Ahoj lidi :)
Rád bych se Vás zeptal na názor co se týče grafických tabletů.
Potřeboval bych nějaký vybrat, v tomto se vůbec neorientuji.
Tablet by měl být určen spíše pro začátečníka, tudíž by neměl stát majlant. Cena tak max. 2500Kč.
Rád bych, aby tam byla podpora Autodesk Sketchbook pro, Gimp a později i např. Photoshop.
Přemýšlel jsem o něčem takovémto: http://www.alza.cz/wacom-intuos-pentouch-s-tablet-d472692.htm
A vůbec nevím, co tam je za OS.
Děkuji, Jerabina
Grafické tablety
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Grafické tablety
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Grafické tablety
Up
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
HJT návod
Re: Grafické tablety
Ehm.... žádný OS tam není.
Grafický tablet je něco jako myš nebo klávesnice. Další ovládací prvek. Zapojíš to do PC buď přes USB kabel nebo bezdrátovou sadou, nainstaluješ ovladače a můžeš si čmárat nebo i ovládat počítač prstem/perem. V žádném případě se nejedná o tablety ve stylu ipad atd, jsou to naprosto odlišná zařízení. Jediná věc, kterou mají společné je ovládání dotykem.
Nevím jak celkově s podporou, ale firma Wacom si na poli grafických tabletů drží víceméně monopol. Ještě něco dělá Genius a mám dojem že Trust, ale Wacom jasně dominuje, takže tam by problém s podporou ze strany grafických programů být neměl.
Co ale zvaž je velikost. Alza sice píše, že velikost tabletu je 21 na 15cm, ale "aktivní plocha" tabletu je 15 na 9 cm.
Grafický tablet je něco jako myš nebo klávesnice. Další ovládací prvek. Zapojíš to do PC buď přes USB kabel nebo bezdrátovou sadou, nainstaluješ ovladače a můžeš si čmárat nebo i ovládat počítač prstem/perem. V žádném případě se nejedná o tablety ve stylu ipad atd, jsou to naprosto odlišná zařízení. Jediná věc, kterou mají společné je ovládání dotykem.
Nevím jak celkově s podporou, ale firma Wacom si na poli grafických tabletů drží víceméně monopol. Ještě něco dělá Genius a mám dojem že Trust, ale Wacom jasně dominuje, takže tam by problém s podporou ze strany grafických programů být neměl.
Co ale zvaž je velikost. Alza sice píše, že velikost tabletu je 21 na 15cm, ale "aktivní plocha" tabletu je 15 na 9 cm.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek