Samovolné zapínání externího disku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jirkavaca
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Samovolné zapínání externího disku

Příspěvekod jirkavaca » 25 pro 2013 12:57

Dobrý den,

mám jen dotaz na můj externí disk. Zkoušel jsem všude googlit, ale ohledně zapínání disku, co by se podobalo mému problému jsem nikde nic nenašel.

Jedná se o externí disk 3,5´´ Seagate, který se zapíná tak, že se zapojí do zásuvky a pak USB. Jakmile se vše vypne, disk se vypne také. Nemá vypínací tlačítko.
Normálně se dívám na TV, ke které mám disk připojený. Po vypnutí TV se disk vypíná s ní.
Avšak po pár hodinách v noci jsem si všiml, že se dioda na disku rozsvítila, ale TV byla vypnutá. Nejde mi do hlavy, jak se to mohlo zapnout - stalo se mi to asi 2x během posledních 10 dnů.

nevíte někdo, co to může být za haluz? Děkuje všem za případné rady. Děkuji a přeji dodatečně pěkné svátky.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Samovolné zapínání externího disku

Příspěvekod guest » 25 pro 2013 15:58

Jedná se o externí disk 3,5´´ Seagate, který se zapíná tak, že se zapojí do zásuvky a pak USB. Jakmile se vše vypne, disk se vypne také. Nemá vypínací tlačítko.

To si trocho odporuje. Pokud se disk zapíná tak že se zastrčí do zásuvky a nemá vypínací tlačítko, pak ho lze vypnout zase jenom vytažením ze zasuvky.
Pokud se disk neroztočí, pak bych se tou diodou nezabýval. Disk je stále pod napětím a tak se může stát, že se rozsvítí, nebo třeba disk jenom kontroluje zdroj signálu z TV? Co návod k disku?

jirkavaca
nováček
Stav:

Příspěvekod jirkavaca » 30 pro 2013 15:49

Děkuji za odpověď.
On se ten disk zapne/vypne, když se připojí/odpojí USB k zařízení (TV, PC atd.). Právě, že ten disk se roztočil i když žádný signál od TV nepřicházel.
Udělalo mi to právě to, že se rozsvítil, byl slyšet rozjezd a pak to po chvíli "chrouplo" a disk je tímto připraven. Proto jsem zapnul TV, pak hned vypnul a disk také zhasl a pak už to nic nedělalo.
Pod napětím je tedy pořád, jak píšete, takže je to možný, ale přijde mi, že by se to takhle samo rozjíždět nemělo.
V dokumentaci k disku jsem nic nenašel. Díval jsem se na stránky výrobce, ale tam jsem ohledně tohoto taky nic nenašel.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 30 pro 2013 16:03

Neodporuje si to.

Naprosta vetsina USB disku se sama po nejake dobe vypina (fyzicky se prestane tocit), pokud po USB nebezi zadna komunikace. Tedy kdyz vypnes pocitac nebo na disk nepristupujes, za chvili se vypne. Jakakoliv komunikace po USB ho ovsem zase zapne a kdyz se chvili nic nedeje, tak se zase vypne.

Je to mass storage zarizeni, spousteci impuls musi prijit ze zarizeni, ke kteremu je disk pripojen. Disk si sam nic nekontroluje, zapina ho ta televize. Proc to dela se ale bude zjistovat pomerne spatne.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    18136
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4761
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Dotaz na výběr SSD disku
    od Jirka88 » 10 zář 2024 17:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2025
    od Jirka88 Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 19:44
  • Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
    od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3256
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 20:58
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » 26 úno 2025 16:09 » v Problémy s hardwarem
    3
    5144
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 11:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”