Seminární práce Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Seminární práce

Příspěvekod domkol » 08 pro 2013 12:24

Zdravím,
navštěvuju třetí ročník gymnázia a do 20. prosince máme odevzdat přihlášky na seminární práci. Jediná věc, ve které jsem se zatím rozhodl je, že předmět bude informatika. Jednoduše z toho důvodu, že mě to baví :-). Problém je, že v žádném odvětví úplně nevynikám. jako první mě napadlo taktování, ale učitel říkal, že by to stálo hodně usilí a navíc by ta seminárka byla "z půlky opsaná". Doporučil mi něco jako "Vzorové příklady k programování" (chodím prvním rokem na volitelné programování a děláme v pascalu).
Rád bych se zeptal na váš názor a případně další návrhy na seminárku. Uvítal bych nějaké originální témata :-)
Díky za pomoc

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Seminární práce

Příspěvekod faraon » 08 pro 2013 18:03

Asi by bylo dobré psát o něčem čemu aspoň trochu rozumíš, jestli se pár měsíců učíš Pascal, tak se nedá říct že by programování bylo vhodné téma. Leda že by ses mu věnoval v každé volné chvilce... ;-)
Totéž platí i pro cokoliv jiného, jestli máš za sebou kupu úspěšně přetaktovaných počítačů, neměl by být problém dohledat si informace a napsat něco zajímavého i bez rozsáhlejších "citací". Možná by ses mohl rozepsat o nějaké vlastní zkušenosti, konkrétním případu, už jsi rozchodil ten mobil?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod domkol » 08 pro 2013 20:45

Problém je, že neni ani jedno odvětví o kterém bych toho věděl víc.
K tomu mobilu: sd card partitioning se nezdařil tak jsem to přeskočil. Chtěl jsem ty instalační soubory nahrát přes adaptér, ale ta paměťovka se sama od sebe vypojovala a zase zapojovala z čehož jsem vyvodil, že je vadná. Takže čekám až se mi pod ruku dostane nějaká jiná, na který bych mohl hodit ty soubory a přeinstalovat to přes počítač. (moc na to ale nespěchám, protože už používam jeden starší mobil :D)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 09 pro 2013 05:42

No vida, jak se to krásně zamotává :-)
Teď ještě najdi způsob jak tu kartu otestovat, jestli je opravdu vadná nebo ne, a máš další kapitolu do seminárky.

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod domkol » 09 pro 2013 19:01

Myslíš, že bych měl seminárku na téma Oprava telefonu? To se mi nezdá :D. Další téma jsem si říkal, by mohl být prostě jen Hardware. Popis komponentů a jejich vlastností. Přidat něco o technologiích a máme tady rozsáhlé téma...

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 09 pro 2013 20:18

Spíš něco jako "Řešení problémů při obnovení továrního nastavení..." :lol:
Přímo pro konkrétní mobil, a všechno co jsi k tomu musel dělat navíc, včetně toho laborování s kartou a pomocnými programy...

Co o tom hardware chceš psát? Pár dnešních grafických karet co za pár let najdeš leda ve sběrném dvoře? Říká ti něco Rendition Verite nebo Cirrus Logic? Mám tu pár PCček, kam se musela strkat karta i na připojení disketovky a harddisku, dokonce kartu na které je harddisk napevno přišroubovaný, ještě nedávno se čipset dělil na severní a jižní, ten první bys na dnešních deskách marně hledal, a brzy nebude potřeba ani ten druhý, protože po grafice se součástí procesorů stanou i další komponenty :-/
Jaké technologie máš na mysli? N-MOS, P-MOS? Nebo spíš srovnání různých architektur procesorů? Jako proč ARM při poloviční frekvenci a desetkrát menší spotřebě dokáže schroupat víc dat než Intel? Nemluvě o MIPS, to je úplně jiná planeta.

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod domkol » 09 pro 2013 20:29

:wtf: asi si nechám od tebe poradit :D, myslel jsem si, že ty to bylo moc krátké, ale teď si říkám, že tam můžu přidat i jak jsem ten telefon rootnul atp.

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod domkol » 25 pro 2013 00:01

Tak jsem se nakonec rozhodl pro to programování. Nazval jsem práci "Vzorové příklady a jejich řešení v jazyce pascal". Bude obsahovat cca 5 vzorových příkladů, jejich rozbor, nějakou úvahu a prostě kecy okolo, abych to natáhnul. Každý příklad bude vždy pro nějakou úroveň. Jejich obtížnost se bude stupňovat. Námět by měl být trochu zajímavější, než příklady, kde se jen pracuje s čísly. Například "automat co vydává 3 druhy nápojů". Asi ten příklad znáš. Prostě něco "ze života". Nevím, jestli by byl zájem o zveřejnění mojí práce. Myslím ale, že to bude zábavná forma procvičování pro začátečníky.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 26 pro 2013 13:22

Tak si prostuduj tohle: http://www.1kspa.cz/kladno/dokumenty/st ... ritmus.pdf
Naučíš se tam zajímavé věci, a jsou tam u každého tématu docela pěkné příklady, tak se můžeš nechat inspirovat ;-)

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Seminární práce  Vyřešeno

Příspěvekod domkol » 27 pro 2013 23:22

díky za radu, asi to označím za vyřešené....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”