Příspěvekod guest » 31 srp 2007 07:22
Autorský poplatky se platí ze všeho. Ať už si koupíš kopírku jsou tam, protože se apriory předpokládá, že budeš krást /resp.kopírovat/. CD/DVD ať už plné nebo prázdné - to samé. Tiskárny, faxy - prostě ve všem je to zakalkulovaný. Je to zlodějna. Nemám tušení kolik dnes stojí kvalitní DVD s "něčím", ale když si kluk před pár lety kupoval Green day, tak to bylo tuším za 720,-. Autorský zákon, stejně jako ty ostatní zákony je postavený na palici a pokud se to nezmění, tak "krást" můžu-li to tak nazvat, se bude. Před pár lety jsem pár dní točil pivo /zaskakoval/ v takové malé hospůdce cca pro 40 lidí a přišel tam nějakej strejc a už chtěl poplatek za to, že tam pár chlapů koukalo na hokej. Poslal jsem ho do háje a už se nevrátil - asi jsem měl štěstí /resp.majitel/, ale zrovna včera jsem na webu četl, že ta naše vyšinutá vláda ten zákon opětovně schválila a když dnes přijdem do hotelu, tak za rádio a TV se bude platit příplatek. To jsou věci, které normální člověk nemůže pochopit - pokud tedy ta většina obyvatelstva je normální. Za bolševika se mohlo kopírovat všechno, protože to zde bylo nedosažitelný a na "západě" byli rádi, že se ta jejich kultura se "zamaskovanou" propagandou šíří na východ. Teď už údajně máme stejné možnosti a tak plaťme. Madona dlouhá léta u nás nechtěla z důvodu porušování autorských práv hrát. I když její muzika /ona taky/ se mi líbí, tak bych ji poslal do háje. Mnoho let jsem doufal, že sem přijede a půjdu na její koncert, ale ten její názor mne od toho odvrátil. Byl jsem po "revoluci" na prvních dvou koncertech - Stevie Wonder a Rolling Stones - a tím jsem to ukončil. Ale abych se vrátil k tématu, autorský zákon do jisté míry respektuji, ale do jisté míry. OSA nebo jak se to jmenuje musí změnit pravidla, jinak se tomu různému kopírování zabránit nedá. I když na druhé staně mentalita našeho národa je taková, že i když bude CD za pajdu a někde ke stažení (časově to vyjde na stejno), tak si to lidi raději stáhnou. Nejhorší na tom všem je, že se tady prodává spousta kopírovanejch paskvilů a těm lidem to v podstatě prochází, ale normální člověk, kterej si zkopíruje pár filmů může být v průseru. Jak psal tuším Weslo- žijeme v Absurdistánu (?).