Skus ho zapnout jen na napajeni - mel by se roztocit, kdyz je napajen motor.
Jestli se toci a dela takove zvuky jako kdyz neco kovoveho dojede na doraz, tak se nemuze najit na plotnach stopu. Coz je zavda tak 1/3 disku ktere jsem kdy spravoval.
Idealni je samozrejmne oddelat kryt a koukat se co se pritom deje, ale to bych pouzil az jako posledni moznost (proto taky preferuju s tim bouchnout, protoze to nadela mene skody nez kdyz se tam pri otevreni jeste nasype prach a kdejake necistoty).
Tady je duvod, proc se musi mlatit zrovna v popisovane poloze:
http://www.google.de/imgres?sa=X&biw=12 ... IYBEK0DMBE
Externí disk se neroztočí
Re: Externí disk se neroztočí
Chtěl jsem ten zvuk nahrát, jenom že teď už nedělá nic. Ani jen na napájení - žádný pokus o roztočení. Co tedy teď?
Osobne bych ho rozebral, protoze vic rozbit to uz stejne nemuzes.
Jestli je hlava zase nekde na plotne, tak ji rucne presun do parkovaci polohy. Hlava je to jedine, co krome zniceneho loziska muze branit v roztoceni ploten.
Jestli je hlava zase nekde na plotne, tak ji rucne presun do parkovaci polohy. Hlava je to jedine, co krome zniceneho loziska muze branit v roztoceni ploten.
Jenomže teď tu mám problém, že nemám tak malý torx - na to nějaký zlepšovák nemáš? 

Odvrtat vrtackou
Ale lepsi bude sehnat ten torx, staci sada ze supermarketu.

Ale lepsi bude sehnat ten torx, staci sada ze supermarketu.
Zítra ho budu mít, tak se na to pak podívám.
Tak co jsem zjistil se šroubovákem je, že dvě cvaknutí jsou pokusy o roztočení a taky jsou asi nějak ohnutý nebo zdeformovaný ramínka hlavy - škrábou o plotny. Tak už teď bude sloužit akorát jako exemplář.
Tak to vysvetluje ty zvuky. Nicmene ve vetsine pripadu se tohle povede.
Kolikrat jsi ten disk zkousel zapnout, kdyz byly sekle hlavy? I to je mohlo poskodit.
Kolikrat jsi ten disk zkousel zapnout, kdyz byly sekle hlavy? I to je mohlo poskodit.
Nesčetněkrát. Zkoušel se v časových intervalech zapínat sám, když byl na napájení. Neuvědomil jsem si, co by to mohlo mít za následek, ale už od začátku jsem si myslel, že je to ztracený.
V tehle vecech je disk v podstate velmi hloupe zarizeni - motor se zkusi 3x roztocit, a kdyz se to nepovede, tak se disk vypne. O tom ze ma hlavy zasekle v plotne nevi.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, Taky se mi zasekl 2,5 disk ov WD. Dela presne to co kolea pak to prestnae delat, system jej vidi v spravci zarizeni stejne jako Computermanagementu, kde tea se ho snazi identifikovat, jestli MBR nbeo partition tables, ale oboji zfailuje. Myslite, ze v servise to opravuji nebo vyhodi a poslou novej?
Novej poslou jen pokud bude uznana zaruka. Mechanicke poskozeni a zznam narazovem cidle nejspis neprojde.
Jinak tahle zavada lze resit pouze vymenou.
Jinak tahle zavada lze resit pouze vymenou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3201
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22
-
- 10
- 5035
-
od standacich
18 úno 2025 20:29
-
- 3
- 2308
-
od shockwave
01 zář 2024 09:51
-
- 6
- 3397
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3331
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”