3D filmy přehrát s titulkama v PC

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

l4mp4
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

3D filmy přehrát s titulkama v PC

Příspěvekod l4mp4 » 02 led 2014 11:24

Dobrý den,
měl bych dotaz jak přehrát filmy ve 3d s titulkama. Četl jsem na netu hodně návodů, ale žádný nefungoval. Pokusil jsem se zvolit cestu nejmenšího odporu a to přehrávat film na pc a jen rozšířit monitor na TV. Proto bych se chtěl zeptat, jaký program dokáže pustit 3D film s titulkama v PC? Většinu filmů mám .mkv. Titulky k nim mám .srt nebo .sup (převod není tak těžšký). Se spuštěním samotného filmu třeba ve VLC nemám problém jen to zobrazení titulek nejde nebo se zobrazuje špatně.

Reklama
l4mp4
nováček
Stav:

Re: 3D filmy přehrát s titulkama v PC

Příspěvekod l4mp4 » 06 led 2014 12:52

Je asi blbé napsat si téma, a pak si na něj sám odpovědět. Ale než kdokoliv sem cokoliv napsal tak se mi povedlo problém vyřešit :-)
Takže rád pošlu návod, jak jsem to udělal dál. Nic extra složitého to není.
Pro převod titulků ze srt na sup, kterou jsou potřeba pro 3d filmy jsem využil program 3DSubtitler (stáhnou přes uložto například). Pokud vám nepůjde pustit, bude říkat nějakou chybovou hlášku o net frameworku, tak stačí jen doinstalovat Javu (pozor java je otevřený program a může obsahovat viry, proto stahovat s oficiálních zdrojů). Dále v programu jen načtete titulky na převod, nastavíte pro jaký 3d film jsou určeny (to znamená zobrazení ve filmu horizontálně nebo vertikálně), dále je dobré nastavit jazyk pro zobrazení středoevropský a pak už jen Check Input a Convert. Bude to chvilku dělat, ale potom vám ve složce, kde jste měli původní titulky, objeví další soubor s koncovkou sup a to jsou titulky pro 3d. Někomu se to povede už teď otevřít ve VLC. Mě ne, tak pokračujeme dál.
Další krok je tedy pevné nahrání titulků do filmu. Pro tento účel je skvělí program mkvmerge GUI (opět na uložtu nastažení i s návodem). Takže jen stáhne, pustíte, kouknete do návodu, a potom už si do jakého koliv filmu dohrajte titulky podle potřeby.
Já přehrávám filmy ve VLC a nemám s tím problém, takto na pevno nahrané titulky se mi třeba v bsplayeru nezobrazí, tak bych to VLC doporučil.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 led 2014 12:56

Je asi blbé napsat si téma, a pak si na něj sám odpovědět. Ale než kdokoliv sem cokoliv napsal tak se mi povedlo problém vyřešit

To není blbé, ale dobré a správné! Vyřešil si to sám a dal sem návod i pro ostatní a tak to má být! ;)

/Někteří, kteří to vyřeší sami se už ani neozvou./

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 led 2014 13:21

mkvmerge GUI neumi vlozit titulky napevno do filmu. Pouze je prida do MKV kontejneru.

Jinak na prehravani 3D videii pouzivam prehravac Bino

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde přehrát AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb Příloha(y)
    od tuningrob » 24 pro 2024 14:08 » v Vše ostatní (sw)
    2
    3106
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    24 pro 2024 15:43
  • Flash disk - soubory nelze přehrát
    od Kincl6 » 18 pro 2024 21:13 » v Vše ostatní (hw)
    3
    4267
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 12:16

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”