100% CPU pri vypalovani atd. HELP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

snoop
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

100% CPU pri vypalovani atd. HELP

Příspěvekod snoop » 12 zář 2007 22:15

Zdravim,

mam takovej problem, kdyz vypaluji, instlauji a nekdy i kdyz hodne kopiruju tak mi cpu bezi na 100%.
Zacalo to po reinstalaci winu xp. Drive sem je mel na PATA disku a vsechno bylo ok, mohl jsem si vypalovat a u toho brouzdat na inetu, ale ted to nejde. Domnivam se ze by to mohlo byt nenainstalovanim SATA ovladacu, zadne sem totiz pri instalaci nedelal a moje deska je hooooooooodne stara a tak se mi za boha nemohlo podarit je najit. Muze to byt ovladaci nebo chyba je nekde jinde ???? Predem diky za rady

btw. moje deska : FIC P4-865PE Max

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 zář 2007 22:20

Zapnuté DMA máš?

Obrázek

snoop
nováček
Stav:

Příspěvekod snoop » 12 zář 2007 22:24

X píše:Zapnuté DMA máš?

Obrázek

jj DMA mam vsude zaple...to sem checkoval jeste predtim nez sem to sem psal.

EDIT: ted jsem to na to pro jistotu koukal a u primarnich kanalu IDE je v Zarizeni 0 asi vse ok, protoze aktualni prenos je Rezim Ultra DMA 5, ale u Zarizeni 0 je aktualni rezim prenosu: Nelze pouzit.
Dale u sekundarnich IDE je u jednoho opet v Zarizeni 0: Nelze pouzit a u druheho je v Zarizeni 1 aktualni rezim prenosu: Rezim PIO, ale mam nastaveny rezim prenosu DMA (je-li k dispozici) a v Zarizeni 0 je aktualni rezim prenosu: Rezim Multi-Word DMA 2. Snad to pochopite ;) Doufam ze to je k necomu dobry a problem by se mohl vyresit.

snoop
nováček
Stav:

Příspěvekod snoop » 13 zář 2007 22:12

prosim o help, protoze me ten stroj zacina stvat :) a vratim system asi na starej disk nebo ja nevim

guest

Příspěvekod guest » 14 zář 2007 07:37

Napiš co v tý bedně máš. Desku /Hooooodně stará/ je o ničem. Procesor a paměti. Odstraň a zkus nějakou 6.Nero. Vypalováni může zatížit procesor na 100, ale na pozadí ti bšží spousta věcí, kterté nemusí.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”