Ušetření místa na disku převodem hudby do 128kbps?

...

Moderátor: Mods_senior

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Ušetření místa na disku převodem hudby do 128kbps?

Příspěvekod CrazyManer » 30 srp 2007 04:07

Zdravim,

zas mě něco napadnulo :D , jelikož mi počítač běží skoro furt non-stop (nevypínám ho) , zajímalo by mě jestli neznáte program kterej by dokázal všechny mp3 (+ wma) převýst do bitrate 128kbps ?
Tak aby to převáděl přímo do tý složky kde jsou už ty původní a ty by timhle úkonem vlastně přemazával?
Protože moje složka s hudbou má okolo 50gb a kvalita 128kbps mejm ušim stačí, ale disk mám jen 80gb (2gb volnýho), proto nemůžu zkopírovat hudbu na jinej sektor disku abych zabránil nějaký ztrátě dat,
navíc si myslim že by mi to uvolnilo spoustu volnýho místa na disku , který bych rád obratem zaplnil :smile: .
Existuje nějaká taková utilita na převádění bitrate?

Díky předem všem co mi pomůžou :bigups: :bigups: :bigups:

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 30 srp 2007 06:56

Moje rada není ze soudku, který chceš načít. Já osobně bych věc řešil trochu jinak. Neprznil bych bitrate a byl bych rád, že je vyšší než 128kB. MP3 bych setřídil a vypálil do přehledných archívů ať již na CD, nebo DVD. Šel bych do toho již jen z toho důvodu, že jsem utržil zkušennost s obrázky, které jsem si také nechával na disku. Až jednoho dne bác, rozsypala se FAT tabulka a 30GB fotek a ne jen tak ledajakých, celá sbírka, kde nám holky ukazovaly co mají pod kalhotkami, byla rázem v p....i :cry:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 30 srp 2007 07:35

Taky tam mám 50GB, ale na jiném oddílu, ale většinu mám na CD nebo DVD. Kdyby se to sesypalo tak je to na den nepříjemný práce to tam narvat. Asi by to chtělo samostatnej hard. (I když ten to taky neuhlídá na věky)

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 30 srp 2007 07:44

Taky byh to asi nepřeváděl na menší bitráž.Lepší jsou MP3 ve variabilní bitráži,které mají menší velikost než ty ze 128kbps a vyšší kvalitu.No ale pokud chceš,tak program na to co potřebuješ je TADY
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 30 srp 2007 09:08

dvd je nejhorší nosič ze všech, každýho ohromil svojí kapacitou, mě ohromil taky, vypálil sem si na pár dvdček za velký peníze, žádný noname, sony dvd-r jedno za 70,- , vypalil sem si vsechno nejnizsi rychlosti, smazal z disku, pak sem si chtel hned ten den natahat nejakej mix do mp3 na krk, vsechny dvd se chovali jako bych je táhnul přivázaný za kamionem na dálnici , data byli necitelny, takze sem o vsechny prisel, takze jako bych svoji slozku s hudbou smazal za 400kč ... paráda ... a to bylo naposled co sem si něco vypálil na dvd, navíc teď už mi moje dvd-rw už nečtě dvd ani je nevypaluje, čte a vypaluje jen cd , a vypálit si všechno na cd by znamenalo o to všechno přijít, protože jak se znám tak už bych to tam nikdy nevložil ... nevim proč ale cd sem do počítače žádný nevložil už tak 3 roky ... všechno co potřebuju je na internetu, a s tim bitrate sem si to rozmyslel takze se omlouvam za zbytecne zalozenou diskuzi :) ale dekuju vsem :bigups: :bigups:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 30 srp 2007 10:33

K těm DVD bych jen plácnul své oblíbené, že nezáleží na značce na obalu, ale na tom, která firma placku vyrobila a nejlepší jsou od TayoYuden z Japonska. Já kupuji nejraději Emgeton by TayoYuden a bez problémů.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 srp 2007 17:33

Sony? Jedině Verbatim ...

guest

Příspěvekod guest » 30 srp 2007 18:08

Se Sony mám špatné zkušenosti ještě když jsem kupoval kazety do Sharpa. Od té doby se všemu na čem je Sony vyhýbám. Taky kupuju pokud možno Verbatim, ale už taky špatný zkušenosti. /Tady je otázka, jsou-li to opravdu Verbatimky?/ Mnoho DVD mi nešlo už napotřetí přečíst a pokud jde o DVDRW, tak ty odpadly cca po roce. Možná 10x přepsaný a konec. Uskladněný je mám normálně ve stole, žádný teplo, nebo zima a prostě nejdou-nešly. Už letěly do popelnice. Zálohy dělám poměrně často, takže většina softu se překrývá, ale zdá se mi to skoro zbytečné. Všechno se dá stáhnout a potom se přehrabovat a hledat poslední verzi? Zálohy tak na muziku a dokumenty a samo ty drahý programy. Dneska pokud trochu funguje ten web, tak se dá vystačit i s trialama bez nějakejch cracků ad. A i tu muziku oželím, protože vím, kde ji seženu. Už se těším na ty servery s velkejma HD, kam člověk pošle svoje data a doma bude mít šuplík na 5GB za 100 kaček. :lol:

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 31 srp 2007 06:30

no vidíte, většina z vás má s dvd stejný zkušenosti jako já, snad bude bluray spolehlivější :D

guest

Příspěvekod guest » 31 srp 2007 06:33

Za ty prachy snad jo.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 31 srp 2007 08:37

Blue Spirit píše:Za ty prachy snad jo.

Těžko, těžko platíme vývoj. :mad: