Mám 2 Windowsy a chci jeden smazat Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

MilouchCZ
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Mám 2 Windowsy a chci jeden smazat

Příspěvekod MilouchCZ » 14 pro 2013 12:54

Ahoj,
jako vždycky, mám problém :D. Reinstaloval jsem Windows XP na Windows 7. Teď, než spustím PC, tak tam mám na výběr, co chci vybrat: Windows 7 nebo Earlier Windows version. Já bych chěl udělat to, aby se mi tam rovnou načetl ten Win7 a nemusel jsem nic volit. Jinak Windows mam na C. Na D neni nic.
„Vědět málo je nebezpečné. Vědět mnoho, také.“ -Albert Einstein

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Mám 2 Windowsy a chci jeden smazat

Příspěvekod wattmetr » 14 pro 2013 13:16

Takže jsi nereinstaloval Win XP na Win 7, ale k Win XP nainstaloval Win 7 :P
Systém normálním způsobem smazat nejde, ale mělo by jít nastavit přednostní spouštění Win 7 bez zobrazení Tebou uvedené nabídky. Nevím, jak je to ve Win 7, ale snad podobně jako ve Win XP. Takže Start - Ovládací panely - Výkon a údržba - Systém - Upřesnit - Spuštění a Zotavení systému Nastavení. Tam když ve Spouštění systému otevřeš první "řádek", měly by se Ti objevit dva řádky. Ten, který je pro Win 7 přesuneš na 1. místo, tedy pokud tam již není. Pak v nabídce Doba zobrazení seznamu operačních systému nastavíš 0 s.
Tohle platí pro Win XP, takže když to uděláš v systému Win XP, mohlo by to fungovat. Nevím zda je to i ve Win 7, ale to už se musíš podívat sám.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

OlikCZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Mám 2 Windowsy a chci jeden smazat

Příspěvekod OlikCZ » 14 pro 2013 13:19

zadej start napiš msconfig spuštění počítače a ten druhý OS smaž
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S

MilouchCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Mám 2 Windowsy a chci jeden smazat  Vyřešeno

Příspěvekod MilouchCZ » 14 pro 2013 13:27

wattmetr píše:Takže jsi nereinstaloval Win XP na Win 7, ale k Win XP nainstaloval Win 7 :P
Systém normálním způsobem smazat nejde, ale mělo by jít nastavit přednostní spouštění Win 7 bez zobrazení Tebou uvedené nabídky. Nevím, jak je to ve Win 7, ale snad podobně jako ve Win XP. Takže Start - Ovládací panely - Výkon a údržba - Systém - Upřesnit - Spuštění a Zotavení systému Nastavení. Tam když ve Spouštění systému otevřeš první "řádek", měly by se Ti objevit dva řádky. Ten, který je pro Win 7 přesuneš na 1. místo, tedy pokud tam již není. Pak v nabídce Doba zobrazení seznamu operačních systému nastavíš 0 s.

Sláva tobě, šlechetný zachránče. Nějak jsem to tam našel, nastavil a doufám, že to bude fungovat. :D Díky moc :clap:
„Vědět málo je nebezpečné. Vědět mnoho, také.“ -Albert Einstein

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4971
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”