ULN PC 61 tis Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

akem
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: ULN PC 61 tis

Příspěvekod akem » 14 pro 2013 16:43

ano je to pekna prace... Podivej se do tematu ukazte co mate unitr PC nebo jak se to jmenuje... :-) tam je drtiva vetsina stejne kvalitne provedena a rekl bych, ze to zvladne kazdy kdo si dovede zavazat tkanicky od bot :-)

Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Reklama
PCLAMA123
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod PCLAMA123 » 14 pro 2013 16:51

Trongix píše:řeknu jen jedno, tvuj nick odpovídá realitě :)

Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk

Ted budu trochu neslušný,milý Trongix,od začátku se tu navážíš do mě,máš pro mě úplně bezcenné komentáře a mě je to jedno,mám Tě v pi.i !! a nezajímáš mě..

Trongix
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Trongix » 14 pro 2013 16:55

Takže ty sis objednal počítač s 3D monitorem kde je potreba výkon, Ten kvůli tichu bude menší než kdyby si se zaměřil na výkon :) pomaly disk kvůli tichu? ja svoji baracudu neuslyším a to ma 7.200 otáček :) kupovat grafiku za 15 + chladič který je zbytečný a mohl jsi koupit od MSI verzi která je ticha a jeste ušetřiš a mohl bych pokračovat :) Ale je to tvůj stroj, ja jen vyjadřoval nazor :)

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 14 pro 2013 17:00

Me stejne nejvic zajima jak tam da 8 tocaku kdyz skrin ma 7 mist na usazeni...
I tak si myslim, ze 4 by stacili uplne v pohode.

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Hlada
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hlada » 14 pro 2013 17:02

No tak borci klid je to jeho volba ;) Jinak prosímtě hoď jsem nějaký foto až to budeš mít ;):)
Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 14 pro 2013 17:12

Ten cable management by s tou skříní zvládl každý, kdo sestavuje PC. Je to pěkná práce, ale není to nic mistrovského.

Já mám docela levné PC plné levných větráků a je velmi tiché i v zátěži - slyším pouze staré disky při spuštění, jinak NIC.

Sestavy, které tu děláme pro ostatní jsou taky tiché. A to malé hučení větráků v max. zátěži ti hravě přeřvou sluchátka nebo repráky.

PCLAMA123
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod PCLAMA123 » 14 pro 2013 18:03

Ale já nic neřeším a už vůbec nemám nic proti vámi navrhovaným sestavám,jen jsem postnul co si kupuji a do druhého dne tu bylo 30 komentářů kde v nejakych z nich bylo,že je tohle zbytečné,drahé nebo dokonce nepasující...Upřímně na to mam jiný nazor a k mým potřebám naprosto vyhovující..pokud jde o peníze,je mi jedno kolik to stálo(hodně lidí tu řeší každou kačku) Prostě když jsou,není problém.Tot asi vše.Pro Trongixe nebo kdo to psal s tím výkonem,nemyslím si to,navíc i tak,me ten vykon bude stačit až nadmíru...

--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Pro 2013 18:09) ---

Trongix píše:Takže ty sis objednal počítač s 3D monitorem kde je potreba výkon, Ten kvůli tichu bude menší než kdyby si se zaměřil na výkon :) pomaly disk kvůli tichu? ja svoji baracudu neuslyším a to ma 7.200 otáček :) kupovat grafiku za 15 + chladič který je zbytečný a mohl jsi koupit od MSI verzi která je ticha a jeste ušetřiš a mohl bych pokračovat :) Ale je to tvůj stroj, ja jen vyjadřoval nazor :)

Grafika stála 12406,- a né 15k,navíc asi nechapeš že ventilátory od výrobce se z ní sundají,takže nechápu tvuj argument "chladič který je zbytečný" S Arctic-cooling Accelero Xtreme III a Arctic VR Heatsink 2 bude ještě tišší než original od MSI a co je víc,bude ještě lépe chladit danou kartu!

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 pro 2013 18:55

Nechci se nikoho dotknout, ale takto mám standardně provedené montáže u skříní, které to takto umožní. Není to nic světoborného, kvůli čemu bych hledal odborníka.
ULN sestava nemůže být v žádném případě napěchovaná ventilatorama a spíš se hledají pasivní chlazení. Průvan který ty ventilátory způsobí, bude citelně slyšet. 2-3 ventilátory uchladi tu skříň stejně jako těch 8 (jiné by to bylo při SLI, tam be měly smysl)Takže LN sestava ano, ULN v žádném případě:)

A k Accelero. To je primárně určené pro referencne chlazené karty. Top třídy karet u všech výrobců se mu s klidem vyrovnají, takže v tomto směru to byly peníze utracene špatným směrem, tj. šlo to lépe...

Můžeme Ti akorát popřát hodně radosti s novým PC, ačkoliv řada z nás nesouhlasí s takovou přehnanou volbou komponent.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 14 pro 2013 19:38

Souhlas s d1amondem!

Apple MacBook Air M1

PCLAMA123
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod PCLAMA123 » 14 pro 2013 19:49

Jak tady všichni ví,od začátku jsem ríkal,že v budoucnu mám v plánu koupit jeste jednu gtx780,8GB RAM,silnější zdroj a další monitory,nemyslím si,že by v sestavě bylo neco špatného,naopak.D1amond děkuji za příspěvek,velmi si vážím odpovedi od člena HW teamu.Mě se určitě nedotkneš,nicméně já odborníka potřebuji,nikdy jsem pc fyzicky neskládal,jen koukal na stavbu meho soucasneho pc nekdy v roce2008,takže ikdyž si myslím,že bych to asi zvládl,naprosto jistě vím,ze nalazení,nataktování a udělat řízení ventilátorů bych opravdu neuměl,proto jsem zvolil tuhle cestu.Děkuji za přání,radost určitě mám a ikdyby v tom počítači bylo cokoliv za komponenty silnější než v současnem,budu velice štasten.

Seznam komponent pohromadě je:
ASUS VG278HR - 3D LED monitor 27"
NVDIA Vision2 set
Klávesnice Genius GX-Gaming Imperator Pro
Battlefield 4
Fractal DEFINE R4 Black Pearl
Seasonic X-650 (SS650KM3 F3)
Gigabyte GA-Z87X-D3H - Intel Z87
Crucial Ballistix DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9
Intel Core i7-4770K
Noctua NH-D14
Noctua NF-P12-1300 - 2ks
Noctua NF-S12B ULN - 6ks
Gigabyte GV-N780OC-3GD rev.2
Arctic-cooling Accelero Xtreme III
Arctic VR Heatsink 2
Samsung SSD disk 120GB, 840 EVO, interní, 2,5", SATA3, basic
Corsair SSD bracket - redukce 2.5/3.5", kovový rámeček, pro montáž 2.5" disku HDD/SSD do 3.5
Chladič HDD SCYTHE SCH-1000 Himuro
WD Blue WD10JPVX 2,5" 1TB
Samsung SH-224DB černá - mechanika DVD

Nemyslím si že by bylo něco divného na tom,jinak opravdu řešíte pár korun navíc za ventilátorky a Accelero?? LOL

Hlada
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hlada » 14 pro 2013 20:03

Promiň nemůžu si to odpustit ale s takovýmhle rozpočtem to můžeš mít hned, případá mi že si od ticha slibuješ až moc, abys pak nebyl zklamanej. Podle mě není nad to když si můžeš něco udělat sám. Jinak ti opravdu závidím ;)
Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod jerabina » 14 pro 2013 20:06

Tak snad ti to bude sloužit jak chceš a určitě po čase poreferuj, jak je to bezhlučný ;)
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”