DirectX 9.0

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

jimmy.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

DirectX 9.0

Příspěvekod jimmy. » 23 zář 2003 20:39

Jak tak koukám, všechny nový hry potřebujou Direkta devítku... Já mám 8.1 a slyšel jsem, že s 9.0 některé starší gamesy nespustíte. Co je na tom pravdy?

Reklama
Rimmer
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

těžko...

Příspěvekod Rimmer » 24 zář 2003 02:22

Ahoj, píšeš že nové hry potřebují Direct X 9.0....
Ono dost záleží na tom, jak moc "novější" ta hra asi bude. Pokud se bude jednat o nějak super akční 3D řežbu se spoustou nových grafických efektů podporující ty nejnadupanější grafické karty, potom by se to dalo čekat, ale to jsou spíše extrémní případy řekl bych. Ale vždy je to přeci řešené tak, že potřebuje-li hra nové DirectX, má je přiloženy ke své vlastní instalaci, takže bych v tom problém neviděl.
A že nefungují starší hry kvůli Direct X 9.0?? Ne, myslím že hlavní důvod proč starší hry nefungují je operační systém (Win XP) a ne Direct X, to zůstává kompatibilní. To by si myslím Microsoft dovolit nemohl...
Rimms

jimmy.
nováček
Stav:

Win98

Příspěvekod jimmy. » 24 zář 2003 21:05

Jo. Asi budu znovu reinstalovat OS. Tentokrát z WinXP na 98. Akorát nevím, jestli Win98, nebo Win98SE. Xpéčka už mě pěkně ser**.

Rimmer
Level 4
Level 4
Stav:

winXP+win98

Příspěvekod Rimmer » 26 zář 2003 01:40

Hmm, to jo, už jsem o téhleté alternativě také uvažoval, jenže instalovat Win98 se mi opravdu nechce. Nicméně, pokud by jsi do toho šel, proč nezkusíš mít systémy dva? WinXP na všechny běžné věci a Win98 na gamesy, není na tom nic těžkého a ani k tomu nepotřebuješ žádný speciální software. Stačí nainstalovat Win98 na disk C: no a pak Win XP na disk D: (napr.) a pri startu PC si vybrat...
Pro hraní starších her naprosto ideální řešení:)
Rimms

darth yrden
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod darth yrden » 12 úno 2004 19:18

s tím mám svou zkušenost,ono se to nezdá ale přesto se nějak ovlivňujou:v počítači kde je pouze jeden OS XP se mi nikdy nestalo že by skočila modrá obrazovka :!: ale má to i své výhody:když dostaneš například vir kolotoč,stačí přehodit windowsy a vymazat ho.no problem.
takže mít či nemýt dva OS :?:

Rimmer
Level 4
Level 4
Stav:

???

Příspěvekod Rimmer » 12 úno 2004 20:31

2 systémy (a více) v PC ti nebudou dělat žádné problémy, pokud je správně nainstaluješ. Pokud ne, uvidíš "modrou smrt".
Ale netvrdil bych přímo, že 2 os = problémy. Spíše naopak, spustíš Win98 a vůbec neví o existenci nějakého WinXP - jsou to jen pouhá další data na disku..nemluvě o Linuxu s jiným souborovým formátem.
EX3 tuším..
Rimms

Tokiko
nováček
Stav:

Příspěvekod Tokiko » 27 led 2008 18:49

Hele a myslite ze by jste mi mohli tak nejak presne popsat jak se da rozdelit disk a posleze nainstalovat dva OS? Idealne jako uplnymu magorovi? (No dobre, pasaz "zapni pocitac" muzeme vynechat :wink: ) Popripade pokud je tu nekde forum kde se to resilo tak me na nej odkazat? Prosim prosim pekne koukam :smile:
tady by mel byt na obrazku moc pekny drak, nesmim ho sem dat, ale kdyz kliknete na tenhle tex tak ho uvidite :-)
pomozte mi nakrmit dracka, at mi pekne roste...a jestli chcete vlastniho tak hura na to ;-)

Zpět na “Hry”