Nezabezpeceny pocitac s verejnou IP na netu nevydrzi dele nez 10 minut nez se tam pokusi nejaky automat nebo botnet nabourat.
Windows XP pripojene k netu behem instalace jsou zavirovane jeste nez se instalace dokonci. Bez hesla admina se prvni utocnik prihlasi na prvni pokus a muze si delat co chce.
Schvalne se divej na log firewallu co beha po siti za provoz.
Windows 7 - automaticky aktivované neznámé heslo
-
- Pohlaví:
Re: Windows 7 - automaticky aktivované neznámé heslo
Při instalaci jsem byl připojen vždy a nic jsem nechytil. Jak jsem řekl, vycházím ze zkušeností. Za mne řečeno vše.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Nezabezpeceny pocitac s verejnou IP na netu nevydrzi dele nez 10 minut
To nastesti drtiva vetsina pocitacu nesplnuje, jsou v relativnim bezpeci za jinym HW.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Nejde o to jestli jsi nebo nejsi pripojen, ale o to jak. Pokud by to bylo tak jak tvrdis ze to je, tak se ti ted muzu pripojit pres Dameware na plochu a budu tik tam presunovat ikony zleva doprava. Coz ale jak predpokladam nebude mozne.
Samozrejmne ze naprosta vetsina pocitacu je za jinym hardwarem, protoze i ADSL router je firewall. Jenze moznost fyzickeho pripojeni na pocitac bez firewallu je jedina moznost, jak by utocnik mohl zmenit heslo. Nebo pouziti firewallu, ktery umoznuje vzdalene pripojeni.
Jsou tam pouze dve moznosti:
1. heslo si uzivatel nastavil sam
2. heslo nekdo zmenil a v tom pripade je to idealni kandidat do sekce hijackthis, protoze se nikdo nepripojuje jen proto aby se bavil zadavanim hesel na cizi pocitace.
Samozrejmne ze naprosta vetsina pocitacu je za jinym hardwarem, protoze i ADSL router je firewall. Jenze moznost fyzickeho pripojeni na pocitac bez firewallu je jedina moznost, jak by utocnik mohl zmenit heslo. Nebo pouziti firewallu, ktery umoznuje vzdalene pripojeni.
Jsou tam pouze dve moznosti:
1. heslo si uzivatel nastavil sam
2. heslo nekdo zmenil a v tom pripade je to idealni kandidat do sekce hijackthis, protoze se nikdo nepripojuje jen proto aby se bavil zadavanim hesel na cizi pocitace.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4862
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
-
Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 0
- 18682