Dobrý večer,
asi před hodinou jsem nainstaloval nový chladič (Gelid Tranquillo rev. 2) - teploty se velice snížily, co vám budu povídat (v zátěži po hodině nepřesáhly 55°C)
Jenže už při prvním zapnutí mě udivilo, že v klidu jsou teploty naprosto stejné, jako s boxem - 37, 37, 41, 34 (jedn. jádra)
Tyto klidové teploty jsem měl už od začátku, i po přepastování, v čem je problém? Napětí na to nemá vliv.
Nijak mě to neomezuje, jen mě to zarazilo. Vadí to nějak procesoru a čím to může být způsobeno?
Nedaří se mi snížit teplotu CPU v klidu
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nedaří se mi snížit teplotu CPU v klidu
Sedí ten chladič dobře? Nemáš tam té pasty moc? NA to že není v zátěži se mi to zdá nějak moc, čím to měříš?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Jakou teplotu ukazuji disky?
35 stupnu je normalni teplota uvnitr skrine, niz se zadny chladic nedostane pokud sam nebude aktivne snizovat teplotu.
35 stupnu je normalni teplota uvnitr skrine, niz se zadny chladic nedostane pokud sam nebude aktivne snizovat teplotu.
Sedí perfektně. Přece, kdyby neseděl, neměl bych v zátěži teploty pod 55°C
HWmonitor, HWinfo, Speedfan všechno ukazují to samé. Obal CPU má v klidu 27°C, je možné, že prostě jednotlivá jádra jsou teplejší?
Snažil jsem se nanést opravdu malou vrstvu pasty.
Disky mají 36°C.
HWmonitor, HWinfo, Speedfan všechno ukazují to samé. Obal CPU má v klidu 27°C, je možné, že prostě jednotlivá jádra jsou teplejší?
Snažil jsem se nanést opravdu malou vrstvu pasty.
Disky mají 36°C.
Není co řešit teploty jsou v idle ok, chladič není žádná pecka sám ho mám, teploty v idle podobné tobě. většinou 34-37c. V zátěži to leze i k 62c a to mám podvoltážovanej CPU o kousek abych snížil teploty, s původníma hodnotama neuchladil.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
Podle boxu to teda pecka je, ty máš taky TDP 125W a já 95. Říkám, že v zátěži to uchladí bez sebemenšího problému.
No co jsem někde četl GELID by měl v pohodě zvládnout uchladit ještě mnohem více než 125W TDP, ale mně se to nezdá, viděl jsem i různé testy, kde zkoušeli X6 Phenoma ještě mu přidali na Voltikách a stále ho uchladil, nepochopil jsem. Mně už nedokázal uchladit ani Phenom II X4 955BE, taky jsem ho musel podvoltovat, ale když jsem třeba zkoušel Mugena od Scythe, tak teploty v zátěži byly okamžitě jiné.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
Pokud maji disky 36 stupnu, tak je to teplota uvnitr pocitace a procesor nemuze mit mene. Nizsi teplotu nez ma okoli by musel vytvorit peltieruv clanek nebo kapalny dusik.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2949
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 led 2025 12:23