahrady domů...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Oprávněn je, pokud není jiné možnosti vstupu tjs. zruší píchačky na karty. Zároveň ale musí dojít k zašifrování otisků tak, aby nebyly zpětně rozšifrovatelné. Řešili jsme toto v bývalé práci.
Někde jsem k tomu měl toto stanovisko ÚOOÚ, ale už jsem to nejspíš smazal.;
Někde jsem k tomu měl toto stanovisko ÚOOÚ, ale už jsem to nejspíš smazal.;
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
karlos: U zvířat se to řeší poněkud jinak, vyrábí se zvířecí dvířka + obojky s magnety. Také lepší dvířka mají možnost blokovat směr ven, dovnitř či obojí. Pokud je ale zvíře zvyklé procházet s větší razancí (jako kdysi náš Míša), tak hrozí nebezpečí úrazu (rozbití čumáku). Dokonce jsem nyní našel i "klíč" v podobě mikročipu (na obojek či pod kůži).
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dv ... pem/152335

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dv ... pem/152335

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tohle vím, ale ten pán na semináři to nevěděl
Přál bych ti vidět výraz přednášejícího, ve kterém bylo vidět, jak mu to v hlavě šrotuje, jestli to pán myslí vážně a nebo si dělá pr.el. Moje kočky to nepotřebují, vládnu rukou despoty a na balkon je pouštím až když mě vymňoukají. To samé z balkonu. Jednou si manželka nevšimla, že s ní šel večer na cigáro i kocour. Chudinka mňoukal celou noc v -5°C, než jsem šel ráno do práce. Přes plastová okna a polystyrenové obložení to nedal... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Myslím, že zadaný požadavky splňuje i Etend. Nám na firmě funguje dobře. Web výrobce je: http://www.etend.cz/