Spolehlivé připojení??

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Eida
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Spolehlivé připojení??

Příspěvekod Eida » 15 pro 2013 11:54

Na svém doma sestaveném desktopu se připojuji přes wifi přijímač TP-LINK WN722NC. Samozřejmě vím, že nejspolehlivější je připojení přímo LAN kabelem, tu možnost však prostě nemám.

To, že používáním wifi přijímače ztrácím rychlost mě příliš netrápí, potřebuji však 100% spolehlivé připojení. TP-LINK se mi přibližně jednou za týden samovolně odpojí a je potřeba ho vysunout a zasunout, nebo restartovat PC. Je to již druhý kus, který jsem vyzkoušel a problém přetrvává. Mám nainstalované nejnovější drivery.

Jaká možnost připojení se vám jeví nejspolehlivější, pokud nemám možnost připojit se přímo kabelem?

Díky za odpovědi!

Reklama
Michal.
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Spolehlivé připojení??

Příspěvekod Michal. » 15 pro 2013 12:03

jen napiš důvod proč nemáš možnost připojení přes lan kabel

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 15 pro 2013 12:48

Co by mnohi dali za odpojovanie wifi keby sa im to odpojovalo raz za tyzden.
Mozem ti podvedat, ze mas najlepsie wifi z pomedzi vsetkych mojich znamych, ktorym sa to odpaja aj viac krat za den, niekedy aj viac krat za hodinu a niekedy neustale dokola nejaku hodinu, potom to zas nejakych 6 hodin ide a zas hodinu odpajanie dokolecka.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 13:00

Wordstar14: Co to proboha žvaníš za nesmysly? Asi znáš pouze lidi, kteří mají doma šunku od číňana za 300 Kč. :shock: :shock: :shock:

Mám doma toto a nikdy se mi nestalo, že by spadl, nebo by jsem ho musel vytáhnout z el. sítě. 8) Už ho mám 1,5 roku v zásuvce a ani jednou nespadl! Nebo s ním nebyly jakékoliv problémy. :bigups:

Ani o něm nevím. :bigups:
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 15 pro 2013 13:09

Tak ja mam este vacsiu sunku ako za 300 a tiez mi nist nevypadava. Ak pise, ze staci restartovat PC, tak to nieje routrom ale ovladacom wifi karty v navaznosti na okolity priestor a predmety v nom.

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Pro 2013 13:12) ---

Jo, ak myslis, ze 1.5 roku bez vypadku je nejaka doba, tak mozem prezradit, ze mne to ide uz 6 rokov bez vypadku. Mam to ovsem na UPS.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 13:52

Wordstar14: Pardon, pardon... omlouvám se! Moje chyba, špatně jsem si to přečetl a myslel jsem si, že jde o router. :oops: :oops: :oops:

Eida: S touto Wi-Fi kartou mám však bohaté zkoušenosti. Je skvělá v dosahu signálu, ale ovladače na ní jsou naprosto zprasené a příšerné! U Windowsu XP mi dokonce vyvolávala BSOD a celý systém byl pak velmi zasekaný a pro hry zcela nepoužitelný! U Windowsu 7 to již potom docela šlo, ale asi záleží kus od kusu. :?

Zkoušel jsi dát pryč tu kolíbku a Wi-Fi adaptér připojit přimo do USB vzadu na PC? (Ideálně přímo do základní desky). Hodně lidem toto pomohlo... Dále můžeš zkusit nainstalovat jejich software přiložený na CD, nebo ho naopak odinstalovat. Zkoušej víc možností... ;)

Pokud chceš kvalitní Wi-Fi kartu, která by ti neměla padat, tak potom tuto. Jestli si jí koupíš, tak neinstaluj software, ale pouze driver! Software se jim (asi jako u žádných Wi-Fi karet) moc nepovedl. :mad: Ale neručím za to, že ti toto na 100% pomůže. :-) Kdyby ti to padalo, tak můžeš ten ASUS USB adaptér (na který jsem ti dal odkaz) do 14-ti dnů, bez jakéhokoliv odůvodnění vrátit. :-)

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Eida
nováček
Stav:

Příspěvekod Eida » 15 pro 2013 19:23

michalxl99: Router je ve vedlejší místnosti a nemám možnost z ní vést kabel.

Martin63: zapojení přímo do motherboard jsem zkoušel, stejně tak jako jejich dodávaný software. Asi nakonec půjdu do jiné, no. Ale přijde mi že musí jít o softwarový problém, který by šel vyřešit i jinak.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 15 pro 2013 19:29

Na jiném PC ti ten Wi-Fi příjmač od TP-LINKu také padá? (Je to určitě softwarový problém. Nicméně TP-Link ho pravděpodobně nevyřeší, já a ty také ne...) :mad:

Zkus jít do toho ASUSu: http://www.alza.cz/asus-usb-n13-d157591.htm#popis Do 14-ti dnů ho můžeš, bez udání důvodu vrátit. :-) Máš na to právo...

Michal.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Michal. » 15 pro 2013 19:57

proč z ní nemáš možnost víst kabel ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení síťové jednotky
    od neytos » 06 lis 2024 11:43 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    3120
    od neytos Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2024 11:43
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3473
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    5065
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    4160
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19
  • HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
    od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem
    19
    5077
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:14

Zpět na “Administrace sítě”