pípáni Biosu po znovuzapnutí PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

polo-01
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

pípáni Biosu po znovuzapnutí PC

Příspěvekod polo-01 » 11 pro 2013 10:35

Zdarvím,
poskladal jsem si nové PC (zdaleka né první) mám, ale problém a nikde na fórech jsem řešení na něj nenašel. PC jsem složil, nainstaloval windows, ovladače, kodeky, office a další programy a všechno bylo v pořádku. Pro kontrolu jsem PC vypnul a......zapnou už nešel, pípání biosu a jinak nic (pípá takto:8 dlouhých 1ještě delší 3krátké). Po vypnutí zdroje a malé pauze ( pár minut) PC normálně najede, ale po vypnutí a okamžitém zapnutí je to zase stejné, zkoušel jem přehodit Ramky a zkontroloval zapojení kabeláže, ale je to pořád stejné. Zkoušel jsem i zátěžový test OCCT a všechno bylo OK. Nevíte někdo co s tím???
SESTAVA:
cpu: AMD FX 8350
mb: GIGABYTE 990FXA-UD3
RAM: KINGSTONE 2×8GB DDR3 RED SERIES 1600Mhz CL10 HyperX
graf.: ASUS GTX660
chladič: scythe samurai ZZ rev.B
SSD: samsung 840 EVO 250GB
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB
case: Zalman Z3
zdroj:Fortron Hexa 500 W

Reklama
CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Re: pípáni Biosu po znovuzapnutí PC

Příspěvekod CrasherKill » 11 pro 2013 10:49

Vítej na Pc-help

Já bych to zkusil celý rozdělat a znova poskládat zda není třeba někde špatnej kontakt nebo tak. Co jsem našel tak pro Award bios moc kombinací beep codes není (tu tvou jsem nenašel). Takže pokud to bude dělat i po znovu poskládání, začal bych vyměňovat jednotlivé součástky (pokud máš možnost) pokud ne tak bych to dal někam do servisu ať ti řeknou co je špatně...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Widlajz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Widlajz » 11 pro 2013 11:18

Zkusil bych to znovu poskládat a uvidíš jestli to tím nevyřešíš.

Jinak si prostuduj manuál, tam o tom pípání určitě bude, pípání na 99% značí nějakou chybu. Kdyby nic, tak mi napiš SZ.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 11 pro 2013 11:25

Píšeš
po vypnutí a okamžitém zapnutí
.
Zkusil jsi softwarový Restart (Vypnout - Restartovat)? Jak se to chová při něm, naběhne normálně nebo také pípá?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 11 pro 2013 11:37

Co udělá ClearCMOS?

polo-01
nováček
Stav:

Příspěvekod polo-01 » 11 pro 2013 11:56

Softwarový restart proběhne bez problémů, v maualu k desce bohužel beep kódy nejsou a z toho co jsem našel na netu nic nesedí. Procesor už jsem zkusil vyměnit a nic, zkusím ještě grafiku a když tak to ele rozeberu a složím.
CLEAR cmos nepomůže, jen vypnout na nějakou dobu zdroj nebo ho nechat přes noc odpočinout.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 11 pro 2013 14:42

Po vypnutí zdroje a malé pauze ( pár minut) PC normálně najede
Máš na mysli úplné vypnutí zdroje síťovým vypínačem? A stačí skutečně pár minut, nebo, jak píšeš dále, přes noc? Vypínáš PC napřed klasicky, tj. softwarově a pak ho ještě musíš vypnout ze sítě (síťovým vypínačem), aby "za chvíli" normálně naběhl?
Tebou posané chování na mě dělá dojem jako by se PC nevypl úplně do Stby stavu, ale jen do nějakého přechodného, v němž se "brání" opakovanému zapnutí. Pokud softwarový restart funguje normálně, nevidím však k takovému chování důvod.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

polo-01
nováček
Stav:

Příspěvekod polo-01 » 11 pro 2013 15:33

Nejdřív vypnu PC klasicky a pak už nenajede až dokud ho nevypnu přepínačem na zdroji.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 11 pro 2013 15:43

Zkusil bych jiný zdroj (i přesto, že máš třeba nový) a pak bych to viděl na vadu MB - reklamace.

guest

Příspěvekod guest » 11 pro 2013 15:45

Také bych se přiklonil k desce nebo zdroji. Tedy k desce, ale tím zdrojem se to ověří.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”