Mbam zablokoval přístup na webovou stránku Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Mbam zablokoval přístup na webovou stránku

Příspěvekod petr22 » 02 led 2014 16:51

Co vlastne chces vyresit?

Ze ti vyskakuje ta hlaska nebo ze je na pocitaci neco co se na tu adresu pripojuje (tzn Pandora.TV) ?

Hlaska zmizi, az se status 111.111.111.111 zmeni dalsi aktualizaci opet na duveryhodny.

Reklama
Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 02 led 2014 16:53

wattmetr píše:
Babis píše:No předpokládám, že používáš Avast + jeho firewall nebo nějakej jinej. V tom případě je dodatečná ochrana od Mbamu stejně zbytečná a prostě bych jí vypnul. Pak už by ti podle mě nic blokovat neměl.

Zeptám se jinak: Mbam není antivir. Jaký je teda problém při současném použití Avastu a Mbam? Vypnutím Mbam odstraním problém, ale bohužel mu nepřijdu na kloub. A to je pro mě podstatné ;)

No taky jsem měl placenou verzi Mbamu a měl jsem myslím stejný problém. Tenkrát jsem projížděl google a dočetl jsem se někde, že se Mbam s antivirem taky může hádat. Logicky je to i možný, protože Mbam má taky různý ochranný moduly a v placené verzi je to teda taky "jakoby antivirus".

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 led 2014 16:57

Petře, nevím, proč se zbytečně naštváváš. Chci vyřešit nejen to, aby se mi ta hláška nezobrazovala, ale i její podstatu, to znamená když se přestane zobrazovat, tak abych měl jasno, proč se tak stalo. Nejsem mladý kolík, kterému je jedno, jak to vyřeší, hlavně když to zmizí. Takže pokud máš nějakou rozumnou radu/vysvětlení, jsem jedno velké ucho.
2Babis: Informace dobrá, ale jak mi to pomůže :shock: :shock:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 led 2014 17:01

Vzdyt ti rikam pricinu uz ponekolikate.

Tu adresu 111.111.111.111 nekdo napraskal ze je nebezpecna, tedy Mbam ji oznacil jakozto nebezpecnou, takze po nejake aktualizaci zacal spojeni na ni aktivne blokovat. Az se zase overi, ze ten server nebezpecny neni, tak ji zase ze seznamu odstrani a Mbam po stazeni aktualizace prestane blokovat spojeni.

Porad tale mas ve Windows tu aplikaci, co se na 111.111.111.111 pripojuje, jenze to nebylo videt, dokud ji Mbam nezacal blokovat. Podle me je jedine logicke zduvodneni ze tam porad nekde ta Pandora bude.

Kdyz jenom vypnes Mbam, zmizi hlaska, ale jeji pricina zustane.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 led 2014 17:04

Rozumím, nebudu už Tě dále obtěžovat. Jen jednu maličkost - jak je v tom zúčastněná ta pitomá Pandora :shock: :shock:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 led 2014 17:05

Ta je pricina - Pandora je totiz to, co se kazde 2 minuty pripojuje na 111.111.111.111.

A Mbam to spojeni blokuje. To je podle me cely problem.

U tehle antivirovych sluzeb to obvykle funguje tak, ze kdyz stranka projde 3x za sebou uspesne skenem (tzn nic nenajde) tak ji to samo vyrazi z listu nebeznepcnych stranek.

Jelikoz to na 2 PC funguje a a na 1 ne, tak osobne bych na tom jednom PC sel hledat kde se tam vzala Pandora.TV.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 led 2014 17:08, celkem upraveno 1 x.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 02 led 2014 17:07

2Babis: Informace dobrá, ale jak mi to pomůže :shock: :shock:[/quote]
Snažil jsem se ti tim říct, že mít Mbam v placený verzi je zbytečný, možná spíš na škodu. Když tu jeho ochranu vypneš a budeš ho používat jenom jako "čistič", tak uděláš líp.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 led 2014 17:10

2petr22: Beru Tvé vysvětlení, ale věc se má trochu jinak. Mám nastavené obnovení hlavní stránky PC-help po jedné minutě. A přesně po jedné minutě, vždy ve chvíli obnovení PC-help, se mi objeví hláška o zablokování té stránky 111.111.111.111. Proč??

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 led 2014 17:13

Nema pandora doplnek do browseru?

Pak uz me napada pouze nejaka aplikace, ktera ti ukaze ktera aplikace z pocitace se pripojuje na 111.111.111.111.

Podle me kdyz zlikvidujes Avast (takze nepujde vsechno pres nej), tak ti Mbam ukaze sam.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 led 2014 17:16

Ten doplněk zkusím najít. Ale chci používat jak Mbam, tak Avast, tzn. že Avast nechci likvidovat. Snad se mi to nějak povede, že budou spolupracovat bez konfliktů :P

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 02 led 2014 17:19

No ještě by sis tam mohl přihodit třeba AVG a Aviru a doufat, že je naučíš spolupracovat.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 led 2014 17:31

Nejsem debil a když nevíš, o co jde, tak se laskavě nevyjadřuj :evil:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”