Nefunkční WiFi
Nefunkční WiFi
Ahoj, řeším problém s notebookem Acer Aspire 5750ZG. Nefunguje na něm WiFi. Dříve šlo všechno jak má, ale najednou přestalo fungovat. Zkoušel jsem instalovat ovladač ze stránek Acer, píše mi to, že ovladač je aktuální, ale přitom je u něho vykřičník. Síťový adaptér Broadcom 802.1n. Díky za každou radu
-
- Pohlaví:
Re: Nefunkční WiFi
Předpokládám, že nevidíš žádnou síť? Co jsi udělal, když to přestalo fungovat? Pro tento typ ntb jsou tři ovladače pro WiFi - broadcom, atheros, intel. Skutečně jsi nainstaloval ten správný?
Vůbec není vidět žádná síť. Snažil jsem se nainstalovat ovladač ze stránky výrobce. Instaloval jsem ovladač Wireless LAN Broadcomv 5.100.235.19. Bohužel bez výsledku.
-
- Pohlaví:
Rozbal ovladač do složky. Ve správci zařízení na to klikni pravou myší a vyber instalovat z umístění a zadej tu cestu - někdy se to takto zadaří.
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše: Co jsi udělal, když to přestalo fungovat? Pro tento typ ntb jsou tři ovladače pro WiFi - broadcom, atheros, intel. Skutečně jsi nainstaloval ten správný?
Nedostal jsem odpověď na druhou a třetí otázku. Viz. citace. jak víš, že WiFi síťovka je skutečně broadcom? Někdy se totiž může stát, že pokud nainstaluješ špatný ovladač, tak windows HW detekují pod nesprávným názvem (a samozřejmě nefunguje).
Obnovil jsem systém do továrního nastavení. Všechny ovladače se nainstalovaly, ale u WiFi je vykřičník. Ve správci zařízení to píše, že je to Síťový adaptér Broadcom 802.11n. Mohu zkusit nainstalovat i ty další, ale nevím no.
-
- Pohlaví:
Skutečně někdy funguje Atheros. Ty systémové hlášky je někdy třeba brát trochu s rezervou. Pokud bys ty ovladače měl rozbalené ve složce a zadal tam cestu, pak se ten správný zpravidla nainstraluje.
-
- Pohlaví:
Zkus to jak radí BS. Stáhni všechny 3 ovladače (Wireless LAN) a rozbal je do jedné složky (např. C:\driver). Pak pravoklikni na WiFi adaptér, dej aktualizovat ovladač, zvol ručně, zadej cestu k prohledání (C:\driver), zaškrtni prohledat i podadresáře. Windows si snad ten správný najde.
Stáhnul jsem všechny 3 ovladače, dal je do jedné složky a aktualizoval jsem ovladač přes ručně zadanou cestu do té složky. Napsalo mi to toto: Byl nalezen ovladač zařízení, ale při jeho instalaci došlo k chybě. Toto zařízení nelze spustit. (Kód 10).
-
- Pohlaví:
Jsi si jistý že jsou pro správnou bitovou kopii systému 32/64 bit?
Ano, systém Win 7 Home 64 bit a ovladače jsou také pro Win 7 64 bit.
-
- Pohlaví:
Už mne napadá jenom podívat se do Biosu zda tem něco není vypnuté (Disabled).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 28924
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 21:47