¨zdravím, jsem co se týče hardwaru a jeho výběru neznalec a nevím si s tímto rady.
Moje pc. HP Probook 4530s
1) procesor intel B940, 4GB ram, grafika ati radeon 7490M HD, nevím zda mám vypisovat dalsí parametry
nicmene chtel bych se zeptat, notebook mam uz po zaruce, sel by procesor nejak taktovat ? jsem v tomto ohledu amater, tak nevim, ale s radou nebo navodem bych to snad zvladl, jestli je to vubec u tohoto procesoru mozne, hledal jsem vsude mozne ale nikde zminky nejsou
2) jeste bych chtel navysit ram, je to vubec potreba ? pomuze to nejak jeste zrychlip pc ? nebo to nema cenu ? mel bych mit 1x 4GB RAM + 1 slot volny max rosireni na 8GB
parametry te me stavajici ramky jsou zde
DDR3
4096MB
Max Brandwidth PC3-10700 (667 MHz)
3) a kdyz uz pisu je mozne u notebooku upgrade procesoru ? Kdyz vyrobce do tohoto typu sroubuje i intel i7 2670qm tusim, nejsem si ted scela jist tim cislem, ale neni problem to zjistit.
Dekuji za odpovedi
Overclock + výběr RAM
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Overclock + výběr RAM
Taktovat notebook je čistý nesmysl. U většiny to ani nejde, když to jde, tak to po chvíli odpálíš.
NTB zrychlíš jedině softwarovým čištěním = CCleaner.
Navýšit RAM můžeš, to by teoreticky trošku pomohlo, ale opravdu málo a jen u některých programů.
Jak se to s výměnou CPU nevím. Silně pochybuji, že je to možné.
NTB zrychlíš jedině softwarovým čištěním = CCleaner.
Navýšit RAM můžeš, to by teoreticky trošku pomohlo, ale opravdu málo a jen u některých programů.
Jak se to s výměnou CPU nevím. Silně pochybuji, že je to možné.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Upgrade procesoru i grafiké je možný, ale blbě se to shání. A bude to hodně drahé
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Aha a kdyz bych treba chtel rozsirit ram, protoze posledni dobou zacinam z mericu poznavat ze uz to asi bude za chvili nedostacujici, tak jakou bych mel vybrat, parametry jsou v prvnim prispevku.
tak pamet ti urcite pomuze, pokud tam mas 64bit system. tato by tam mela jet
http://www.czc.cz/kingston-system-speci ... 7450=sDDR3
dale ti HODNE pomuze SSD disk nebo nejaky hybrid, u SSD pozor na velikost, 128GB je malo, pokud bys nedal jako druhy disk stary plotnovy misto DVD, mozna by stacil i 64GB na system.
http://www.czc.cz/seagate-laptop-thin-s ... 76cua6enb3
dale bys tam mohl zkusit dat rychlejsi SD kartu nebo flesku a vyuzit ready boost.
ale od niceho z tohoto necekej zvyseni FPS ve hrach. notas se zrychli hodne, ale ne timto smerem, neznam zpusob, ktery by to umel:-)
http://www.czc.cz/kingston-system-speci ... 7450=sDDR3
dale ti HODNE pomuze SSD disk nebo nejaky hybrid, u SSD pozor na velikost, 128GB je malo, pokud bys nedal jako druhy disk stary plotnovy misto DVD, mozna by stacil i 64GB na system.
http://www.czc.cz/seagate-laptop-thin-s ... 76cua6enb3
dale bys tam mohl zkusit dat rychlejsi SD kartu nebo flesku a vyuzit ready boost.
ale od niceho z tohoto necekej zvyseni FPS ve hrach. notas se zrychli hodne, ale ne timto smerem, neznam zpusob, ktery by to umel:-)
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
64 bitový systém mam, jinak diky za odkazy podívam se na ne a promyslím si to, myslím ze tema se muze uzavrit, jsem spokojen se vsemi odpovedmi :) Dekuju vsem :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3958
-
od VojtouNerCZ
Zobrazit poslední příspěvek
01 pro 2024 19:28