Dobrý den
Dneska jsem se vrhl na dual boot Android/win 7 ale nemilé překvapení pro mně bylo to že oddílů na disku může být jenom 5. Což by pro mě znamenalo to že bych u toho androidu neměl SD Kartu a bez ní mi je to k hov**. Nevíte někdo jak odstranit ten 100mb oddíl na kterém je boot sektor a přesunout boot soubory
na disk C ?
Boot sektor na jiném oddílu jak ho dát na C
Re: Boot sektor na jiném oddílu jak ho dát na C
Primární oddíly můžou být na disku pouze čtyři! Ale pokud si místo některého primárního uděláš rozšířený oddíl, tak v něm můžeš mít logických oddílů hafo. Jediné omezení je, že Widle dokážou bootovat pouze z primárního oddílu, Linux (což je i Android) takovým zkriplením netrpí a bootuje odkudkoliv.
Ale před takovým experimentováním si důkladně (tedy radši ve dvou fyzicky oddělených kopiích) zazálohuj veškerá data ze všech existujících oddílů disků, protože v případě nějakého omylu si přepíšeš něco jiného, takže se ti může stát že už nenabootuješ vůbec a budeš celý počítač kompletně přeinstalovávat!
Ale před takovým experimentováním si důkladně (tedy radši ve dvou fyzicky oddělených kopiích) zazálohuj veškerá data ze všech existujících oddílů disků, protože v případě nějakého omylu si přepíšeš něco jiného, takže se ti může stát že už nenabootuješ vůbec a budeš celý počítač kompletně přeinstalovávat!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Takže pokud to chápu správně tak můžu mít na disku nekonečno logických disků a android bez problému můžu na jeden z nich nainstalovat ??
jestli to chápu špatně tak mě oprav a pokud to chápu špatně pošleš mi nějaký návod jak to udělat ?? protože na to potřebuju vytvořit 2-3 oddíly a to je víc než co mi PC dovolí
jestli to chápu špatně tak mě oprav a pokud to chápu špatně pošleš mi nějaký návod jak to udělat ?? protože na to potřebuju vytvořit 2-3 oddíly a to je víc než co mi PC dovolí
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nekonecno zrovna ne. U tveho disku jde oboje - D: uz je logicka jednotka, takze ji staci zmensit a na vzniklem volnem miste si vytvarej oddilu do aleluja. Nebo muzes ten 100MB smazat, bootsector a soubory presunout na C:, ale co tam pak dokazes dat?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5988
-
od Atjov1
Zobrazit poslední příspěvek
03 čer 2025 14:53
-
-
- 3
- 5127
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3761
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3797
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 2
- 1870
-
od Luk4579