Zdravím všechny!
Cca 3x za den mi vyskočí hláška že systém má málo virtuální paměti a sám si ji upraví. Stránkovací soubor všech jednotek má 438 MB. Když to chci nastavit manuálně, tak to nejde. Když to nechám aby velikost určil systém, tak se to také nezmění. Nevíte někdo kde je chyba?
HDD rozdělen na C:100GB (systém a str.soubor), D:100GB data a E:50GB data.
Předem díky všem !
P.S. Jště mne napadá, že si nejsem jistý jestli str.soubor je na C a nevím jak to zjistit. pokud by byl na D, pak bych chybu asi chápal, protože D jsem skoro celý nedávno zaplnil daty.
P.S.S. Budu zde až večer.
Virtuální paměť-nelze změnit Vyřešeno
Re: Virtuální paměť-nelze změnit
Vista nebo XP?
V XP můžeš nastavit pro každý disk virtuální paměť zvlášť.
Tento počítač pravou myší → Vlastnosti → karta Upřesnit → položka Výkon a tlačítko Nastavení → karta Upřesnit položka Virtuální paměť a tlačítko Změnit.
V horním okně klikni na ten který disk a pod oknem se ti ukáže, je-li na tomto disku paměť nastavena tebou, systémem anebo vůbec.
Budeš-li chtít provést nějakou změnu, klikni na daný disk, zvol příslušný radiobutton, zapiš případnou hodnotu a zmáčkni tlačítko Nastavit – jinak se změna neprojeví (to je asi to, na co jsi zapomněl).
Ještě bych doplnil, že VP nemusí být jen na jednom disku – můžeš ji mít rozloženou do tolika souborů, kolik máš disků (na každém disku jeden soubor s VP).
V XP můžeš nastavit pro každý disk virtuální paměť zvlášť.
Tento počítač pravou myší → Vlastnosti → karta Upřesnit → položka Výkon a tlačítko Nastavení → karta Upřesnit položka Virtuální paměť a tlačítko Změnit.
V horním okně klikni na ten který disk a pod oknem se ti ukáže, je-li na tomto disku paměť nastavena tebou, systémem anebo vůbec.
Budeš-li chtít provést nějakou změnu, klikni na daný disk, zvol příslušný radiobutton, zapiš případnou hodnotu a zmáčkni tlačítko Nastavit – jinak se změna neprojeví (to je asi to, na co jsi zapomněl).
Ještě bych doplnil, že VP nemusí být jen na jednom disku – můžeš ji mít rozloženou do tolika souborů, kolik máš disků (na každém disku jeden soubor s VP).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Myloši díky, měl jsi pravdu, zapoměl jsem na to tlačítko Nastavit.
Rádo se stalo – já na to taky párkrát zapomněl 

- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Dobrý den mám win xp na pc nainstalovany a nejde mi změnit virtualni pamet tzv velikost strankovaciho souboru mel jsem nekolikrat otevrene karty ve vlastnostech upřesnit a pak jsem nastavil velikost a dal jsem potrvrdit nastavit a ok ale stejně si to nastavilo 42mb ikdyž dam velikost urči system hlasi mi to malo pameti moje domnenka je že registry byli poškozeny virem ktery tam byl anebo při čištěni pc wise reg.ještě sem se s tim nesetkal mam tam norton 360.prosím o radu i když delam v it pořad se mam co učit.
Re: Virtuální paměť-nelze změnit Vyřešeno
Založ si, prosím, vlastní vlákno. Podle pravidel není dovoleno vnášet svoje dotazy do cizích příspěvků. Navíc je toto vlákno označené jako vyřešené (má zelenou „fajfku“), takže se o něm kromě těch, kdo do něho přispěli, nejspíš nikdo nedozví, protože taková témata se neobjevují na hlavní stránce mezi posledními příspěvky.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3326
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek