Dobrý den
Kámoš mě požádal jestli mu nenainstaluji ovladače nvidia na ubuntu 13.10 tak jsem si řekl proč ne. No problém je v tom že když jsem stáhl ovladače z nvidia.com pro linux 64bit. a spustil tak to napíše akorát okno přestalo reagovat. A na internetu jsem nic kloudného nenašel.
Může mi někdo z vás pomoct ??
Grafika: Nvidia Geforce GT640M
Ubuntu Nvidia ovladače GT640M Vyřešeno
Re: Ubuntu Nvidia ovladače GT640M
mě se vždy na ubuntu ovladače nainstalovaly samy
Do tribunalu zadej příkaz:
popř.
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get update
popř.
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get install nvidia-current
Pred instalaci musis sestrelit graficke rozhrani, jinak to skonci spatne.
Pak spustis instalaci pres SUDO ./NVIDIA-zbyteknazvu.run a jen odmackas co to po tobe chce.
Pocitej s tim, se pri aktualizaci jadra se to cele obvykle totalne podela a je to cele nutne opakovat znova.
Neinstaluj tu verzi co je dostupna pres dodatecne ovladace, je to nejaka prastara verze jako 3.06 a podobne.
Pak spustis instalaci pres SUDO ./NVIDIA-zbyteknazvu.run a jen odmackas co to po tobe chce.
Pocitej s tim, se pri aktualizaci jadra se to cele obvykle totalne podela a je to cele nutne opakovat znova.
Neinstaluj tu verzi co je dostupna pres dodatecne ovladace, je to nejaka prastara verze jako 3.06 a podobne.
Nabidka zavisi na tom, jake repositare jsou aktivni. Ty novejsi jsou vetsinou v neoficialnich repositarich.
Tenhle zpusob instalace obvykle funguje tak, ze zacne instalovat, u konce vytuhne a kdyz se pohne mysi tak zuchne cely rozhrani. Pri dalsim startu nasleduje obvykle bud cerna obrazovka, nebo hlaska ze Xserver nejde spustit. To same se stane, kdyz si aktualizace nevsimne ze jadro ma nejake externi moduly a proste si jen tak prohodi jadro (coz je chyba, kterou si ve Windows nikdo nedovoli).
Vetsinou to davam 3 hodiny dohromady.
Doporucuji vypnout graficke rozhrani a instalovat pouze z prikazove radky, a to ovladac stazeny z webu Nvidia.
Tenhle zpusob instalace obvykle funguje tak, ze zacne instalovat, u konce vytuhne a kdyz se pohne mysi tak zuchne cely rozhrani. Pri dalsim startu nasleduje obvykle bud cerna obrazovka, nebo hlaska ze Xserver nejde spustit. To same se stane, kdyz si aktualizace nevsimne ze jadro ma nejake externi moduly a proste si jen tak prohodi jadro (coz je chyba, kterou si ve Windows nikdo nedovoli).
Vetsinou to davam 3 hodiny dohromady.
Doporucuji vypnout graficke rozhrani a instalovat pouze z prikazove radky, a to ovladac stazeny z webu Nvidia.
Tak to se mně nestalo snad nikdy. Ubuntu instaluju tak dvacetkrát ročně.
Mohl by mi prosím někdo krok za krokem příkaz za příkazem jak to udělat ?? já nikdy nedělal moje zkušensti s linuxem začínají a končí crackovaním wep hesel 

Prihlas se do linuxu, zmackni CTRL+ALT+F1, cimz prepnes na dalsi session (v textovem rezimu). CTRL+ALT+F7 nebo nekde tam budes mit tu puvodni co bezi graficke rozhrani, muzes libovolne prepinat tam a zpet.
Prihlas se i do ni.
Sestrel graficke rozhrani - "sudo service lightdm stop" (pokud Lighdm je to graficke rozhrani ktere pouzivas, tak kdyz se prepnes zpatky do jeho session, tak bude spadla)
Az se to povede, prepni se do adresare kde mas ten stazeny ovladac ( CD /, CD HOME, CD desktop - pokud ho mas na plose)
Pres "ls" si vypises vzdy obsah adresare. Je to principialne stejne jako v prikazove radce Windows.
Az budes ve slozce s ovladacem, tak spust instalaci ./sudo NV - a zmakcni TAB, ono ti to samo doplni zbytek nazvu suboru.
Na konci restart. Budto CTRL+ALT+DEL, nebo "sudo reboot".
Prihlas se i do ni.
Sestrel graficke rozhrani - "sudo service lightdm stop" (pokud Lighdm je to graficke rozhrani ktere pouzivas, tak kdyz se prepnes zpatky do jeho session, tak bude spadla)
Az se to povede, prepni se do adresare kde mas ten stazeny ovladac ( CD /, CD HOME, CD desktop - pokud ho mas na plose)
Pres "ls" si vypises vzdy obsah adresare. Je to principialne stejne jako v prikazove radce Windows.
Az budes ve slozce s ovladacem, tak spust instalaci ./sudo NV - a zmakcni TAB, ono ti to samo doplni zbytek nazvu suboru.
Na konci restart. Budto CTRL+ALT+DEL, nebo "sudo reboot".
Moc děkuji hned to jdu skusit
Kdyby to po restartu nenabehlo, tak bude mozna treba zakazat open source Nvidia ovladac Nouveau, ale to uz bude trosku slozitejsi. V nekterych pripadech ten Nvidia ovladac nema rad kdyz bezi zaroven Nouveau.
Mám tu problém nejde se mi dostat na plochu (v tom příkazovém řádku) napíš cd /home/bustercze(jmeno profilu)/desktop a ono to vypíše že nenašel cestu a to samé když vypíšu cd desktop nevíš co s tím ??
Ok na plochu jsem se dostal napsal jsem sudo NV a dal tab vše se vyplnilo ale když kliknu na enter tak napíše parametr NV není známý nebo něco takového
Ok na plochu jsem se dostal napsal jsem sudo NV a dal tab vše se vyplnilo ale když kliknu na enter tak napíše parametr NV není známý nebo něco takového
Naposledy upravil(a) lukas.sei dne 11 led 2014 17:38, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2326
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 led 2025 10:34