Zdravím,
chci si kopit nové domácí kino 5+1 Lg, které podporuje bluray.
Co jsem pochopil tak Bluray jsou 2 vrstvá DVD.
Potřebuji novou mechaniku když mám tuto a myslím že umí i dual layr.
TSSTcorp CDDVDW TS-H653N ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Je rozdíl mezi BluRay a DVD9? Lépe řečeno, když je to DVD 9 znamená to, že to bude v lepší kvalitě než DVD 5?
díky
Je nutná nová Blu-ray vypalovačka? Vyřešeno
Re: Je nutná nová Blu-ray vypalovačka?
BluRay je BluRay (25 GB, HD). Na vypalovani BluRay disku je nutne BluRay vypalovacka.
Dvouvrstve DVD je DVD (9GB, SD). Na dvouvrstve DVD nemuzes vypalit BluRay video.
DVD9 je obecne v lepsi kvalite nez DVD5, protoze je mozno pouzit vyssi datovy tok - nicmene to misto navic nemusi nutne zabirat kvalitnjsi obraz, ale take ruzne zvukove stopy.
Dvouvrstve DVD je DVD (9GB, SD). Na dvouvrstve DVD nemuzes vypalit BluRay video.
DVD9 je obecne v lepsi kvalite nez DVD5, protoze je mozno pouzit vyssi datovy tok - nicmene to misto navic nemusi nutne zabirat kvalitnjsi obraz, ale take ruzne zvukove stopy.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 23 lis 2013 15:07, celkem upraveno 1 x.
Jaanekk píše:Zdravím,
chci si kopit nové domácí kino 5+1 Lg, které podporuje bluray.
Co jsem pochopil tak Bluray jsou 2 vrstvá DVD.
Potřebuji novou mechaniku když mám tuto a myslím že umí i dual layr.
TSSTcorp CDDVDW TS-H653N ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Je rozdíl mezi BluRay a DVD9? Lépe řečeno, když je to DVD 9 znamená to, že to bude v lepší kvalitě než DVD 5?
díky
Blu-ray přehrává ve FULLHD kvalitě.
Na BluRay muze byt klidne video v DVD kvalite (rozliseni 720x576)
BluRay ale ponekud omezuje fakt, ze progresivni full HD video muze byt pouze 24fps, takze video z kamery ktere ma 30 nebo 50 fps nelze pouzit.
BluRay ale ponekud omezuje fakt, ze progresivni full HD video muze byt pouze 24fps, takze video z kamery ktere ma 30 nebo 50 fps nelze pouzit.
Jo, Blu-ray přehrávače podporují i HD video (720p), to je pravda.
Ok, tak teď vypusťme to, že by tam bylo bluray. Je nějaký další formát/způsob, díky kterému budu mít film v lepší kvalitě než obyč dvd?
Neberme v potaz to, že mám doma Plex server a HD filmy mám streamované. Spíš jestli je nějaká další možnost pomocí nosiče (dvd atd.)
Neberme v potaz to, že mám doma Plex server a HD filmy mám streamované. Spíš jestli je nějaká další možnost pomocí nosiče (dvd atd.)
Re: Je nutná nová Blu-ray vypalovačka? Vyřešeno
BluRay je jediny existujici HD format.
Bylo kdysi i HD DVD, ale to skoncilo bidnou smrti.
Bylo kdysi i HD DVD, ale to skoncilo bidnou smrti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4412
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
21 čer 2025 08:24