Pomalý PC - volba řešení

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Arutumo
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomalý PC - volba řešení

Příspěvekod Arutumo » 02 led 2014 22:50

Dobrý den,jsem zde nový a potřebuju poradit.
Konfigurace mého PC by měla být v popisu,další informace pokud budou potřeba dopíšu.
Mám problém s rychlostí mého PC,pomalu se zapíná - někdy i 5 minut do načtení stránky s heslem,pak dalších 5 minut než je schopen něco spustit,při hraní her laguje (Metin2,WoT - i na nízké nastavení),.. Po zapnutí PC přichází série chybových tabulek ohledně aktualizace software (nelze nalézt nástroj pro aktualizaci),a Program HP.Advisor přestal pracovat a tak podobně.. Jen dodám že jsem PC koupil v roce 2009 s naistalovanýma Vistama. Když jsem se pokoušel stáhnout aktualizace ručně,v menu systému se mi zobrazovaly jen čisté stránky a tabulky pouze s ''OK''. Dále mám pocit že disk je pořádně zaneřáděný i přes mé snahy ho vyčistit od bordelu.. Prostě PC je pomalý,aktualizace nefungují,a je zde spousta dalších chyb které já - laik neumím vyřešit.a celkově už mě visty unavují.. Zkrátka na to jakou má PC konfiguraci mi přijde hrozně pomalý. Momentálně mi nejde ani tak o řešení těchto potíží jednotlivě,ale spíše jsem uvažoval o tom,že PC hodím do servisu s tím,ať mi tam nainstalují Win 7 a vyčistí disk. Pomůže mi tohle? Nebo může být chyba ještě někde jinde? Díky za odezvu..

Edit:
Win Vista Home Premium 64bit , service pack 2
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 2.33GHz
Ram: 6 GB
Grafika: NVIDIA GeForce GT 120

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Pomalý PC - volba řešení

Příspěvekod jaojao » 03 led 2014 06:42

Pokud máš instalační DVD s win 7, pak čistou instalačkou (při formátu disku), to vše vyčistíš a tudíš zrychlíš, je to asi v tvém případě nejlepší řešení, zbavíš se i případné havěti a té nic-moc visty.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Arutumo
nováček
Stav:

Příspěvekod Arutumo » 03 led 2014 12:16

OK,díky moc.. Ještě přidám jeden dotaz,je ta grafika a procesor dostačující? Přemýšlím totiž že když to bude v servisu,tak ho nechám trošku vylepšit tak aby byl výkonější co se her týče. Přijde mi totiž že to laguje i při relativně starých hrách,když je například hodně mobů ve hře.. Nevím čím to je,ale třeba Battlefield 3 nebo Assassins Creed 3 celkem v pohodě rozjedu,jen občas se to trhá. Ta grafika by měla být 1+1 GB,ale nejsem si tím úplně tak jistý,protože jsem nedávno zjistil že i když mi tehdy v prodejně tvrdily že je tam HDD 500+500 GB,zjistil jsem že je tam jen jeden a na tom druhém je cca jen 30 GB,takže nevím nevím.. Jsem tady přes ty věci amatér,a vyznám se jen okrajově,takže jsem vděčný za každou radu a nechám si poradit.. Díky

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 04 led 2014 12:27

Co se týče nějakého upgrade, tak jsou tady borci, kteří by ti poradili, záleží jaký tam máš stávající hardwar, zdroj, desku,...
A pak kolik bys do toho chtěl investovat...
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Arutumo
nováček
Stav:

Příspěvekod Arutumo » 04 led 2014 13:39

Operating system: Microsoft® Windows Vista™ Home Premium (version 6.0.6002; build 6002)
Model: NQ840AA-ABD p6029de
BIOS: American Megatrends Inc. (version: 5.37; date: 23.2.2009)
System type: x64-based PC
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz (architecture: x64; 2333 MHz)
Motherboard: PEGATRON CORPORATION (Benicia; version: 1.01)
Physical memory: 6,0 GB
Video:NVIDIA GeForce GT 120 (1600x900x32b)
Memory slot: 2,0 GB (BANK0; form factor: DIMM; memory type: DDR-2)
Memory slot: 2,0 GB (BANK1; form factor: DIMM; memory type: DDR-2)
Memory slot: 2,0 GB (BANK2; form factor: DIMM; memory type: DDR-2)
Memory slot: Empty
Zdroj: Bestec ATX0300P5WC Rev:A
Disk: WDC WD6400AAKS-65A7B2 (596,2 GB)
Disk: WDC WD6400AAKS-65A7B2 (596,2 GB)
-nechápu proč to píše 2x když mám jen jeden HDD 596 GB

Jen bych chtěl trochu vylepšit výkon,investice dejme tomu 1500-2000,vzhledem k tomu že potřebuju koupit Win7 a Norton 360

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 04 led 2014 15:44

Proč chceš investovat do Nortona, si tam dej nějaký free - Avira nebo Avast, a ušetřené dej raději do hardwaru ..

Arutumo
nováček
Stav:

Příspěvekod Arutumo » 04 led 2014 18:18

Chci kvalitní antivir,kvůli free mám jen problémy. Měl jsem AVG,pak avast,teď MS Essentials,a ani s jedním nejsem spokojený.. Se mi zdá že protože je to zdarma,tak to funguje tak napůl,něco chytí,něco projde..

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 05 led 2014 12:11

Žádný antivir není 100 % ........ :-)

Arutumo
nováček
Stav:

Příspěvekod Arutumo » 05 led 2014 19:20

Ještě jsem zkusil změřit výkon PC přes program CINEBENCH.. Akorát sám nevím co ty hodnoty znamenají.. Mám ale podezření na grafiku,že nestíhá.. Pokud hraju a seká se mi to,tak počítadlo procesoru ukazuje 10-40% průměrně,takže procákem to asi nebude.. Jinak mě nic nenapadá
Přílohy
TESTvykonu.jpg

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”