problém při přeinstalaci
problém při přeinstalaci
Dobrý den, mám menší problém, na starším stolním počítači mám XP home, ale nyní ho chci přeinstalovat na XP prof, ale nchce mě to pustit z důvodu, že home je novější. V Biosu mám nastaveno bootování z CD mechaniky, CD mám vloženo v PC, ale když dám restart, tak se mi systém načte normálně jako předtím. Neobjeví se mi hláška Libovolnou klávesou spustíte instalaci Windows, nevím co s tím a prosím o radu. Děkuji
-
- Pohlaví:
Re: problém při přeinstalaci
Nejsem si úplně jistý jak je si s Home a Profi, ale asi máš Home vyšší SP než Profi. Service Pack.
jasný, ale co s tím, fakt to nutně potřebuju přeinstalovat
-
- Pohlaví:
To také musíš dávat nějaké informace, věštecká koule není. Jaký SP oba systémy mají? Zkus ho nejprve v tom původním odinstalovat.
Případně si můžeš stáhnout LiveCD Linuxu a nejprve to zformátovat. Předpokládám, že data máš zálohovaná.
Případně si můžeš stáhnout LiveCD Linuxu a nejprve to zformátovat. Předpokládám, že data máš zálohovaná.
data nepotřebuju, takže je nemám zálohovaná...u prof na cd mám SP 2...
tak kecám, v pc mám taky prof. verzi 2002 SP 2
tak kecám, v pc mám taky prof. verzi 2002 SP 2
-
- Pohlaví:
Pokud je to stejný systém, pak tam asi vadí nějaké aktualizace?
Spíš bych to tipoval, že PC "nevidí" CD v mechanice, tudíž jde na druhé bootovací médium. Až Ti naběhnou Windows, je v Počítač - CD/VD ROM vidět disk?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Já už to neinstaloval dlouho a moc nepamatuju, ale
ale nchce mě to pustit z důvodu, že home je novější
ale nchce mě to pustit z důvodu, že home je novější
To je patrně dojem tazatelky.
Viz
V Biosu mám nastaveno bootování z CD mechaniky, CD mám vloženo v PC, ale když dám restart, tak se mi systém načte normálně jako předtím.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
to wattmetr: je tam CD, i ho normálně otevřu v PC
to není můj dojem, píše mi to, když z cd pustím setup, cituji: instalační program nemůže pokračovat, protože v počítači je novější verze systému Windows než verze na disku CD
to není můj dojem, píše mi to, když z cd pustím setup, cituji: instalační program nemůže pokračovat, protože v počítači je novější verze systému Windows než verze na disku CD
-
- Pohlaví:
Tazatelka to čte, tak to snad upřesní.
Takto se nepohneme - bez info.
Ty nespouštíš žádný Setup - ty musíš nabootovat. Následně zformátovat atd.
Edit: Wattmetr má asi pravdu. Co to je za CD s tím XP? Pálené? Nejspíš není bootovací.

Ty nespouštíš žádný Setup - ty musíš nabootovat. Následně zformátovat atd.
Edit: Wattmetr má asi pravdu. Co to je za CD s tím XP? Pálené? Nejspíš není bootovací.
Pak je poměrně jednoduchá - i když pro Tebe může být složitá - pomoc: Zazálohuj data (to už jsi patrně stejně udělala), vyndej HDD a dej ho do jiného PC, ve Správci disků ho zformátuj, vrať nazpět a nainstaluj nový OS.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4458
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06