Špatné načítaní, bootování, zapínání PC.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Shenk
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Špatné načítaní, bootování, zapínání PC.

Příspěvekod Shenk » 03 led 2014 16:29

Zdravím a ahoj,

před popisem problému nejprve sestava - CPU, intel core i5 2500k, motherboard, ASUS P8Z68-V LE (BIOS american megatrends 0805 datumu 10.11.2011), paměť RAM ve slotech 1+3 - Kingston 2x4 gb, grafika - Nvidia geforce 560ti, Windows 7.

Počítač je koupen od Alfy a také od ní sestavená v lednu 2012, "továrně" taktovaný od alfy. Já taktoval pouze grafiku přes MSi afterburner.

K problému.

Včera jsem prohlížel screeny ze hry (nemá nejspíš žádný význam) a naskočila mě BSOD (modrá obrazovka), nevím přesně, co vní stálo, dole byl pouze odpočet "něčeho" do 100 a pak proběhl restart. Byl sem podivenen a řekl sem si, že to byla nějaká anomálie... Nebyla. Po 15 minutách koukám na film a počítač kompletně zamrzl (zvuk zaseklý, ctrl-alt-delete nereagoval), tak jsem ho vypl. Po zapnutí se začli dít věci.
Prvně se nenačítal Post, byl obraz zaseklý na ALFA.CZ screenu (reklamní blbost, která naskočí při zapnutí počítače pokaždé) a na něm to zůstalo ( žádné pípnutí jak by mělo, nic) tak opět vypnutí/zapnutí a tentokrát již pípnutí prošlo, jenže se počítač resetoval a opět nanovo pípnutí alfa screen a nic. Vypl sem nachvíli pc, čekal, zapl jsem a dostal jsem se přes ten screen na hlášku při špatném vypnutí winu/pc, dal jsem spustit normalním způsobem a opět restart, po tomhle restartu mě vyskočila hláška od asusu, přesněji nevím jak to nazvat, zkrátka abych šel do biosu (press F1 to enter bios and setup.) Šel jsem tam, ale opravdu jsem nevěděl včem je háček, tak jsem to nechal jak to je, opustil jsem ho a windows se nabootoval správně, pracoval normálně celý den bez známek nějaké chyby.

Druhý den jsem ráno zapl pc a při zapnutí se nenačetl externí disc, obrazovka zůstala ve stand-by, klávesnici a myši pouze bliklo podsvícení a zhaslo, dál se nedělo nic, 6x nic, naposedmé opět alfa screen, ale windows načítaní se nějak "rozbilo" nejezdil tam jezdec načítaní, ale nahore nalevo 3-4 led body blikaly barevně, takže reset a nakonec sem se dostal přes windows načítaní, po načtení se ovšem zhasly opět klavesnice + myš, monitor do stand-by - 5 sekund na to sem byl na Vítejte obrazovce a windows se načetl.

Díky za čtení, píši to docela hovorově a pokouším se nastínit každý moment.

Vrtá mě to hlavou, našel jsem podobné topicy po internetu s podobnými problémy, ovšem mě se nezdá to nestálost těch chyb, že jednou se nenačte nic, pak se bios, pak se zase vypne apod. viz hore :)

Díky za odepsaní, v případě že jsem něco zapomněl (určitě jo) napiště co potřebujete vědět a já to obratem doplním :D

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
    od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    7
    6030
    od drobino Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 12:47
  • Pomalé načítaní Win 11 pro Příloha(y)
    od PARKR » 07 úno 2025 19:22 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2659
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    08 úno 2025 09:18
  • PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
    od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet)
    14
    8001
    od Renee Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:01
  • zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
    od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem
    8
    2585
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    11 led 2025 15:10
  • Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
    od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    5150
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    30 srp 2024 09:29

Zpět na “Problémy s hardwarem”