Freedos/bootování

...

Moderátor: Mods_senior

MajkizZor
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Freedos/bootování

Příspěvekod MajkizZor » 20 pro 2013 12:52

Dobrý den,
zakoupil jsem Lenovo G700 bez Windows a nemuzu se z FreeDos dostat do BIOSu, nemůžu za žádnou cenu přejít do BIOSu abych změnil primární boot pro instalaci Windows. Zkoušel jsem držet a mačkat jak F8,tak F12,tak i F1 ale nic. Jediné co se mi od spuštění načítá je FreeDos (nastavte datum,čas a potom C:/ příkazový řádek). Najde se zde nějaké řešení nebo odpověď jak si s tímto problémem počít?
Děkuji za odpovědi
Michal

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Freedos/bootování

Příspěvekod petr22 » 20 pro 2013 13:02

Z operacniho systemu se do BIOSu dostat neda.

Tu klavesu F1 je treba mackat ihned po zapnuti pocitace, kdyz nabehne Free DOS tak uz je pozde.

MajkizZor
nováček
Stav:

Příspěvekod MajkizZor » 20 pro 2013 13:08

petr22:děkuji za odpověď.
Já žádný OS nainst. nemám jak už jsme psal,takže se z něj do BIOS nepokouším dostat.
Klávesa F1 nefunguje, zkoušel jsem jak mačkat od zapnutí tak i držet ale stále to po uvodním logo LENOVO nabehne na FreeDOS

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 20 pro 2013 13:12

Free DOS je operacni system.

Koukam na navod ke G700 a ma se vypnout pocitac a zmacknout neco co se jmenuje "Novo button" - melo by to byt tlacitko nekde zboku. Pokud chces instalovat Windows 7, musis v BIOSu vypnout Secure Boot.

U vsech notebooku Lenovo co mame my je to standardne F1, ale to je vsecko business trida.

MajkizZor
nováček
Stav:

Příspěvekod MajkizZor » 20 pro 2013 13:45

Děkuji Vám za radu,tlačítko Novo,které popisujete je hned vedle tlačítka pro vypnutí. Myslel jsem,že je toto tlačítko jen pro "system Recovery" ale jak jsem se dál dočetl dá se pomocí něj dostat i do BIOS.

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Pro 2013 15:56) ---

Tak jsem se moc dalece nepohnul. Secure boot jsem v tomto BIOS nenašel Rev. 3.7 (7ACN24WW). A tak jsem chtěl nainstalovat Windows 8,ten bohužel nainstalovat nemuzu, nebot ISO soubor nemám z DVD jak otevřít.

Zpět na “Vše ostatní (sw)”