Hlucna grafika. Problem??
Hlucna grafika. Problem??
Pekne pondeli, mam problem s moji grafikou GTX 550Ti 1GB DDR5 mam ji asi rok s komplet novym pc. Grafika mi zacala po restartu pc zniceho nic hlucet. Zjistil jsem ze kdyz odpojim konektor PCI-E napajeni grafiky tak jde vetracek uplne potichu a toci se krasne potichu jak predtim. Jakmile vypnu Pc zapojim napajeni grafiky tak jsem tak kde jsem byl otacky na max. Nenapada vas co by to mohlo zpusobovat? Ovladace jsem smazal a nainstaloval znovu bohuzel marne, na programy jako jsou SpeedFan atd grafika vubec nereaguje. Vykonostne je na tom suprove funguje jak ma ale tech 4170rpm je opravdu obtezujicich. Dekuji za kazdou radu.
Re: Hlucna grafika. Problem??
Vítej na fóru!
Zkus regulovat otáčky přes MSI Afterburner. Tam si taky můžeš vytvořit chladící profil, jako ve SpeedFanu. Jen bacha na teploty.
Zkus regulovat otáčky přes MSI Afterburner. Tam si taky můžeš vytvořit chladící profil, jako ve SpeedFanu. Jen bacha na teploty.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Preji pekne dopoledne a dekuji za bleskovou odpoved. Tento program jsem zkousel taky, problem je v tom ze at tam zaskrtnu fan-auto nebo si tam nastavim manualne 30% nebo 100% zadna zmena neni. Grafika to vse ignoruje a jede si furt svoje.
Mám zato, že je vadná elektronika teplotní regulace ventilátoru grafiky. Elektronika je na desce grafiky a nevím, kdo by ji uměl opravit, takže zbývá skutečně jen nějaký náhradní způsob regulce otáček. Ten napájecí PCI-E konektor tam sice nebude samoúčelný, ale zkusil bych dočasně grafiku provozovat bez jeho zapojení. Jeho účelem nakonec může být jen posílení napájecí větve ventiátoru a třeba právě napájení regulátoru otáček. Pokud grafika pojede bez přehřívání a bez hluku i bez jeho zapojení, je problém zčásti vyřešen.
Druhá věc je, že PC je něco přes rok starý, tedy ještě v záruce (pokud tedy není koupen na IČ). V tom případě bych se spojil s dodavatelem a pokusil se domluvit na reklamaci s tím, že bys na reklamaci poslal jen tu GK (dodavatel může chtít na reklamaci celý PC).
Druhá věc je, že PC je něco přes rok starý, tedy ještě v záruce (pokud tedy není koupen na IČ). V tom případě bych se spojil s dodavatelem a pokusil se domluvit na reklamaci s tím, že bys na reklamaci poslal jen tu GK (dodavatel může chtít na reklamaci celý PC).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dekuji za vasi reakci, nespis asi budete mit pravdu s tim ze se tam neco pokazilo.Kdyz grafiku dam jen do slotu bez pripojeni PCI-E tak sice grafika reaguje (toci se chlazeni a tak jak bych chtel)
Ale nenabehne mi signal do monitoru. Pc samozrejme v zaruce je ale reklamaci jsem nechat jako posledni reseni.

A jaky je to přesný typ grafiky?
MB /Gigabyte GA-H87-HD3 CPU /Intel Core i5-4570 3.2Ghz + Chadič Gelid Solution Tranquillo rev.2 RAM /Kingston 6GB 1600MHz GPU /Gigabyte GV-N770OC-2GD HDD /Kingston SSDNow V300 60GB + Seagate Barracuda 7200.14 1TB PSU /Seasonic M12II-620 OS /Windows 8.1 Pro 64Bit Case /Zalman Z9 U3
brousek: Promiň, ale umíš číst?? Je to hned prvním příspěvku!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Číst umím, ale nikde nevydím výrobce
MB /Gigabyte GA-H87-HD3 CPU /Intel Core i5-4570 3.2Ghz + Chadič Gelid Solution Tranquillo rev.2 RAM /Kingston 6GB 1600MHz GPU /Gigabyte GV-N770OC-2GD HDD /Kingston SSDNow V300 60GB + Seagate Barracuda 7200.14 1TB PSU /Seasonic M12II-620 OS /Windows 8.1 Pro 64Bit Case /Zalman Z9 U3
OT: Tak pokládej otázky přesně a ne obecně a nauč se česky - vydím - brrr...
Omlouvám se za chybu 

Zdravim vsechny, jedna se o Asus GTX550 TI 1GB DDR5 tudiz NVIDIA. Bohuzel muj prvni problem se znackou teto graficke karty. Uz jsem se dohodl s prodejcem a po svatcich budu asi reklamovat. Jeste mi poradil reinstal systemu ale nevim jestli by to bylo platne.
a zkoušel ji aktualizovat bios?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3345
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
07 úno 2025 17:00
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14831
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
- 0
- 1938
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5319
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-
-
- 4
- 4458
-
od petr22