Ahoj, jsem laik. Forum jsem si pročetl a teď bych měl pár otázek jestli nevadí. Do nedávna bylo vše v pořádku,než jsem si pořídil starou/novou GPUkartu(před tím jse nikdy teplotu neřešil). Jen tak pro jistotu jsem si změři teploty v pc a porovnával na netu s oatníma. Moje sestava: MSI K9N Neo V2
AMD Athlon 64 X2 6000+
Chladič na CPU Alpine 64 Pro
4x1GB
ATI Radeon HD 4870 Sapphire
Seasonic (E.K.) SS-500ET 500W
EUROCASE MidT ML-5412 CARODO
Teplota zavřené skříně v normálním provozu(internet, web atd.) je kolem 42stupňů CPU 61, GPU 57, HDD je stabilně na 39-42. Když odendám bočnici teplota v bedně a na CPU klesne cca o 10stupňů. Mám 12cm větráček v předu co přivádí vzduch. Při hře worldoftanks mám teplotu při zavřené skříně se mi zvedne poze teplota CPU na 65 a GPU na 64, ale hra je trhaná. Když bočnici odendám: při klasickém používání CPU 55, GPU 57. Při hře CPU 63 GPU 68. a hra jede krásně plynule. Je na plné detaily krom vyhlazování. Děkuji za rady.
Teplota v PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Teplota v PC
Vítej na PC-Help
Ahoj, vyfotil by jsi nám vnitřek skříně?
Ahoj, vyfotil by jsi nám vnitřek skříně?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Máš docela binec v kabelech, ale to by nemělo tak zvyšovat teploty. Vzadu nevidím větrák, vepředu jo. Je dost možné, že je ve skříni až moc vzduchu, který je nahřátý?
Nejsem si tím vůbec jistý. Z té fotky to moc dobře asi nepoznám, je vzadu větrák?
Pro začátek bych být tebou udělal pořádek v těch kabelech, stačí je nějak slušně rozmotat a dát k sobě stahovací páskou. Z důvod teplot ani tak ne, spíš ať tam máš pořádek
.
Nejsem si tím vůbec jistý. Z té fotky to moc dobře asi nepoznám, je vzadu větrák?
Pro začátek bych být tebou udělal pořádek v těch kabelech, stačí je nějak slušně rozmotat a dát k sobě stahovací páskou. Z důvod teplot ani tak ne, spíš ať tam máš pořádek

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vzadu větrák není, "myslel" že mi na odvětrávání budestačit odtah od zdroje. Kabely večer spaskuji.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě bych ho posunul trochu dál od stěny, aby se ti nehromadil teplý vzduch za skříní.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 29 pro 2013 12:32, celkem upraveno 3 x.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Potom zkusit odinstalovat ten větrák zepředu, zkusit to zapnout a zkontrolovat teploty, jestli to bude stejné, tak dát dozadu a jestli pořád, tak zase zpátky dopředu a nechat to tak. Potom vymyslíme, co dále.
Jestli máš ještě jeden větrák, tak namontovat oba
Jestli máš ještě jeden větrák, tak namontovat oba

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře, večer se na to vrhnu a dám info, bez větráku vepředu jsem to měl předtím cca 2dny a teplota byla o cca 3-5 stupňů vyší. Zusím ho dát dozadu. Zatím děkuji za váš čas.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Můžu jen dotaz? Odkud vlastně ten přední větrák bere vzduch? Přední maska vypadá na celoplast bez otvorů
Sestava v profilu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
zespodu mezi mezi plastem a bednou je otvor pro nasávání vzduchu. zjistil jsem to když jsem hledaljak tu bednu odvětrat, na nějakém foru to právě psali, že se u tehle bedny dává větrák tam a vzduch bere zespodu.
Ten větrák vpředu je trochu zbytečný, HDD je vzadu, takže větrák jen vhání vzduch do skříně. Pokud se dozadu vejde 120mm větrák, dal bych tam ten zpředu a stav by se měl poměrně výrazně zlepšit. Pokud se tam 120m nevejde, určitě je třeba dát dozadu co největší (92mm??) větrák na odsávání, i to by mělo situaci zlepšit.
Řekl bych, že ta skříň trochu trpí nedostatkem vzduchu a jeho nedostatečným/špatným prouděním. Co bočnice, jsou plné nebo perforované? Hledej cestu, jak "protáhnout" Tvou skříní více vzduchu
Řekl bych, že ta skříň trochu trpí nedostatkem vzduchu a jeho nedostatečným/špatným prouděním. Co bočnice, jsou plné nebo perforované? Hledej cestu, jak "protáhnout" Tvou skříní více vzduchu

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dozadu se 12cm nevejde, zkusím objednat a dám dozadu na odsávání. ano je na na 9cm a 12cm. Máte nějakou radu ohledně koupi větráčku? Ten co mám jse doma vyhrabal ze stareho PC
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3800
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1887
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”