Otázka Minimálního HW
Otázka Minimálního HW
Ahoj, mam takovou speciální otázku přímo, mam hru a u té splňuji vše až na RAM (o 0.5 GB) a protože se kámošovi povedlo rozjezdit na 1 GB RAM Euro truck simulator 2 (To chce 2 GB RAM) je možné že to fakt jde obejít? s Lagama jsem smířenej, jak to tedy je?
Než se zeptáš, použij Google
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Otázka Minimálního HW
Proč všichni řeší tu paměť ...
Záleží totiž na výkonu procesoru a grafické karty. Když máš slabý procesor a grafiku, tak ti bude třeba 8 GB RAM k ničemu.
Jestli máš 32bitový systém, tak ti stačí 2 GB RAM (XP si vystačí i s 1 GB). 64bitové systémy potřebují 4 GB a více.
Záleží totiž na výkonu procesoru a grafické karty. Když máš slabý procesor a grafiku, tak ti bude třeba 8 GB RAM k ničemu.
Jestli máš 32bitový systém, tak ti stačí 2 GB RAM (XP si vystačí i s 1 GB). 64bitové systémy potřebují 4 GB a více.
mam XP... Takže to rozjedu? Super, Jinak ano paměť, jde o to že grafiku mam dobrou, procesor sice za pendrek ale jádra má i nějakou tu frekvenci (3 Ghz) Takže mě to celkem stačí jen ta paměť, ano ta paměť
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsou u hry napsané MINIMÁLNÍ HW nároky, tak tam nejsou pro srandu králíkům... Zdali tu hru rozjedeš, či nikoliv, to záleží na štěstí.
Dále jsou také u hry napsány DOPORUČENÉ HW nároky - Ty nejsou povinné, ale pouze doporučené pro to, aby se ta hra nesekala.
Dále jsou také u hry napsány DOPORUČENÉ HW nároky - Ty nejsou povinné, ale pouze doporučené pro to, aby se ta hra nesekala.
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 22 pro 2013 01:28, celkem upraveno 1 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
- togr99
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Píšeš ,že máš dobrou grafiku.
Možná by bylo lepší jí sem napsat.
Možná by bylo lepší jí sem napsat.
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green
OMG
DD já píšu do každého příspěvku a vy jí ještě všichni nevíte? Nvidia GeForce 8800 GTX

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Promiň, ale tvých necelých 40 příspěvků není číslo, u kterého by si někdo měl pamatoval tvou sestavu nazpaměť. Jestli chceš vědět jestli to rozjedeš tak musíš napsat komplet sestavu a hru kterou chceš hrát. Protoze to, ze máš o 0,5GB RAM míň a 3GHz procesor je informace úplně o ničem.
Jinak co se týče minimálních HW požadavků, tak často je možné hru rozchodit i na PC slabším, ale není to pravidlo a neplatí to o všech hrách.
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
Jinak co se týče minimálních HW požadavků, tak často je možné hru rozchodit i na PC slabším, ale není to pravidlo a neplatí to o všech hrách.
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

No tohle jsem chtěl slyšet
Takže minimální jsou jen předpokládáné, ok díky 

Minimální je prostě minimum u kterýho se zaručujou že to pojede
Jinak k tomu procesoru je rozdíl když ty 3 GHz má Athlon, Celeron nebo když je má Phenom, Core 2 Duo, i5. Taky záleží na počtu jader apod.

Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Minimální požadavky říkají jen to, že na takové sestavě tu hru rozjedeš na minimální nastavení (ikdyž u některých her neplatí ani to), to že to rozjedeš i na slabším železu, už je jen jakýsi bonus.
Ale jak už jsem psal, pokud neznáme sestavu, a hru, tak nemůžem nic konkrétního říci.
Ale jak už jsem psal, pokud neznáme sestavu, a hru, tak nemůžem nic konkrétního říci.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Dobře, vypíšu to znova (Snad obře) mam CPu -Z atd, takže to snad půjde
Procesor : Intel® Pentium 4 CPU 3 Ghz Socket : 775 LGA(Říkám, procesor který stojí za pendrek)
GPU : Nvidia GeForce 8800 GTX
MB : MSI - 7028 (Z CPU -Z)
RAM : 1 GB
To je vše co jsem našel v CPU -Z snad to stačí a hra kterou chci hrát? Mafia II, a kdyby to šlo tak Euro Truck Simulator 1 a 2

Procesor : Intel® Pentium 4 CPU 3 Ghz Socket : 775 LGA(Říkám, procesor který stojí za pendrek)
GPU : Nvidia GeForce 8800 GTX
MB : MSI - 7028 (Z CPU -Z)
RAM : 1 GB
To je vše co jsem našel v CPU -Z snad to stačí a hra kterou chci hrát? Mafia II, a kdyby to šlo tak Euro Truck Simulator 1 a 2
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Má to Pentium HT?
ET 1 rozjedeš, Pokud to má HT, tak bys mohl i ty další dvě, ale není o garantované a nejspíše se to bude trochu sekat...
ET 1 rozjedeš, Pokud to má HT, tak bys mohl i ty další dvě, ale není o garantované a nejspíše se to bude trochu sekat...