Dobrý den. Je mi 15 let, za pár měsíců se hlásím na střední a trochu váhám. Rád bych šel na průmyslovou školu, je zde obor "Technické lyceum", který je vhodný pro vysokou školu a je to obor +- s programátorským zaměřením. Z programování toho zatím sice moc neumím, ale o tom není toto téma.
Už hodně lidí mi řeklo, že na programátorské zaměření dnes chodí obrovská spousta lidí, že bych měl po vystudování (pravděpodobně i VŠ) mizivou šanci uplatnit se v oboru. Ale raději jsem se rozhodl zeptat se i zde, zkušenějších lidí.
Má otázka tedy zní:„ Mají v dnešní době vystudovaní programátoři nějakou šanci se uplatnit?”
Ikdyž mě tento obor táhne nejvíce, rád bych věděl, jestli má jeho studování cenu...
Předem všem děkuju za vaše odpovědi, Abe.
Programátoři DNES Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Programátoři DNES
Jako v každé profesi - kdo umí prosadí se i ve velké konkurenci. To není jenom o vysoké škole, to je základ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
hlavne delej, co te bude bavit, at netrpis jak ja:-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Programování se ve větší či menší podobě učí snad na všech typech dnešních středních škol. Učit se přímo na "programátora" na střední škole dost dobře nejde - podle mého názoru si k tomu člověk musí vybudovat vztah, mít logické myšlení a pak se tomu může věnovat.
Pokud Tě to zaujme, budeš se tomu věnovat. Pokud ne, je to jen jeden z předmětů.
Pokud Tě to zaujme, budeš se tomu věnovat. Pokud ne, je to jen jeden z předmětů.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- kingerdc
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj :)
Co jsem byl na pracáku, tak jsem všude na inzerátech viděl "přijmeme programátora". Takže si myslím, že to cenu má, ale jak říká Pic:
Co jsem byl na pracáku, tak jsem všude na inzerátech viděl "přijmeme programátora". Takže si myslím, že to cenu má, ale jak říká Pic:
Jako v každé profesi - kdo umí prosadí se i ve velké konkurenci.
Acer Aspire 5560G
AMD Quad-Core Processor A6-3420M 2,40 Ghz
AMD Radeon™ HD6520G + 7670M with 1 GB Dedicated VRAM
8 GB DDR3
750 GB HDD
Windows 7 Home Premium 64-bit
AMD Quad-Core Processor A6-3420M 2,40 Ghz
AMD Radeon™ HD6520G + 7670M with 1 GB Dedicated VRAM
8 GB DDR3
750 GB HDD
Windows 7 Home Premium 64-bit
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Programátoři DNES Vyřešeno

S prací je to asi tak: ve škole máme nástěnku s nabídkama práce a ty nabídky se tam už ani nevejdou jak jich je tam moc, na webu máme nějakej další seznam nabídek, kde jich za tejden přibyde tak 10.
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Zpět na “Programování a tvorba webu”