Mám tu širokoúhlý Philips 190WV7 a vůbec netuším kde hledat závadu.
Závada se projevuje následovně:
obraz je do zelena (je zajímavé, že když nastavím bílou plochu, je bílá)
obrázky mají ducha (jakoby překryté 3 obrázky a malinko posunuté)
obraz jakoby zrní, spíš se tam zrcadlí takové střípky jako na hladině vody
v necelé polovině je úzká svislá bílá čára
při nastavování monitor asi 30 vteřin bručel
Tyto závady známe z CRT monitorů a ty zkušenější ze starých CRT TV, ale co je příčinou u LCD vůbec netuším.
Poradí někdo kde hledat závadu?
Vadný LCD monitor - kde je chyba? Vyřešeno
Re: Vadný LCD monitor - kde je chyba?
Zkoušel jsi vyměnit kabel?
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
Je to jen můj hloupý názor, ale mohl by to dělat samotný displej, lépe řečeno elektronika displeje obvykle v jeho horní části, která je jeho neodlučitelnou součástí a řídí na zákaldě signálu z GK samotný zobrazovač. Pokud je to tak, je mi to líto, ale závada je neopravitelná - výměna displeje.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
No jo pane kolego, ale displej nebručí. I když teoreticky při nějakém zkratu by mohl přetížit zdroj a ten pak bručet, ale nějak se mi to nezdá.
Vůbec nevím na co se podívat a zda to rozdělat nebo rovnou vyhodit.
Vůbec nevím na co se podívat a zda to rozdělat nebo rovnou vyhodit.

Vyhodit to nakonec můžeš i rozdělané.
Tomu bručení jsem nevěnoval pozornost, druhů bručení může být mnoho. Ale jestli se nepletu, jsi elektrikář - je to něco jako síťový brum nebo něco úplně jiného? V případě síťového brumu by se mohla - nevím jak - dostat do dalších obvodů střídavá složka, která by podobnou "paseku" (snad až na tu čáru) mohla taky nějak "vykouzlit".
Tomu bručení jsem nevěnoval pozornost, druhů bručení může být mnoho. Ale jestli se nepletu, jsi elektrikář - je to něco jako síťový brum nebo něco úplně jiného? V případě síťového brumu by se mohla - nevím jak - dostat do dalších obvodů střídavá složka, která by podobnou "paseku" (snad až na tu čáru) mohla taky nějak "vykouzlit".
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Ano vypadalo to na síťový brum (max. 100Hz) a hned mne napadla filtrace, ale ta svislá čára mne klame. Rozdělávat se mi to moc nechce, spíš bych to někomu vrazil na opravu, ale potřebuji aspoň předběžně vědět o co jde.
Já těmto novým věcem moc, spíše vůbec nerozumím a rozdělávat to bez dokumentace je záběr na palici. Krom toho jsem všechno náčiní rozdal nebo prodal a nechal jsem si jenom trafopájku a dva měřáky.
I kdybych to rozdělal, pak bez papírů a zkušenosti nejsem schopen rozpoznat, zda je vada např. v tom displeji.
Já těmto novým věcem moc, spíše vůbec nerozumím a rozdělávat to bez dokumentace je záběr na palici. Krom toho jsem všechno náčiní rozdal nebo prodal a nechal jsem si jenom trafopájku a dva měřáky.

I kdybych to rozdělal, pak bez papírů a zkušenosti nejsem schopen rozpoznat, zda je vada např. v tom displeji.
Zkušený televizák, který už je zaběhlý v "elcédéčkách" by si s tím měl poradit a nebo Ti říct, abys to vyhodil, že oprava je nerentabilní nebo nereálná nebo nevímcoještě. Pokud nějakého takového znáš (já ho mám, ale jsem od Tebe přes 3/4 republiky), dej mu to a on Ti řekne, co s tím.
-
- Pohlaví:
Zkušeného neznám. U nás už nic není. Nejlbližší je 20km v Jilemnici a asi to tak dopadne.
Zatraceně, vždyť Semily nejsou zas až taková díra, neříkej mi, že tam nikdo neopravuje televize a že pokud ano, tak jeho/jejich pověst je tak strašná, aby ses s ním nezkusil domluvit?
-
- Pohlaví:
Neopravuje. Byl tu servis Kovozávody. Ten si pak převzali dva chlapi a ti šli do důchodu. Pak tu byli dva soukromníci z nichž jednoho dobře znám, ale těm je kolem 70-80 a už to nedělají. Po jednom to převzal syn, ale to je takovej ťunťa a spíš dělá satelity atd.
Slyšel jsem že v Jilemnici je nějakej šikula a tak až přijede přítelkyně ze Salzburgu a budeme výletovat to s tím spojím.
Slyšel jsem že v Jilemnici je nějakej šikula a tak až přijede přítelkyně ze Salzburgu a budeme výletovat to s tím spojím.

Re: Vadný LCD monitor - kde je chyba? Vyřešeno
Poslal jsem Tvůj popis závady tomu známému, po obědě mi k tomu řekne svůj názor. Pak bych se zase ozval.
PS: Jde udělat screen a je to na něm vidět??
PS: Jde udělat screen a je to na něm vidět??
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4002
-
od Dergon
Zobrazit poslední příspěvek
28 črc 2024 20:47